Amatem'le İlgili Çarpıcı İddialar
Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Alkol ve Madde Bağıllığı Tedavi Merkezi’ne (AMATEM) kadın hastaların alınmadığı, yatış için kadın hastaların Edirne’ye yönlendirildiği yönündeki bilgiler tartışma yarattı.
Bölgede madde bağımlığı ve alkol bağımlılığının yüksek olması nedeniyle AMATEM hizmetleri konuşulmaya devam ediyor. Tekirdağ genelinde sadece yatış olarak Çorlu’da bulunan bağımlı merkezi kapasitesi 18 kişiden oluşuyor. Hastaneye gelen kimi kadın bağımlıların Edirne’ye sevk edildiği yönündeki bilgiler gazetemize ulaşırken, konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda, AMATEM içerisinde olumsuz olaylara karışanlar bir yıl gibi bir süre AMATEM’e kabul edilmiyor. Erkek başvuru oranının yüksek olduğu AMATEM’lerde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle hastane yönetimi tarafından AMATEM’e kabullerde titizlik gösterildiği öne sürülüyor.
AMATEM SADECE ÇORLU’DA BULUYOR
Tekirdağ genelindeki Şehir Hastanesi dahil AMATEM servisi bulunmuyor. AMATEM servisi sadece Çorlu’da bulunurken bölgeden de Çorlu’ya hastalar geliyor. Bağımlılığın arttığı dönemde yatış için Çorlu’daki AMATEM’in kapasitesi 18 kişiden oluşuyor. Alkol ve Madde Bağımlılığı Merkezlerinin sayısı çoğaltılması beklenirken hastanelerdeki yetersizlik gözler önüne seriliyor.
KADIN HASTALAR AMATEM’E ALINMIYOR İDDİASI
Bazı kadın hastaların ayakta tedavisi yapılırken yatış için kabul edilmeyip, Edirne’ye veya İstanbul’a sevki yapıldığı yönündeki iddialar kamuoyunu meşgul ediyor. Kadın hastalara yatışın yapılamayacağı başka yer ayarlaması söylenmesi tepki çekiyor. AMATEM’de kadın erkekler arasında yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle kadınların alınmadığı belirtilirken, bu şekilde olumsuz olayların önüne geçilmek istendiği iddia ediliyor.
HASTA KABULLERİNDE TİTİZ DAVRANILIYOR
Kadın hastaların AMATEM’e alınmadığı yönündeki bilgileri sorduğumuz hastane yönetimi böyle bir durumun olmadığını ama hasta kabullerinde titiz davranıldığını belirtti. Özellikle AMATEM’de yaşanan olumsuzluklara konu olan hastaların tekrar alınması zorlaşıyor. Bazı hastaların AMATEM içinde bağımlılık alışkanlıklarını devam ettirme çabası içinde olması süreci zorlaştırıyor.
İMDAT ŞAHİN
Parkın Güvenliği Sağlandı
27 Ağustos Çarşamba Günü gazetemizin “Parkta Yatıp Kalkıyorlar” başlığıyla gündeme taşıdığımız şahıslar Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından parktan kaldırıldı.
Eski Gaziler Parkı olarak bilinen Balmumu Müzesinin bulunduğu alanda yorgan döşek yatan şahısları gazetemiz gündeme getirmişti. Eski Gaziler Parkında yaşanan olumsuz olayları da gündeme taşıdığımız haberimiz üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Gece saatlerinde bölgeye giden ekipler şahısları yine yatarken buldu. Emniyet güçleri yatan şahısları parktan kaldırdı gerekli işlemler yapıldı.
Gazetemiz haberde yaşanan olumsuzluklar gündeme getirilmiş, akabinde emniyet güçleri bölgeye giderek orada yatıp kalkan kişileri kaldırmıştı. Bölgede özellikle gece saatlerinde çok fazla olumsuz olay olduğunu gün içinde de olumsuz olayların devam ettiğini belirten bölge halkı olumsuz olay artık yaşamak istemediklerini belirtti.
