Ergene'de Sünnet Şöleni Düzenlendi
Ergene Belediyesi tarafından 150 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak sünnet olan çocuklarla birlikte kortej yürüyüşüne katıldı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ergene Belediyesi tarafından sünnet şöleni düzenlendi. Ergene Kültür Merkezi’nden başlayan kortej yürüyüşü konser alanına kadar devam etti. Edirne Caddesi boyunca yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Dev Türk Bayrağının açıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşünde Müge Yıldız Topak vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Sünnet Şöleniyle birlikte akşam saatlerinde konser de düzenlendi. Konserde Ergeneli vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
İMDAT ŞAHİN
Teki̇rdağ'a Onkoloji̇ Hastanesi̇ Yapılacak
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (Tekirdağ NKÜ), bölgenin sağlık kapasitesini artıracak önemli bir yatırımı hayata geçiriyor. Üniversite, 95 yataklı Onkoloji ve Palyatif Bakım Hastanesi’nin yapımı için hazırlıklara başladı.
Yeni hastane, Tekirdağ NKÜ Araştırma Hastanesi yerleşkesi içinde inşa edilecek. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yapı, Japonya’da da kullanılan “Burkulması Önlenmiş Çapraz” çelik sistemle depreme dayanıklı olarak projelendirildi. Proje kapsamında poliklinikler, günübirlik servisler, radyoterapi ve brakiterapi üniteleri, PET-CT ve SPECT-CT cihazları, ameliyathaneler ve modern hasta odaları yer alacak. Hastane tamamlandığında Marmara Bölgesi’nde onkoloji ve hematoloji hastalarına daha hızlı ve nitelikli hizmet sunulması hedefleniyor.
Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, son yirmi yılda şehir hastaneleri başta olmak üzere ülkemiz genelinde 1440’tan fazla yeni hastane hizmete girdi. Sağlık çalışanı sayısı iki katına çıkarken, Türkiye’nin sağlık altyapısı pek çok göstergede OECD ortalamasının üzerine taşındı. Bu güçlü sağlık altyapısıyla birlikte, üniversitemiz bünyesinde kuracağımız Onkoloji ve Palyatif Bakım Hastanesi ile Tekirdağ’da ileri kanser tedavisine erişimi hızlandırmayı hedefliyoruz. Doğup büyüdüğüm bu şehre böyle kalıcı bir eser kazandırmak bizim için gurur vesilesi. Projeyi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.
Tabelalara Dikkat Eden Yok
Akıncılar Caddesi’nden Omurtak Caddesi’ne çıkışlar yasak olmasına rağmen bazı sürücüler bu kurala uymuyor.
Akıncılar Caddesi geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalar kapsamında kaldırım ve yollar yenilenmişti. Yapılan çalışmalarla birlikte Akıncılar Caddesi tek yön yapılırken, Omurtak Caddesi’nden Akıncılar Caddesi’ne girişler yapılırken, Omurtak Caddesi’ne bağlantı yasaklanmıştı ama kurula uyan olmaması tepki çekiyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Akıncılar Caddesi’nde trafik sorunu oluşuyor, caddeye giriş yapılabilirken, Omurtak Caddesi’ne bağlantı yasak fakat bazı sürücüler bu kurala uymuyor. Tabelalara dikkat etmek gerekiyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN