• İzinsiz Gıda Satışına Ceza!
  • İzinsiz Gıda Satışına Ceza!
Çorlu Güncel

İzinsiz Gıda Satışına Ceza!

  • 21 Mayıs 2024
  • 492 Kez Okundu

Gazetemizin 5 Nisan 2024 tarihinde “Bu Kadarda Olmaz Dedirten Görüntüler” başlığıyla gündeme getirdiğimiz haber sonrası, denetimler arttı, seyyar satıcılar cezadan kurtulamadı.

Okullar bölgesinin duvarlara merdiven yardımıyla tırmanan seyyar satıcılar öğrencilere gıda satışı yapıyordu. Gazetemizin 5 Nisan 2024 tarihinde konuyu gündeme getirmesinin ardından denetimler arttı. Denetimler sonrası yine gıda satışına devam eden seyyar satıcılara Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri ceza kesti. Okullar Bölgesi’nde seyyar satıcıların sağlıksız bir şekilde gıda satışı yapması gündemdeki yerini koruyor. Daha önce okullar bölgesinin içine giren seyyar satıcılar şimdi de okul duvarlarına merdiven kurarak gıda satışı yapmaya devam ediyor. Gazetemizin konuyu gündeme getirmesiyle birlikte denetimler arttı. Denetimler sonucu sağlıksız bir şeklide gıda satışı yapan seyyar satıcılara ceza kesildi.

GAZETEMİZ OKULLAR BÖLGESİNDE YAŞANAN SORUNLARI SÜREKLİ GÜNDEME GETİRİYOR

Avrupa Yakası Gazetesi olarak yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullar bölgesini sürekli gündeme getiriyor. Daha önce seyyar satıcılar okullar bölgesinin içine girerek satış yapıyordu, gazetemizin konuyu gündeme getirmesinden sonra okullar bölgesinin içine giremeyen seyyar satıcılar çareyi duvarlara merdiven dayayarak satış yapmakta buldu. Gazetemizin konuyu yine gündeme getirmesiyle birlikte bu kez de cezadan kurtulamadılar. 

SEYYAR SATICILAR MERDİVEN YARDIMIYLA DUVARA TIRMANIP SATIŞ YAPIYORLARDI

Okullar bölgesinde kapıdan satışın yasaklanmasıyla birlikte seyyar satıcılar yeni çözümler bulmuştu.  Arabayla okullar bölgesinin alt kısmına gelen seyyar satıcılar duvara tırmana bilmek için yanlarında merdiven getirmeyi de unutmuyorlardı. Merdiven yardımıyla duvara tırmanan seyyar satıcılar duvarın diğer tarafındaki öğrencilere döner teslim edip paralarını alıyordu. Gazetemiz 05 Nisan tarihinde konuyu gündeme getirdi seyyar satıcılar bu kez cezadan kaçamadı. 

HABERİMİZDEN SONRA KAYMAKAMLIK, MİLLİ EĞİTİM VE ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okullar bölgesinde ve okul çevrelerinde gıda satışı yapan şahıs ve seyyar satıcılara yönelik denetim gerçekleştirdi. Haftanın 5 günü okulların giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde ve çevrelerinde teneffüs arası ya da okul çıkışlarında öğrencilere izinsiz olarak yiyecek satışı yapmak isteyen şahıs ve seyyar satıcılara yönelik olarak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında denetim gerçekleştirdi. Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talepler ve vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda gerçekleştirilen denetimlerde zabıta ekipleri tarafından şahıs ve seyyar satıcılara ilgili kanun kapsamında cezai işlem uygulandı. Zabıta ekiplerinin, öğrencilerin sağlık ve hijyen kurallarına uygun gıda tüketebilmelerini sağlayabilmek için uzun süredir devam eden denetimlerini haftanın 5 günü okulların giriş ve çıkışlarında sürdüreceği belirtildi. 

İMDAT ŞAHİN