Haberimiz Üzerine Yolda Düzenleme Yapıldı
Reşadiye Mahallesi İmaret Sokak üzerinde meydana gelen çukurları gazetemiz gündeme getirmişti. Haberimiz üzerine Çorlu Belediyesi İmaret Sokakta yenileme çalışması yaptı.
Yaklaşık bir yıl önce yapılan İmaret Sokak üzerinde oluşan çukurları gazetemiz gündeme taşımıştı. “Yeni Yapılan Yolda Bozulmalar Başladı” haberimiz sonrasında Çorlu Belediyesi ekipleri çukurlaşan noktalardaki taşları sökerek zemini düzelterek taşlar tekrar yerine konuldu. Özellikle sağanak yağışlı havalarda çukur olan İmaret Sokak üzerinde su birikintileri yaşanıyordu. Çukur olan bölgeler araçlar geçerken büyük sıkıntı oluşturuyordu. Belediye ekipleri İmaret Sokak üzerinde yeni çalışma başlatarak zemini tekrar düzgün hale getirdi.
İMDAT ŞAHİN
Mahalleliden Lağım Kokusuna Tepki
Mahalle sakinleri, altyapıdan sızan lağım suları nedeniyle yayılan kötü kokudan dertli. Reşadiye Mahallesi Kurt Mustafa Sokak üzerinde bulunan rögar hattından taşan ve günlerdir akmaya devam eden kirli su, çevreyi adeta yaşanmaz hale getirdi.
Reşadiye Mahallesi Kurt Mustafa Sokak üzerinde bir apartmana ait rögarda yaşanan sorun nedeniyle lağım suları dışarı akıyor. Apartmanın giriş kısmından akan lağım suları nedeniyle mahalleli kokudan duramıyor. Yaşanan soruna karşı biran önce acil çözüm bekleyen mahalle sakinleri havaların ısınmasıyla birlikte kokunun iyice belirgin hale geldiğini belirtiyor. TESKİ ekiplerine seslenen mahalle sakinleri lağım sularının halk sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.
ALT YAPI SORUNU NEDENİYLE LAĞIM SULARI YÜZEYDEN AKIYOR
Kurt Mustafa Sokak üzerinde bulunan apartmanın yanındaki altyapı hattından sızan lağım suyunun açık şekilde akması halk sağlığını etkiliyor. Özellikle sıcak havaların etkisiyle kokunun daha da ağırlaştığını belirten vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, “Buradan sürekli kötü koku geliyor. Cam açamaz hale geldik. Hem sağlık açısından riskli hem de görüntü olarak çok kötü” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Öte yandan rögar çevresindeki kırık beton parçaları ve gelişi güzel kapatılmaya çalışılan alanlar da dikkat çekiyor. Vatandaşlar, sorunun geçici çözümlerle değil, kalıcı bir altyapı çalışmasıyla giderilmesini istiyor.
HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE KOKUDA ARTTI, MAHALLELİ KALICI ÇÖZÜM BEKLİYOR
Havaların ısınmasıyla birlikte kokunun arttığına dikkat çeken bölge esnafı TESKİ’den biran önce olaya müdahale etmesini istedi. İnsanların kapı pencere açamadığını belirten bölge esnafı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduklarını belirti. Apartmanın rögarıyla ilgili yaşanan sorun nedeniyle lağım suları apartmanın bodrum katına doluyor. Akan lağım suları nedeniyle bodrum katı lağım sularıyla kaplanırken kokusunu ise mahalleli çekiyor.
İMDAT ŞAHİN
Cem Evinde Çocuk Şenliği Düzenlendi
Cem Vakfı Çorlu Şubesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı, yoğun katılım ve büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.
Programa; Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tütek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt katılım sağladı. Programın ev sahipliğini üstlenen Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı ve Trakya Bölge Koordinatörü Ümit Tandoğan, yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen en anlamlı bayramlardan biri olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara ulaşma temennisinde bulundu. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar düzenlenen etkinlikte; sevgi, kardeşlik ve dayanışma duyguları ön plana çıkarken, çocukların neşesi ve mutluluğu güne damgasını vurdu. Cem Evi’nin bahçesinde düzenlenen çocuk şenliğinde birbirinden farklı oyunlarla çocuklar keyifli vakit geçirme imkanı buldu. Palyaço ve bazı görsellerle çocuk şenliğinde coşku doruğa çıktı.
İMDAT ŞAHİN