• Milli Eğitimden 800 Milyonluk Okul Yatırımı
  • Milli Eğitimden 800 Milyonluk Okul Yatırımı
  • Milli Eğitimden 800 Milyonluk Okul Yatırımı
Çorlu Güncel

Milli Eğitimden 800 Milyonluk Okul Yatırımı

  • 13 Mayıs 2024
  • 591 Kez Okundu

Çorlu’da yıkılan okulların yerine yenileri yapılmaya devam ediyor. Şu anda Çorlu’da 10 okulun inşaatı devam ederken okulların maliyeti ise 800 milyon lirayı buluyor.

Çorlu’da depreme dayanıklı olmadığı için 16 okulun yıkımı gerçekleşirken 12 okulun da güçlendirme çalışması yapılmıştı. Okulların birçoğunun güçlendirme çalışması yapılırken yıkılan okulların yerine de yenileri yapılmaya devam ediyor. 2019 yılında gerçekleşen Silivri Depremi’nin ardından okullar bir bir boşaltılarak yıkımı gerçekleşmişti. 2023 yılının Şubat Ayı’nda gerçekleşen Kahramanmaraş Merkezli depremin ardında da yine okullarda güçlendirme çalışması hızlanmıştı. Son bir yılda Çorlu’daki okulların yapım işi hızlandı. Çorlu’da şu anda 10 okulun inşaatı devam ederken önümüzdeki günlerde 3 okulun daha ihaleleri yapılarak temelleri kazılacak. 

16 OKUL YIKILMIŞ 12 OKUL GÜÇLENDİRİLMEYE ALINMIŞTI 

2019 yılında gerçekleşen Silivri Depremi’nin ardından Çorlu’da peş peşe 16 okulun yıkımı gerçekleşmiş 12 okul ise güçlendirmeye alınmıştı. Okulların birçoğu 2020 ve 2021 yıllarında yıkımları gerçekleşmişti. Yıkıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl okul yapımı konusunda yavaş davranan Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında hızla okulların ihalelerini yaparak çalışmalara başladı. 

10 OKULUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR 

Çorlu’da şu anda 10 okulun inşaatı devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Eski Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin yerine yapılan 32 derslikli okulda eğitim faaliyetleri başlamıştı. 2020 yılından sonra okulların yıkılmasıyla tek yapılıp eğitime açılan okul Eski Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yerine yapılan 32 derslikli okul oldu. Son bir yıl içinde 10 okulun ihalesi tamamlanarak inşaatları başladı şu anda 10 okulun inşatı devam ediyor, önümüzdeki aylarda okulların inşaatı tamamlanmasıyla birlikte okullar eğitime başlayacak. 

OKULLARIN MALİYETİ 800 MİLYONU BULUYOR 

Çorlu’da inşaatı devam eden 10 okulun maliyeti 198 milyon 859 bin lirayı buluyor. İnşaatı devam eden okulların içinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul ve lise bulunuyor. Okulların bir kısmı Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılırken bir kısmı da bakanlık tarafından yapımı devam ediyor. 

24 DERSLİKLİ 3 OKULUN DA İHALESİ BU AY YAPILACAK 

Çorlu’da 10 okulun inşaatı devam ederken 3 okulunda ihalesi bu ay içinde yapılması bekleniyor.  21 Mayıs'ta Çorlu Lisesi yanına 24 derslikli ortaokul ve Borsa Lisesi yerine 24 derslikli lise ihalesi yapılması bekleniyor. Yine Cezzar Ortaokulu yanına 25 Mayıs'ta 24 derslikle ortaokul inşaatının başlaması bekleniyor. 3 okulunda ihalesinin 300 milyon lirayı geçmesi bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN