• Çorlu'da Siyaset Isınıyor
  • Çorlu'da Siyaset Isınıyor
  • Çorlu'da Siyaset Isınıyor
  • Çorlu'da Siyaset Isınıyor
  • Çorlu'da Siyaset Isınıyor
  • Çorlu'da Siyaset Isınıyor
  • Çorlu'da Siyaset Isınıyor
Çorlu Güncel

Çorlu'da Siyaset Isınıyor

  • 18 Ekim 2021
  • 1000 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin parti binasında düzenlediği basın açıklamasında geride kalan bir yılı değerlendirdi. CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş’ın açıklamalarına cevap veren Keskin, Belediyelerin yapamadıkları sorunlara değindi ve “Sayın Özgür Ertaş keşke bunlara da değinseydi” dedi.


AK Parti Çorlu İlçe Başkanı olarak göreve geldikleri bir yılı değerlendiren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş’ın geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasına cevap vererek, Çorlu Belediyesi’ne yüklendi. Parti ilçe yöneticileriyle birlikte parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Mustafa Keskin, gündeme dair açıklamalarda yaptı. Kullanılmayan kamu binalarından, uyuşturucu sorununa, Kent Konseyi seçimlerinden, Millet Bahçesi’ne kadar birçok konuda konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi’ni becerisizlikle suçladı. 
BAŞKAN KESKİN BİR YILDA NELER YAPTIĞINI AÇIKLADI 
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin; “Bugün burada toplanmamızın sebebi ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın göreve gelişinin 1.yılı olması sebebidir. Bugüne kadar vatandaşlarımıza ve esnafımıza yaklaşık 100 bin adet maske dağıtımı yaptık. Engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye hediye ettik. Sokak hayvanları için yaptığımız programdan, gençlik kollarımızın çevre duyarlılığı için yaptığı programa kadar, birebir üye çalışmaları, esnaf ziyaretleri, üye aramaları, günlük doğum yapan ailelerimiz ile vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına ulaşarak yanlarında olduğumuzu hissettirdik ve hissettirmeye devam ediyoruz. Tüm kamu kurum kuruluş ve dernekler ile dirsek temasımızı sağladık ve daha yoğun işbirliği içinde çalışarak Çorlumuza nasıl daha verimli olabiliriz çabası içerisine girdik. Şükürler olsun ki tüm kesimler ile iletişimimiz sağlam bir vaziyettedir. Halkımız ile daha samimi bir ortam sağlamak için ve ulaşılabilirliği arttırmak adına her hafta Perşembe günü parti binamızda halk günleri düzenliyoruz. Halkımız dertleri ile dertleniyor, fikir düşünce ve önerilerini not alıp yapmamız gerekenleri ona göre planlıyoruz” dedi. 
CHP İLÇE BAŞKANI ÖZGÜR ERTAŞ KEŞKE BUNLARA DA DEĞİNSEYDİ 
“Değerli Basın Mensuplarımız, geçen hafta içi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sayın Özgür Ertaş bir basın açıklaması yaptı. Büyük bir şaşkınlık içerisinde izledim” diyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Sayın Özgür Başkan keşke Çorlumuzun tüm sorunlarına değinseydi. Okul yok dediği Hatip Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığının 2 sene önce açılan lisemizden bahsetseydi. Keşke Hatip mahallemizde Büyükşehir Belediyesinin bir türlü bitiremediği ve çürümeye terk ettiği Kapalı Spor Salonunda bahsetseydi. Hıdırağa Mahallemizde yıllardır sözü verilip yapılmayan, sonra da başlatılıp bir türlü bitirilemeyen Çorlu Otogarımızdan bahsetseydi. Keşke şehir içi otobüslerine bakım yapılamadığı için kazaya sebep olduğundan, o yüzden de garaja çekildiklerinden, yerine yenilerini alamayıp Çorlu halkının şehir içi seyahatlerini işkenceye çevirdiklerinden bahsetseydi. Keşke Teskinin iş bilmezlikleri yüzünden Çorlu halkının günlerce susuz kaldığından bahsetseydi. Keşke Teskinin yaptığı yanlışlardan dolayı milyonlarca lira zarar etmesinden bahsetseydi. Keşke Belediye başkanının bile utanıyorum dediği konuların ne olduğunu açıklasaydı. Keşke Çorlu Belediyesinin Balmumu müzesinde uğradığı zarardan bahsetseydi. Keşke Çorlu Belediyesinin vatandaştan istediği asfalt paralarından bahsetseydi. Keşke Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullandığımızdan bahsetseydi” dedi. 
MİLLET BAHÇESİ KASIM AYI SONUNDA AÇILACAK 
Çorlu’da aylardır yapımı devam eden Millet Bahçesiyle ilgili konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Millet Bahçesi’nin Kasım Ayı sonunda hizmete gireceğini belirtti. Keskin, “Millet Bahçesi’nin açılışı gecikti. Kasım Ayı sonu gibi açılışı yapılacak. Şu anda Millet Bahçesi’ne çim yerleştirilmesi yapılıyor. TESKİ Millet Bahçesi’nin suyunu bağlamadı tankerlerle Millet Bahçesi’ne su taşınıyor” dedi. 
YEDAM MERKEZİ OLMASI İÇİN TAHSİSİ YAPILDI
Çorlu’nun kullanılmayan Kamu Binalarıyla ilgili de konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, eski Askerlik Şubesi’nin YEDAM Merkezi olacağını belirterek binanın Yeşilay Derneği’ne tahsis edildiğini kaydetti. Eski Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu tarihi binanın da Üniversite ve TÜGVA İşbirliği ile Eğitim Merkezi olacağını ifade etti. Uyuşturucuyla mücadele konusunda da konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa “Polis sayımızı artırdık, uyuşturucuyla ilgili mücadele kararlılıkla devam ediyor” dedi. 
ŞU ANDA 22 BİN ÖĞRENCİMİZ İKİLİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Geçtiğimiz günlerde CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş okulların durumuyla ilgili açıklama yapmış, ikili eğitimin sıkıntılarından söz etmişti. Konuya ilişkin konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “İkili öğretiminde 35 bin öğrenci yok. İkili Eğitimde Anaokulları tüm ülke genelinde ikili eğitimle çalışıyor. İlkokullarımızda 14 ilkokulumuz tam gün eğitim yapıyor. 12 ilkokulumuz ikili eğitim yapıyor. Ortaokulda 6 tane ortaokulumuz tam gün 11 tanesi ikili eğitimde. Liselerde 16 tane lisemiz tam gün 3 tane lisemiz ikili eğitimde yani tam gün yapan 37 tam gün okulumuz var, 32 tane ikili eğitim yapan okulumuz var. Şu anda takriben 22 bin öğrencimiz ikili eğitimde. 54 bin öğrencimiz var bunların yüzde 40’i ikili eğitimde. Okulların hijyen malzemeleri yeteri kadar mevcut. 9 okulumuz yıkıldı. 6 okulda güçlendirme çalışmaları yapıldı. 25 okulda güçlendirme çalışmaları önümüzdeki yıllarda yapılacak” dedi. 
KENT KONSEYİ SEÇİMLERİNDE ADIM ATTIK, PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Kent Konseyi seçimleriyle ilgili de konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Kent konseyi seçimleriyle alakalı siyasi bir seçim değildi. Burada 40 kişiyle yapılan bir seçimdi. Kendileri çalıp kendileri oynuyordu. Zaten orada bir yarışa girdiğin zaman 40-0 önde başlıyorlar. Şimdi burada bu kadar STK varken, masonlar derneği bile varken, eğer burada bir İlim Yayma Cemiyeti yoksa, bir İHH Derneği yoksa bir Ülkü Ocakları yoksa, burada hep kendi yakınlarını koyarsan olmaz. Neden 3-4 tane hemşeri derneği var. Diğer hemşeri dernekleri yok. Şimdi bir rekabet oluştu, alınan oy çok kıymetli bana göre. Bütün STK ve dernekleri orada olması gerekiyor. Kadın Meclisi seçimlerinde müdahil olmadım. Kent Konseyi seçimlerinde bir tedirginlik yarattık, endişe vardı, endişe duyulacak bir şey yok demokrasi şöleni oldu. 40 kişiyle gelinirken en son seçimlerde 150 kişi geldi. Şölen havasında geçti. Bir adım attık, peşini bırakmayacağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN