Büyükşehir Yağmur Suyu Hattı İçin Sokakları Kazıyor
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Rumeli Mahallesi Çağlayan Sokak üzerinde başlatılan alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Yaklaşık 6-7 ay sürecek çalışmalar kapsamında, yağmur suyu hattı için kazı çalışmaları devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uysal Sitesi’nin bulunduğu alanda yaşanan sel baskınlarını ve İsmet Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Mükerrem Ali Kayan okulunun önündeki noktadaki su birikintilerini önlemek için yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı. Sadece bu iki noktada değil, Çorlu’nun muhtelif noktalarında sel baskınlarını önlemek için büyükşehir belediyesi büyük bir projeye başladı. Devam eden kazı çalışmalarında belediye ekipleri Çağlayan Sokak üzerindeki kazı çalışmalarını sürdürüyor. Başlatılan yağmur suyu hattının Çorlu Asri Mezarlığının alt kısmına kadar çıkması bekleniyor.
ÇALIŞMALARIN UZUN SÜRMESİ BEKLENİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yağmur suyu hattı çalışmaları için kepçeler kazmaya devam ediyor. Yağmur Suyu hattı Zafer Mahallesi ve Rumeli Mahallesi’nden iki koldan ilerleyecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şu anda Çağlayan Sokak ve başka noktalardaki kazı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların uzun sürmesi bekleniyor.
ÜST YAPI ÇALIŞMALARINI DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK
Yağmur Suyu hattı çalışmaları için kazı çalışması yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yağmur suyu hatlarını döşedikten sonra üst yapı çalışmalarını da kendisi yapacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre büyükşehir belediyesi ile Çorlu Belediyesi arasında yapılan çalışmalar doğrultusunda büyükşehir belediyesi üst yapıyı kendisi yapacak.
ÇALIŞMA NEDENİYLE TRAFİK FARKLI SOKAKLARDAN DEVAM EDİYOR
Çağlayan Sokak üzerinde başlayan kazı çalışmaları nedeniyle trafik farklı sokaklar üzerinden devam ediyor. Zafer Mahallesi ve Rumeli Mahallesi’nin giriş kısmı olan Çağlayan Sokakta yapılan kazılar nedeniyle trafik farklı sokaklardan sağlanıyor. Çalışmalar nedeniyle ara sokaklardan gitmeye çalışan sürücüler çalışmaların biran önce bitmesini istiyor.
İMDAT ŞAHİN
Dyk Yaz Kursları Başladı
Milli Eğitim Bakanlığının, yayınladığı 2025 DYK e-Kılavuzu'na göre 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında açılacak olan yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları Çorlu’da eğitime başladı.
Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu, Şehit Metin Arslan Kız AİHL, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere toplamda yedi okulda açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında öğrenciler kuslara katılarak tatil dönemlerini verimli geçirmesi planlanıyor. DYK yaz kurslarına katılan öğrencilere burada akademik eğitimler verilirken öğrenciler sınavlara hazırlanma imkanı buluyor.
GÖKHAN DUMAN
Su Konusunda Laf Değil İcraat Ortaya Konulmalı
Çorlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısında konuşan AK Parti meclis üyesi Cihan Karaca, su konusunda laf değil icraatın otaya konulmasını talep etti.
Devlet Su İşleri’nin bölgeye yaptığı çalışmalara da değinen AK Parti Meclis Üyesi Cihan Karaca, TESKİ ve büyükşehir belediyesinin Ayvacık Barajının bağlantılarını gerçekleştirmediğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 40 kayıp kaçak oranının önüne de geçemediğini belirten Karaca elektrik maliyetleri konusunda da alternatif enerji konusunda büyükşehir belediyesinin eksik kaldığını ifade etti. Taşıma su ve geçici önlemlerle vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilemeyeceğini ifade eden Cihan Karaca esaslı ve kökten çözümlerin üretilmesi gerektiğini belirtti.
BÖLGEMİZDE NET BİR ŞEKİLDE SU SORUNU ORTAYA ÇIKMIŞTIR
Çorlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Cihan Karaca, “Yaz aylarının sıcak ve kurak günlerini yaşadığımız bugünlerde şehrimizde ve bölgemizde net bir şekilde su sorunu ortaya çıkmıştır. Bugün birçok mahallemizde sık sık su kesintileri yaşanmaktadır. Senelerdir özellikle her yaz alışık olduğumuz tankerle su dağıtılması görüntüleri bugün de devam etmektedir. İnsanlar bayram arefesinde susuz kalmış, Çorlu’nun birçok mahallesinde ve hatta nüfus yoğunluğunun az olduğu Önerler gibi mahallelerde dahi tankerlerle bugün bile su dağıtımı gerçekleştirilmiştir” dedi.
DSİ BÖLGEMİZDE 85 ADET TESİS HİZMETE ALDI
DSİ’nin bölgede yaptığı çalışmalara değinen Cihan Karaca, “Dsi bölgemizde 2003-2025 yılları arasında 3 adet baraj, 3 adet gölet, 2 adet yer altı depolaması, 6 adet sulama tesisi, 4 adet içme suyu tesisi, 7 adet atıksu tesisi, 1 adet arazi toplulaştırma tesisi ve 59 adet taşkın tesisi olmak üzere tam 85 adet tesisi hizmete almıştır. Elimde DSİ’lerinden temin ettiğim belgede de yatırım aşamasına geçilen, projelendirilen ve planlanan onlarca ve bedeli milyarları aşan projeler ise sıradadır. Cumhurbaşkanlığı bu dönemde bölgemiz ile ilgili ek olarak su yatırımlarını tasarruf tedbirlerinin dışında da bırakmıştır” dedi.
TESKİ, BARAJ BAĞLANTILARINI YAPAMADI, %40 KAYIP KAÇAK SU ORANINI DÜŞÜREMEDİ
Açıklamasını sürdüren Cihan Karaca, “Buna karşın TESKİ ve büyükşehir; Yukarıda saydığımız 3 adet barajdan bir tanesi olan Ayvacık Barajının bağlantılarını gerçekleştirememiştir. %40 oranındaki kayıp kaçak oranının önüne geçememiştir. Elektrik maliyetlerini dile getirmiş ama güneş enerji santralleri gibi alternatif tesisleri inşaa edememiştir. Yaz aylarında yaşanacak kuraklık ve durum senelerdir yaşanmasına ve öngörülmesine rağmen yeni su kuyuları açmamıştır. Bu durumda vatandaşımız mağdur olmuş ve sıkıntı çekmektedir” dedi.
SU KONUSUNDA ESASLI KÖKTEN ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ
Tankerlerle su taşınılmasının çözüm olmadığını belirten Cihan Karaca, “Bu görüntüler Çorlu’ya Tekirdağ’a yakışmamaktadır. Taşıma su ve geçici önlemlerle vatandaşın mağduriyeti ortadan kalkmayacak, biz buradan tekrardan vurguluyoruz; esaslı, kökten çözümler üretilmeli, laf değil, icraat ortaya konmalıdır” dedi.
İMDAT ŞAHİN