Yol Acil Çözüm Bekliyor!
Çukuru ve tozu eksik olmayan Rumeli Mahallesi Cenap Şahabettin ve devamındaki Kumru 2. Sokağın durumu tepki çekiyor.
Yerleşim alanlarının ortasında kalan ve yoğun şekilde kullanılan bu yol, çukur ve toz nedeniyle hem sürücülere hem de çevrede yaşayanlara zor anlar yaşatıyor. Araçların geçişi sırasında oluşan çukurlar gün geçtikçe derinleşirken, özellikle yağışlı havalarda çamur, kuru havalarda ise yoğun toz problemi ortaya çıkıyor. Araçların geçişiyle birlikte havaya kalkan toz bulutları hem görüş mesafesini düşürüyor hem de çevredeki iş yerleri ve konutları olumsuz etkiliyor. Rumeli Mahallesi Cenap Şehabettin Sokak ve devamındaki Kumru 2. Sokağın biran önce asfaltlanması isteniyor.
SÜRÜCÜLER İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR
Yol çevresinde bulunan iş yerleri ve apartman sakinleri, yaşanan durumdan oldukça rahatsız. Gün içerisinde defalarca araç geçişinin yaşandığını belirten vatandaşlar, özellikle yaz aylarında toz nedeniyle cam açamadıklarını, iş yerlerinin sürekli kir içinde kaldığını ifade ediyor. Esnaf ise müşteri kaybı yaşadıklarını dile getirerek, yolun bir an önce yapılmasını istiyor. Sadece çevre sakinleri değil, sürücüler de bu durumdan şikayetçi. Yol üzerindeki çukurlar araçlarda maddi hasara yol açarken, kontrol kaybı riskini de beraberinde getiriyor. Özellikle gece saatlerinde fark edilmesi zorlaşan çukurlar, kazalara davetiye çıkarıyor.
SÜRÜCÜLER VE MAHALLE SAKİNLERİ YOLUN BİRAN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYOR
Mahalle sakinleri, “Her gün aynı çileyi çekiyoruz. Toz, çukur, çamur… Artık yeter. Burası gelişen bir bölge ama yollar hala aynı. Yetkililerden kalıcı çözüm bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi. Bölgedeki yol sorununun ne zaman çözüme kavuşacağı merak konusu olurken, vatandaşlar özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan toz sorununa karşı acil müdahale bekliyor.
İMDAT ŞAHİN
3 Aylık Bebek Sağlığına Kavuştu
Bağırsak tıkanıklığı (ileoileal invajinasyon) tanısıyla Optimed Kapaklı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği’ne başvuran 3 aylık bebek, gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yasin Mecdel tarafından yapılan değerlendirme ve cerrahi müdahale sonrası bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Tedavi süreci yakından takip edilen minik hastanın şifa ile taburcu edildiği ifade edildi. Op. Dr. Mehmet Yasin Mecdel, özellikle bebeklerde görülen bağırsak tıkanıklıklarında erken teşhis ve zamanında müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek ailelerin bu tür belirtilerde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurması gerektiğini belirtti.
Optimed Kapaklı Hastanesi yetkilileri, sağlığına kavuşan minik hastaya sağlıklı bir yaşam dileyerek ailesine geçmiş olsun temennilerini iletti.
HABER MERKEZİ
Okulda Aile Eğitimi Etkinliği Yapıldı
‘Güçlü Aile, Huzurlu Gelecek’, aile eğitimi etkinliği Ghv Aysel Abdullah Öğücü ortaokulunda gerçekleştirildi
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: Bakanlığımızın "Aile Yılı" teması ve uygulamaya koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel ilkeleri doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü iş birliğinde hazırladığımız "Güçlü Aile, Huzurlu Gelecek" adlı projemizin veli eğitimleri GHV Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulundaki son programla bu eğitim öğretim yılı için tamamlandı. GHV Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen aile eğitimine okulumuz velileri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğünden uzmanların eğitici olarak katıldığı eğitimde; Milli ve Manevi Kimlik: Kültürel Mirasın Çocuklara Aktarılması ve Aidiyet Bilinci, Akran zorbalığı ve Dikkat eksikliği, sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmek, başlıkları altında velilerimize sunum yapıldı. Sunum sonlarında gerçekleştirilen soru-cevap ile merak edilen konular cevaplandırıldı” denildi.
CANSEL SÖZER