• Okulda Güçlendirme Çalışmaları Başladı
  • Okulda Güçlendirme Çalışmaları Başladı
Çorlu Güncel

Okulda Güçlendirme Çalışmaları Başladı

  • 02 Şubat 2024
  • 589 Kez Okundu

Depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılan Hanife Şefik Celep İlkokulunda depreme karşı güçlendirme çalışmaları başladı.

Şeyh Sinan Mahallesi Kumyol Caddesi üzerinde bulunan Hanife Şefik Celep İlkokulu’nda depreme karşı güçlendirme çalışmaları başladı. Geçtiğimiz aylarda yapılan deprem risk analizinde depreme dayanıklı olmayan Hanife Şefik Celep İlkokulu boşaltılmış öğrenci ve öğretmenleri başka okullara gönderilmişti. Okul boşaltıldıktan sonra ihalesi tamamlanan Hanife Şefik Celep İlkokulu’nda güçlendirme çalışmaları başladı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanarak tekrar eğitime başlaması bekleniyor. 

YENİDEN EĞİTİME KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI 

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da güçlendirme çalışmalarından sonra okulun yeniden eğitime açılacağı duyuruldu. Açıklamada: İlçemiz okullarını depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Son olarak Hanife Şefik Celep İlkokulu depreme karşı güçlendirme kapsamına alınmış ve boşaltılmıştı. Hızlı bir şekilde yeniden eğitim-öğretime kazandırılmak için güçlendirme çalışmalarına başlandı” ifadelerine yer verildi. 

12 DERSLİKLİ OKUL DÖNEM BAŞINDA BOŞALTILMIŞTI 

Hanife Şefik Celep İlkokulu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2023-2024 eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte boşaltılmıştı. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle bu dönem başında öğrenciler ve öğretmenler Aziz Günden İlkokulu’na gönderilerek okul boşaltılmıştı. Okulun boşaltılmasıyla birlikte ihale süreci başladı. Kumyol Caddesi üzerinde bulunan 12 derslikli Hanife Şefik Celep Okulu’nda güçlendirme çalışmaları tamamlandığı zaman öğrenciler tekrar okullarına geri dönebilecek. 

İMDAT ŞAHİN