• Şehir Tiyatrosuna Yeşil Işık Yaktı
  • Şehir Tiyatrosuna Yeşil Işık Yaktı
  • Şehir Tiyatrosuna Yeşil Işık Yaktı
  • Şehir Tiyatrosuna Yeşil Işık Yaktı
Çorlu Güncel

Şehir Tiyatrosuna Yeşil Işık Yaktı

  • 13 Ekim 2021
  • 926 Kez Okundu

Tekirdağ’da şehir tiyatrosunun kurulmasını isteyen sanatseverler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüştü. Albayrak yaptığı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın şehir tiyatrosuyla ilgili çalışma başlattığını duyurdu.


27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Çorlu’da bir araya gelen sanatseverler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir şehir tiyatrosu kurulmasını talep etmişlerdi. Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılan büyükşehir belediye meclis toplantısı öncesi kültür merkezinin önüne giden sanatseverler burada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüştü. 
DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNDE ŞEHİR TİYATROSU TALEBİNDE BULUNMUŞLARDI 
Çorlu’da bir araya gelen sanatseverler 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir şehir tiyatrosu kurulması talebinde bulunmuşlardı. Dünya Tiyatrolar Günü’nde yapılan açıklamada büyükşehir belediyeleri içinde sadece şehir tiyatrolarının Tekirdağ’da olmadığını kaydetmişlerdi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı öncesi Kadir Albayrakla görüşen sanatseverler görüşmeden olumlu ayrıldı. 
ŞEHİR TİYATROSUYLA İLGİLİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA BAŞLATTI 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Şehit Tiyatrosuyla ilgili Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın çalışma başlattığını belirterek önümüzdeki süreçte bu çalışmaları tamamlayarak hayata geçireceklerini ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde “Şehir Tiyatrosu” talebiyle toplanan vatandaşlarımızla bir araya geldik. Kendileriyle konu ile ilgili olarak sohbet edip görüş alışverişinde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımızın Şehir Tiyatrosu ile ilgili çalışma başlattığını ve önümüzdeki süreçte bu çalışmaları tamamlayarak hayata geçireceğini ifade ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak, sanata ve sanatçıya değer veren bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN