Sokak Çamur Deryasına Dönüştü
Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak üzerinde devam eden inşaat çalışmaları ve alt yapı çalışmaları nedeniyle sokak çamur deryasına dönüştü. Bölge acil çözüm bekliyor.
Biran önce çamurdan kurtulmak isteyen bölgedeki işletmeler Çorlu Belediyesi’nden destek istedi. Çorlu Belediyesi’nin Midilli 3. Sokakta biran önce çalışma başlatmasını isteyen vatandaşlar; “Midilli 3. Sokak çamurdan geçilmiyor, alt yapı kurumları çalıştı, inşaatlar devam ediyor fakat burası bu şekilde olmaz. En azından yola mıcır serimi yapılabilir. Veya yolun asfaltı yenilenebilir. Çamurdan işyerlerine girilemiyor, araçlar çamur içinde kalıyor. Bu yol aylardır bu şeklide, çukuru çamuru eksik olmuyor. Çorlu Belediyesi’nden en azından geçici çözüm bekliyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
23 Nisan'a Özel Etkinlikler Düzenleniyor
Okullarda 23 Nisan Çocuk Bayramı’na özel okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda etkinlikler düzenleniyor.
Nisan Ayı etkinlikleriyle ilgili Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bakanlığımız tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Nisan ayı boyunca okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik "Maarifin Kalbinde Çocuk" temalı etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerin saygı, sorumluluk, adalet ve vatanseverlik gibi değerler çerçevesinde yetişmesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Erdem–Değer–Eylem Çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerimiz öğrenirken eğleniyor, yeteneklerini keşfediyor. Oyundan sanata, müzikten bilim ve kültür yarışmalarına kadar geniş yelpazede gerçekleştirilen etkinliklerle öğrenciler 23 Nisan ruhunu birlikte yaşıyor” denildi.
GÖKHAN DUMAN
Her Sokakta Aynı Görüntüler
Çorlu’da gelişigüzel atılan eşyalar tepki çekmeye devam ediyor. Sokaklarda bulunan çöp kutularının yanına atılan molozlar ve eşyalar görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaya devam ediyor.
Çöp kenarlarına kaldırımlara, yol üstlerine bırakılan eşyalar ve molozlar tepki çekmeye devam ediyor. Çöp kutularının yanlarına gelişigüzel atılan eşyaların görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten duyarlı vatandaşlar artık bu görüntülerin son bulmasını istedi. Hem çevre hemde görüntü kirliliği oluşturan eşyalar ve molozlar için belediyeden kalıcı çözüm isteyen vatandaşlar Çorlu Belediyesi’ni bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Kalıcı çözüm için adım atılmadığını belirten vatandaşlar gazetemize konuştu. “Çorlu’nun her sokağında bu manzaraları görüyoruz. Gelişigüzel eşyalar ve molozlar yol kenarına bırakılıyor. Rumeli Mahallesi Esmeray Sokağı üzerinde de benzer görüntüler var. Bunlara kalıcı çözüm bulunması gerekiyor. Belediye bu konuda adım atmalı” dedi.
İMDAT ŞAHİN