Parkın Güvenliği Sağlandı
27 Ağustos Çarşamba Günü gazetemizin “Parkta Yatıp Kalkıyorlar” başlığıyla gündeme taşıdığımız şahıslar Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından parktan kaldırıldı.
Eski Gaziler Parkı olarak bilinen Balmumu Müzesinin bulunduğu alanda yorgan döşek yatan şahısları gazetemiz gündeme getirmişti. Eski Gaziler Parkında yaşanan olumsuz olayları da gündeme taşıdığımız haberimiz üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Gece saatlerinde bölgeye giden ekipler şahısları yine yatarken buldu. Emniyet güçleri yatan şahısları parktan kaldırdı gerekli işlemler yapıldı.
Gazetemiz haberde yaşanan olumsuzluklar gündeme getirilmiş, akabinde emniyet güçleri bölgeye giderek orada yatıp kalkan kişileri kaldırmıştı. Bölgede özellikle gece saatlerinde çok fazla olumsuz olay olduğunu gün içinde de olumsuz olayların devam ettiğini belirten bölge halkı olumsuz olay artık yaşamak istemediklerini belirtti.
VATANDAŞLAR GAZETEMİZE VE EMNİYETE TEŞEKKÜR ETTİ
Gazetemize ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür eden vatandaşlar devletin bu türlü olumsuzluklara izin vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Haber yapıldıktan sonra buraya ekipler geldi, o kişiler için gerekli işlemler yapıldı. Emniyet teşkilatına da teşekkür ediyoruz. Bu tür olaylar inşallah bir daha yaşanmaz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Spor Salonu Dökülüyor
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’ya yaptırılan 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nu dış cephesinin dökülmesi tepkilere neden oluyor.
5 Ocak 2024 tarihinde yerel seçim öncesi açılan 100. Yıl Kapalı Spor Salonun dış cephe kaplaması dökülmeye başladı. Delik deşik görüntünün olduğu Kapalı Spor Salonu’nun bu görüntüsü tepki çekiyor. Daha önce dökülen dış ceple kaplamaları gazetemizin haberi üzerine yapılmıştı. Fakat şimdi de farklı bir nokta dökülmeye başladı. Camların da kırık olduğu spor salonunun döküldüğünü belirten vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.
DIŞ CEPHESİ DELİK DEŞİK, CAMLARI İSE KIRIK
5 Ocak 2024 tarihinde dönemin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri kapalı spor salonunun açılışını yapmışlardı. Açıldıktan sonra iç kısımlarındaki eksiklikler nedeniyle spor faaliyetleri bir süre başlayamadı. Dış cephenin delik deşik görüntülerine tepki gösteren vatandaşlar belediyeden dış cepheli tekrar yapmalarını istedi. Daha önce gazetemiz konuyu gündeme getirmişti. Arka tarafta yer alan kısımlar haberimiz üzerine yapıldı, şimdi de diğer bölümlerinde dökülmeler yaşanıyor. Camların da kırık olduğu kapalı spor salonuna vatandaşlar ilgi gösterilmesini istiyor.
TEMELİ ATILDIKTAN 7 YIL SONRA AÇILIŞI YAPILMIŞTI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında temeli atılan Kapalı Spor Salonu’nun inşaat çalışmaları bir süre durmuştu, daha sonra tekrar ihalesi yapıldı, inşaat çalışmaları tekrar başlamıştı. 2017 yılında temeli atılan Kapalı Spor Salonu’nun 2024 Ocak Ayı’nda eksiklerine rağmen açılışı yapılmıştı. Açılışı yapıldıktan sonra 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda spor faaliyetleri geçtiğimiz aylarda başladı.
2500 KİŞİLİK SPOR SALONUNDA MÜSABAKALAR YAPILMAYA BAŞLANDI
20.419 metrekare alan üzerinde inşa edilen, toplam 13.986 metrekare kapalı alana sahip, 2.500 seyirci kapasiteli, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FİBA) standartlarında ve Trakya’nın en büyük spor tesisi olan ve yapım çalışmaları tamamlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Kapalı Spor Salonu, 1 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 Kattan oluşmaktadır. Spor Kompleksi projesinde; Spor Salonu 1.365 m², 152 Araçlık Açık Otopark Yeri, Doping Odası, Çocuk Oyun ve Bakım Alanı 94 m², 109 Araçlık Kapalı Otopark Yeri, 22 araçlık kapalı ve açık engelli otoparkı, Hakem Odaları, Sporcu Kondisyon + Fitness Odası 110 m², Antrenman Sahası (580 m² -236 Koltuk Sayılı Tribün), Antrenör Odaları, Sporcu Dinlenme Odası 90 m², Mescitler, FIBA Odası, Acil Müdahale Odası, güvenlik odaları, basın salonu, Teknik Komiser Odası, 2.463 Kişilik Tribün ( 137 Vip - 147 Basın – 2174 seyirci ), Gözlemci Odası, Kafe 21 m², 480 kişilik Teleskopik Tribün imalatı, yürüyen merdiven imalatı, 2.720 m² Uzay Kafes Sistem Çatı ve 2.720 m² Titanyum Çinko Çatı Kaplaması yer almaktadır. Trakya’nın en büyük spor tesisi olan 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nun dış tarafında meydana gelen görüntüler vatandaşın tepkisini çekiyor. 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda geçtiğimiz gün U-15, U17 Türkiye Kadın Güreş Turnuvası düzenlendi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Tso'dan Bir İlk Dijital Rozet Dönemi Başladı
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), Türkiye’de bir ilke imza atarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Dijital Rozet Platformu’na katılan ilk ticaret ve sanayi odası oldu. Bu yenilikle birlikte, Çorlu TSO Akademi bünyesinde verilen eğitimlerin sertifikaları artık dijital rozet olarak sunulacak.
Dijitalleşme vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen sistem sayesinde, katılımcılar aldıkları eğitim belgelerini dijital ortamda saklayabilecek, paylaşabilecek ve profesyonel platformlarda kolaylıkla sergileyebilecek. Bu sayede belgeler daha görünür, doğrulanabilir ve uluslararası standartlara uygun hale gelecek.
Konuya ilişkin açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Dijital dönüşümün iş dünyasında yarattığı etkileri yakından takip ediyoruz. Eğitim süreçlerimizde başlattığımız dijital rozet uygulaması ile üyelerimizin yetkinliklerini daha görünür ve doğrulanabilir hale getiriyoruz. Bu adım hem bireysel gelişimi destekleyecek hem de bölgemizin rekabet gücünü artıracaktır. Çorlu TSO olarak, üyelerimize çağın gerekliliklerine uygun en güncel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz,” dedi.
Dijital Rozet Nedir?
Dijital rozetler, bireylerin katıldıkları eğitimleri ve edindikleri yetkinlikleri dijital kimlik şeklinde belgelemelerini sağlayan modern bir uygulamadır. Katılımcılar bu rozetleri özgeçmişlerinde, LinkedIn gibi profesyonel ağlarda kolayca paylaşabilirken, sistem doğrulanabilirlik ve güncellik açısından da önemli avantajlar sunuyor.
Çorlu TSO’nun bu öncü adımı, hem kurumsal gelişime hem de bölgesel dijitalleşme sürecine katkı sağlamayı hedefliyor.
HABER MERKEZİ