Elektrik Kabloları Çirkin Görüntü Oluşturuyor
Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi ve devamındaki sokaklarda elektirik, telefon kablolarının dışarda olması ve çirkin görüntü oluşturması tepki çekiyor. Mahalle sakinleri kabloların yer altına alınmasını istiyor.
Çorlu’da bazı cadde ve sokaklarında direkler arasında düzensiz şekilde uzanan elektrik ve iletişim kabloları, hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle binaların yoğun olduğu bölgelerde direkler arasında gelişigüzel uzanan kablolar, sokakların estetik görünümünü olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, yıllardır aynı şekilde duran kabloların modern şehir görünümüyle bağdaşmadığını belirterek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyor. Görüntü kirliliğinin yanı sıra, kabloların bakım ve güvenliğinin de düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, ilgili kurumların çalışma yaparak kablo karmaşasını ortadan kaldırmasını talep ediyor. Özellikle yer altı elektrik ve iletişim hatlarının yaygınlaştırılmasıyla hem daha güvenli hem de daha düzenli bir şehir görünümünün sağlanabileceği belirtiliyor.
MAHALLE SAKİNLERİ KABLOLARIN YER ALTINA ALINMASINI İSTİYOR
Kabloların yer altına alınmasıyla birlikte daha güzel bir görünüme ve daha güvenli bir alt yapıya sahip olacaklarını belirterek Tredaş’tan bu yönde çalışma yapmasını talep ediyor. Mandıracı Caddesi ve devamındaki sokaklarda elektrik kablolarının gelişigüzel bağlanması hem güvenlik açısından tehlike yaratıyor hem de çirkin görüntü oluşturuyor.
İMDAT ŞAHİN
Ziya Bey Konağında Çalışmalar Sürüyor
Ziya Bey Konağı’yla ilgili başlatılan renovasyon (aslına uygun yeniden yapım) çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Restorasyon yapılması planlanan Ziya Bey Konağı’nda yapılan incelemeler neticesinde taşıyıcı unsurların sağlam olmaması sebebiyle Ziya Bey Konağı aslına uygun yeniden yapılmasına karar verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan daha sonra renovasyon kararı verilen konaktaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İskeleti yükselen yapının Karkas çalışmalarında çatıya kadar yeniden inşa edilen Ziya Bey Konağı yeniden Çorlu tarihi ve kültürel yapıları arasında yer alması bekleniyor.
YIKILIP YENİDEN ASLINA UYGUN YAPILIYOR
2021 yılında kamulaştırılması yapılan Ziya Bey Konağı’nda nihayet restorasyon çalışmaları başladı. Ziya Bey Konağı 2021 yılının Ocak Ayı’nda kamulaştırılması yapılmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılması yapılan Ziya Bey Konağı bu yılın Mart Ayı’nda yapılmaya başlandı. Restorasyon ihalesine çıkılan Ziya Bey Konağı’nda yapılan çalışmalar neticesinde ana taşıyıcı unsurların dayanıklı olmaması sebebiyle uzmanlar binanın yeniden yıkılarak aslına uygun şekilde yapılmasına karar verdi. Mart Ayı’nda çalışmalara başlanan Ziya Bey Konağı’nın iskeleti ortaya çıktı.
ATATÜRK’ÜN KALDIĞI ZİYA BEY KONAĞI 5 YILDIR RESTORE EDİLMEYİ BEKLİYORDU
2021 yılında kamulaştırması yapılan Ziya Bey Konağı 5 yıldır restore edilmeyi bekliyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Ziya Bey Konağı Çorlu’nun tarihi yapılarından bir tanesiydi. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı ev olarak bilinen Ziya Bey Konağı 5 yılın sonunda restore edilmeye karar verildi ihalesi yapıldı, sonrasında yıkılarak tekrar inşa ediliyor.
ZİYA BEY KONAĞI ÇORLU’NUN TARİHİ YAPILARI ARASINDA YENİDEN YER BULACAK
İskeleti ortaya çıkan Ziya Bey Konağı’nda ekipler tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ziya Bey Konağı çalışmaların ardından yeniden Çorlu’nun tarihi ve kültürel yapıları arasında yer bulması bekleniyor. Tamamlandığı zaman ziyaretçileriyle birlikte bölgeyi hareketlendirmesi bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN
Geri Dönüşüm Makinesine Yoğun İlgi
Çorlu'da zincir marketlerin bazılarına yerleştirilen geri dönüşüm makineleri, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Plastik, cam ve metal içecek ambalajlarını makinelerde geri dönüştüren vatandaşlar, hem çevreye katkı sağlıyor hem de belirli bir ücret kazanıyor. Geri dönüşüm makinelerinin önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşurken, uygulamanın vatandaşları geri dönüşüme teşvik ettiği gözleniyor. Evlerinde biriktirdikleri ambalaj atıklarını makinelerde değerlendiren vatandaşlar, hem atıkların ekonomiye kazandırılmasına katkıda bulunuyor hem de karşılığında maddi kazanç elde ediyor. Çevre bilincinin artırılmasına önemli katkı sağlayan uygulama sayesinde geri dönüştürülebilir atıkların çöpe gitmesinin önüne geçilirken, vatandaşlar bu tür makinelerin sayısının artırılmasını istiyor. Uygulamanın hem çevrenin korunmasına hem de geri dönüşüm alışkanlığının yaygınlaşmasına önemli katkı sunduğu ifade ediliyor.
İMDAT ŞAHİN