• Bariyer Yoksa Tabelayı Kaldırın!
  • Bariyer Yoksa Tabelayı Kaldırın!
Çorlu Güncel

Bariyer Yoksa Tabelayı Kaldırın!

  • 05 Şubat 2024
  • 571 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde yolun belli saatler arasında kapatılması kararlaştırılmıştı. Daha sonra uygulamadan vaz geçildi fakat tabela hale duruyor.



Bariyeri de bir süre önce kırılan Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde sadece tabela kaldı. Tabelanın da kaldırılmasını isteyen vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi. Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde Çorlu Belediyesi geçtiğimiz yıl çalışma yapmıştı, çalışma sonrasında cadde trafiğe belli saatler arasında kapatılacağı belirtilmiş ve bir süre cadde trafiğe kapatılmıştı. Daha sonra UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda yol trafiğe hafta içi açılmıştı. Bariyerin kırılmasıyla birlikte yol tamamen trafiğe açık hale geldi. Vatandaşlar bariyer yoksa tabela da kaldırılsın diyerek tepkisini dile getirdi. 
ÖNCE CADDEDE DÜZENLEME YAPILMIŞ ARDINDAN CADDE TRAFİĞE KAPATILMIŞTI 
2022 yılında Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nde alt yapı ve üst yapı çalışması başlatan Çorlu Belediyesi 2023 yılında da yolu trafiği kapatmıştı. Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nin giriş ve çıkış noktalarına bariyer koyan Çorlu Belediyesi’nin yolu trafiğe kapatma uygulaması fazla sürmedi. UKOME tekrar bir karar alarak yolun hafta için trafiğe açılmasına karar verdi. Daha sonra yol hiç trafiğe kapatılmadı. 
CADDEDEKİ UYGULAMA RAFA KALKTI 
Hafta içi trafiğe açılan Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’ndeki tabela eskide kaldı. Tabelanın kaldırılmasını isteyen Çorlulu vatandaşlar gazetemize konuştu. “Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi önce belli saatler arasında trafiğe kapatıldığı duyuruldu, tabelası asıldı. 2023 yılının Ocak Ayı’ndan beri o uygulama devam etti. Ağustos Ayı’nın başı gibi UKOME bir karar alarak caddeyi trafiğe açtı. Trafiğe açılan caddenin tabelası ise kalkmadı. Biran önce tabelanın da kalkmasını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN