Ergene'de Ramazan Öncesi Toplantı
Ergene’de vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yürütülen denetim ve rehberlik faaliyetleri, Kadir Duman başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.
Toplantıya Ergene Belediyesi, Ergene İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri temsilcileri katıldı. Gerçekleştirilen istişarelerde, ilçe genelinde yapılan gıda denetimlerinin mevcut durumu değerlendirilerek, sahada yürütülen rehberlik çalışmalarının etkinliğinin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Kaymakam Kadir Duman, Ramazan ayı boyunca da denetimlerin aynı hassasiyetle aralıksız sürdürüleceğini vurgulayarak; gramaj ve tartı kontrolleri, fiyat etiketi denetimleri, hijyen koşulları, son kullanma tarihi incelemeleri, fahiş fiyat uygulamaları ile ürünlerin saklama koşullarının titizlikle takip edileceğini belirtti.
Yetkililer, denetimlerin temel amacının vatandaşların güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak ve işletmelerde mevzuata uygunluğu artırmak olduğunu ifade etti.
CANSEL SÖZER
Hal Binasında Çalışmalar Sürüyor
Yıllardır yapılması planlanan Çorlu Sebze ve Meyve Hali’yle ilgili 2025 yılının Kasım ayında çalışmalar başlamıştı. Hal binasının inşaatı devam ediyor.
Çorlu’da Hıdırağa Mahallesi, Yeni Otobüs Terminalinin hemen arka kısmında yapılan Çorlu Sebze ve Meyve Hali için büyükşehir 5 Eylül 2025 tarihinde ihaleye çıkmıştı. İhale sonrası yüklenici firma 2025 yılının Kasım Ayı’nda çalışmalara başladı. Yaş Sebze ve Meyve Hali için 4 aydır çalışmalar devam ediyor. Yıllardır beklenen proje geçtiğimiz yılın Kasım Ayı’nda başlamıştı, sebze halinin bir iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
2025 YILININ KASIM AYINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTI
2025 yılının Kasım Ayı’nda başlayan çalışmalar 4 ayda kendisini gösterdi. Temeli atılan inşaatın perde betonları da atılmaya başladı. Modern bir sebze halinin Çorlu’ya kazandırılması bekleniyor. Yıllardır Çorlu’ya yeni bir sebze hali yapılması talep ediliyordu, bu talep geçtiğimiz yıl karşılandı ve çalışmalara başlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projenin önümüzdeki yıllarda tamamlanması bekleniyor.
YENİ SEBZE HALİ 30 DÜKKANDAN OLUŞACAK
Yapılan yeni sebze haliyle ilgili gazetemize bilgi veren Çorlu Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Engin Adıgüzeloğlu, “30 dükkanlı bir proje her biri asma katıyla beraber 150 metrekareye yaklaşık dükkanlar olacak. Bu dükkanlar kullanım açısında da kullanışlı dükkanlar çift cepheli dükkanlar olduğu için esnafın birbiriyle herhangi bir sorun yaşamasına da gerek kalmayacak. Trafik sorun indirip boşaltma yükleme konularında da daha hızlı çalışma ortamı olacağı bir alan olacak. Çünkü her şeyden önce Akdeniz bölgesi, İzmir Bölgesi, Çanakkale Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi patates soğan özellikle bu bölgenin ürünleri buraya daha fazla daha kolay ulaşmış olacak. Dükkan sayısının çoğalmış olması demek çeşidin fazlalaşması demektir, vatandaşlar bundan da faydalanacaktır, hem fiyat konusunda hem tazelik anlamında” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Pazar Yeri Esnafını Ziyaret Etti
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde tezgâh açan esnafı ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen ziyarette Başkan Sarıkurt’a, CHP Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Pazar tezgâhlarını tek tek gezerek esnafa “hayırlı işler” dileklerini ileten Başkan Sarıkurt, esnafın taleplerini dinledi ve pazarın genel durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Sarıkurt, yerel ekonominin kalbi olan pazar yerlerinin önemine değindi.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Güne, ekmeğini taştan çıkaran, alın teriyle pazarımızı şenlendiren kıymetli esnafımızla bir araya gelerek başlamaktan mutluluk duyuyoruz. CHP Çorlu İlçe Başkanımız Mert Yılmaz ve yönetimimizle birlikte pazarımızın bereketini paylaştık. Tüm esnafımıza bol kazançlar, hemşehrilerimize ise sağlıklı ve keyifli alışverişler diliyorum.” dedi.
HABER MERKEZİ