• Kırmızı Et Satışları Yüzde 50 Düştü!
  • Kırmızı Et Satışları Yüzde 50 Düştü!
Çorlu Güncel

Kırmızı Et Satışları Yüzde 50 Düştü!

  • 13 Ekim 2021
  • 846 Kez Okundu

Et fiyatlarının yükselmesi ve vatandaşın alım gücünün düşmesiyle birlikte geçen yıla göre kırmızı et satışlarının yüzde 50 düştüğünü kaydeden kasaplar satışların düşmesinden dolayı dertli.


Vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı kırmızı et satışlarında geçen yıla göre yüzde 50 düşüş olduğunu kaydeden kasaplar, vatandaşın daha çok beyaz ete yöneldiğini kaydetti. Pirzolanın kilosu 125 lira olurken, kuşbaşı 75 lira, kıyma 70 lira, antrkot 95 lira, sucuk 85, köfte ise 70 liradan satılıyor. Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaş kırmızı et alamazken daha uygun fiyatlara olan beyaz ete yöneliyor. Daha çok tavuk eti ve benzeri et çeşitlerini tüketen vatandaşlar kırmızı etin yanına yaklaşamıyor. 
VATANDAŞTA ALIM GÜCÜ KALMADI 
Vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı et satışlarının da düştüğünü belirten kasaplar gazetemize konuştu: “Türkiye’de hem kırmızı et fiyatları yüksek, hem de vatandaşlarda alım gücü düştüğü için maalesef bu durum bizlere de yansıyor. Geçen yıla göre kırmızı et satışlarımız yüzde 50 oranında düştü. 50 kilo kırmızı et satarken şimdi 25 kilo et satabiliyoruz” dedi. 
VATANDAŞLAR BEYAZ ETE YÖNELİYOR 
Kırmızı et çeşitlerinden olan pirzola, kuşbaşı, kıyma, antrkot, köfte gibi ürünlerin fiyatları 70 liradan başlarken vatandaş bu fiyatları ödemekte zorlanıyor. Daha uygun fiyatlara olan beyaz ete yönelen vatandaşlar kırmızı eti sadece bayramlarda görüyor. Kırmızı et fiyatlarının yüksek olması ve vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle kasaplar dertli olduklarını belirtti. Kırmızı et geçen yıllarda yine iyi satılıyordu, bu sene iyice azaldı diyen kasaplar çözüm istediklerini belirtti. 
İMDAT ŞAHİN