VATANDAŞLAR GAZETEMİZE VE EMNİYETE TEŞEKKÜR ETTİ
Gazetemize ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür eden vatandaşlar devletin bu türlü olumsuzluklara izin vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Haber yapıldıktan sonra buraya ekipler geldi, o kişiler için gerekli işlemler yapıldı. Emniyet teşkilatına da teşekkür ediyoruz. Bu tür olaylar inşallah bir daha yaşanmaz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Spor Salonu Dökülüyor
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’ya yaptırılan 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nu dış cephesinin dökülmesi tepkilere neden oluyor.
5 Ocak 2024 tarihinde yerel seçim öncesi açılan 100. Yıl Kapalı Spor Salonun dış cephe kaplaması dökülmeye başladı. Delik deşik görüntünün olduğu Kapalı Spor Salonu’nun bu görüntüsü tepki çekiyor. Daha önce dökülen dış ceple kaplamaları gazetemizin haberi üzerine yapılmıştı. Fakat şimdi de farklı bir nokta dökülmeye başladı. Camların da kırık olduğu spor salonunun döküldüğünü belirten vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.
DIŞ CEPHESİ DELİK DEŞİK, CAMLARI İSE KIRIK
5 Ocak 2024 tarihinde dönemin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri kapalı spor salonunun açılışını yapmışlardı. Açıldıktan sonra iç kısımlarındaki eksiklikler nedeniyle spor faaliyetleri bir süre başlayamadı. Dış cephenin delik deşik görüntülerine tepki gösteren vatandaşlar belediyeden dış cepheli tekrar yapmalarını istedi. Daha önce gazetemiz konuyu gündeme getirmişti. Arka tarafta yer alan kısımlar haberimiz üzerine yapıldı, şimdi de diğer bölümlerinde dökülmeler yaşanıyor. Camların da kırık olduğu kapalı spor salonuna vatandaşlar ilgi gösterilmesini istiyor.
TEMELİ ATILDIKTAN 7 YIL SONRA AÇILIŞI YAPILMIŞTI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında temeli atılan Kapalı Spor Salonu’nun inşaat çalışmaları bir süre durmuştu, daha sonra tekrar ihalesi yapıldı, inşaat çalışmaları tekrar başlamıştı. 2017 yılında temeli atılan Kapalı Spor Salonu’nun 2024 Ocak Ayı’nda eksiklerine rağmen açılışı yapılmıştı. Açılışı yapıldıktan sonra 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda spor faaliyetleri geçtiğimiz aylarda başladı.
2500 KİŞİLİK SPOR SALONUNDA MÜSABAKALAR YAPILMAYA BAŞLANDI
20.419 metrekare alan üzerinde inşa edilen, toplam 13.986 metrekare kapalı alana sahip, 2.500 seyirci kapasiteli, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FİBA) standartlarında ve Trakya’nın en büyük spor tesisi olan ve yapım çalışmaları tamamlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Kapalı Spor Salonu, 1 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 Kattan oluşmaktadır. Spor Kompleksi projesinde; Spor Salonu 1.365 m², 152 Araçlık Açık Otopark Yeri, Doping Odası, Çocuk Oyun ve Bakım Alanı 94 m², 109 Araçlık Kapalı Otopark Yeri, 22 araçlık kapalı ve açık engelli otoparkı, Hakem Odaları, Sporcu Kondisyon + Fitness Odası 110 m², Antrenman Sahası (580 m² -236 Koltuk Sayılı Tribün), Antrenör Odaları, Sporcu Dinlenme Odası 90 m², Mescitler, FIBA Odası, Acil Müdahale Odası, güvenlik odaları, basın salonu, Teknik Komiser Odası, 2.463 Kişilik Tribün ( 137 Vip - 147 Basın – 2174 seyirci ), Gözlemci Odası, Kafe 21 m², 480 kişilik Teleskopik Tribün imalatı, yürüyen merdiven imalatı, 2.720 m² Uzay Kafes Sistem Çatı ve 2.720 m² Titanyum Çinko Çatı Kaplaması yer almaktadır. Trakya’nın en büyük spor tesisi olan 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nun dış tarafında meydana gelen görüntüler vatandaşın tepkisini çekiyor. 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda geçtiğimiz gün U-15, U17 Türkiye Kadın Güreş Turnuvası düzenlendi.
İMDAT ŞAHİN