• “Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Hizmet Birimi Kurulacak”
  • “Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Hizmet Birimi Kurulacak”
  • “Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Hizmet Birimi Kurulacak”
  • “Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Hizmet Birimi Kurulacak”
Çorlu Güncel

“Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Hizmet Birimi Kurulacak”

  • 15 Şubat 2024
  • 426 Kez Okundu

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer ve Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Candan Yüceer yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazi hizmet birimini büyükşehir belediyesi bünyesinde kuracaklarını belirtti.

Çorlu Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde bulunan şehit aileleri ve Gazilerle bir araya gelen Candan Yüceer ve Ahmet Sarıkurt önemli açıklamalar yaptı. Vatan için şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum diyerek sözlerine başlayan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman şehit aileleri ve gazilerle ilgili yapacağı çalışmaları anlattı. Yüceer, “şehit ailelerinin ve gazilerin ihtiyaçlarını karşılamak için direk başkanlığa bağlı olacak şehit aileleri ve gazi hizmet birimini kuracaklarını belirtti. 

ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN MİLLETİMİZİN KALBİNDE EBEDİ BİR YERİ VAR

İlk sözü alan CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt, “Milletimizin bağımsızlığı özgür yaşam, ülkemiz için hiç düşünmeden hayatını feda eden kıymetli şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile bir aradayız. Tabi şehitlerimiz gazilerimiz vatan topraklarını korumak için gösterdikleri üstün cesaret ile milletimizin kalbinde ebedi bir yer buluyor. Dolayısıyla bizler içinde her zaman bir ilham kaynağı ve vatan sevgimizi de pekiştiriyor. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz çok kıymetli çok değerli kalplerimizde çok farklı bir yere sahipler. Sizler ailelerimizin bir parçasınız. Sizlerle sohbet etmekten bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Sizlerin cesareti bize ilham kaynağı oluyor. Bir ve beraber olmaya devam edeceğiz” dedi. 

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ HER ZAMAN BAŞIMIZIN TACI, YARINLARIMIZI BORÇLU OLDUĞUMUZ KAHRAMANLARIMIZDIR

Çorlu’da kahvaltı programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, “Sizlerle bir arada olmak bizlere her zaman güç veriyor, mutlu ediyor. Sizlerin varlığı bu ülke için bir teminat, bu ülkenin geleceği için bir umut. O anlamda iyi varsınız, iyi buradasınız. Tarihimiz bizlere gurur veren her zaman övüneceğimiz eşsiz destanlarla ve zaferlerle dolu. Bu ülkenin kahraman her ferdi ülkemize olan herhangi bir saldırı da tehditte canını siper etmekte bedenini siper etmekten hiç imtina etmedi. Biz bununla her zaman övünç gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Birlik beraberliğin, kahramanlığın vatan sevgisinin ölümsüz temsili olan şehitlerimiz ve gazilerimiz bu millet için onların kahramanlıkları her zaman onur abidesi olarak yerini almıştır, almaya da devam edecektir. Canlarını hiçe yasan şehitlerimiz gazilerimiz bizlerin her zaman başının tacı ve her zaman da yarınlarımızı borçlu olduğumuz kahramanlarımız” dedi. 

ŞEHİTLERİMİZİN AİLESİ HEPİMİZİN AİLESİDİR, GAZİLER HEPİMİZİN KARDEŞİDİR 

Konuşmasını sürdüren Candan Yüceer, “Bizler bu vatan toprağının her karışını kutsal olarak görüyoruz. Bu kutsal toprakları korumak için şehitlerimiz şehitlerimizin aileleri hepimizin ailesidir. Bu vatan için fedakârlıktan kaçınmayan gazilerimiz hepimizin kardeşi, sizlere gözümüz gözümüz gibi bakmak hepimizin görevi ve onur meseledir. Bizler şehit ve gazilerimizi her zaman en yüce duygularla anıyoruz, onlara en büyük sevgi ve saygıyı besliyoruz. Ancak biliyoruz ki onların fedakârlıklarına karşı biz ne yapsak ne söylesek az. Ben milletvekilliğim boyunca gazilerimizin uğradığı ayrımcılığa karşı hep mücadele ettim. Ne bu gazilerin şerefiye aylığında yok sosyal güvencesi olan olmayan ayrımı, yada muharip gazi, malul gazi bir diğeri gene maalesef bütün çarpışmalarda yaralanan sakatlanan vücudunda mermi şarapnel parçaları kalan bunlarla yaşam mücadelesine devam eden gazilerimiz hala gazi sayılmıyorlar. Niye bir yönetmelik var yasamız var diyor ki yüzde 40’ın altındaysa o gazilik unvanı yok diyor. Bir ayrımcılık var bakın bu olmamalı çünkü hiçbir gazimiz şehidimiz vatan sağ olsun diye mücadeleye giderken gazimi olurum şehit mi olurum o mu olur bu mu olur hesabıyla değil, canı pahasına canını siper ederek oraya koşuyor. İşte 15 Temmuz’da orada yaralanma derecesi olmadan orda gazilik ünvanı verirken, işte Kore de başka yerlerde bu ayrıma gitmek doğru değil. İşte milletvekilliğim süresince bunu savundum gaziler arasında şehitlerimizin arasında bir adaletsizlik olmamalı dedik. Olmamalı bu ayrım” dedi.  

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK BİRİM KURACAĞIZ 

Şehit aileleri ve gaziler için büyükşehir belediyesinde başkanlığa bağlı olarak çalışacak bir birim kuracaklarını belirten Candan Yüceer konuşmasını sürdürdü: “Şunu söyleyim, büyükşehir belediye başkanı olduğumda en önemli meselelerimden biri şehit aileleri ve gaziler olacak. Ben bunun eksikliğini dediğim gibi milletvekilliği döneminde yaşadım. Ne yapsak az olduğun, ne söylesek bunun yetersiz olduğunu yaşayarak gördük. Büyükşehir adayı olduğumda sizler için ne yapabilirim, şehit ailelerimiz için gazilerimiz için gazi yakınları için ne yapabilir diye düşündük. Arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Elbette yapılan destekler var, verilen haklar var, bunları eksik bulmakla birlikte anlamlı buluyorum. Ama bizler de Allah nasip ettiğinde şehit aileleri ve Gazi Hizmetleri Birimi’nde direk bana bağlı olarak bu ülke için bedel ödeyenleri tüm ihtiyaçlarını hem takip edecek hem de giderecek bir birim olarak çalışacak. Çok aktif olacaklar, şehit yakınlarının ve gazilerin pisikososyal destek noktasında ve özellikle gazilerimizin fiziksel rehabilitasyonu başta olmak üzere diğer alanlarda tüm ihtiyaçlarını bu birimden karışılacağız. Aziz şehitlerimizin bize emanet olan çocuklarının eğitim ve öğretim sosyal alandaki ihtiyaçları ve sorunlarını hızla gidereceğiz” dedi.