Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yeni dönem için verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Yüksel’in talimatıyla oluşturulan projeler hızla tamamlanıyor.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yeni dönem için verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Yüksel’in talimatıyla oluşturulan projeler hızla tamamlanıyor.



Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi'nin de katıldığı toplantıda, Cansuyu Derneği'nin yardım faaliyetleri değerlendirildi. Cansuyu Derneği Genel Başkan Mustafa Köylü Yetim hamiliğinde artarak devam eden Tekirdağ'a teşekkürlerini iletti. Faaliyetlerin artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Köylü, “Dernek olarak dünyanın her yerinde yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. İşgal, savaş, afet gibi bütün krizlerin yaşandığı bölgelerde mutlaka Cansuyu Yardımlarını görebilirsiniz. Cansuyu Derneği, dünyanın dört bir yanındaki afet bölgelerindedir”. Dernek olarak 2025 yılı içerisinde 25 ayrı projede ülkemizde ve dünyanın birçok noktasında aziz milletimizin emanetlerini gerçek muhtaçlara ulaştırmak için gayret sarf etmekteyiz” dedi.
TEKİRDAĞ’DAKİ HAYIRSEVERLERİN DUYARLILIĞI DİKKAT ÇEKTİ
Genel Başkan Köylü’nün çizdiği küresel yardım vizyonuna yerel düzeyde katkı sağladıklarını belirten Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi, Tekirdağ’daki hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekti. Toplantı kapsamında bir açıklama yapan Başkan Vakitçi , "Genel Başkanımızın ifade ettiği üzere, dünyanın dört bir yanında mazlumların umudu olmaya devam ediyoruz. Tekirdağ olarak, Gazze başta olmak üzere Yemen, Afrika ve Asya'daki afet bölgelerine yönelik çalışmalara desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Tekirdağlı hayırseverlerimizin emanetlerini, Cansuyu titizliğiyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizin yardımseverlik potansiyelini, dünyanın kanayan yaralarına merhem olmak için harekete geçirmek için çalışıyoruz. Özellikle yetimler konusunda hassas davranan hemşerilerimize ayrıca teşekkür ederiz. Bağışçı ve gönüllülerimizden Allah razı olsun dedi.
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA MAZLUMLARIN YARDIMINA KOŞULDU
Dünyanın pek çok yerinde afet bölgeleri bulunduğunu ve buralara da ayrı yardım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi “Bir de afet bölgeleri var. Afet bölgelerine de yardım ediyoruz. Mesela; şu anda Endonezya, Sirilanka ve Patani bölgelerinde yaşanan afetlerin yıkıcı etkileri var. Bu afet bölgeleri için 100 bin dolar ödenek ayırdık. İnşallah önümüzdeki günlerde ekiplerimiz o bölgelere giderek yardımlarımızı ulaştıracaklar. Aynı zamanda Yemen’de açlık felaketi devam ediyor. Yemen’de 1250 yetimimiz var. Yetimlerin aylık masraflarını karşılıyoruz. Ve o bölgedeki açlıkla mücadele etmekte olan insanlara destek olabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nadir Samancı ve yönetim kurulu üyeleri, genel kurul süreci kapsamında resmi kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, dernekler ve meslek odalarını tek tek ziyaret ederek, 17 Ocak’ta yapılacak genel kurul için hazırlanan davetiyeleri bizzat elden teslim ediyor. Gerçekleştirilen ziyaretlerde, Çorlu’da faaliyet gösteren şoför esnafının karşılaştığı sorunlar, sektörel gelişmeler, ulaşım alanındaki güncel düzenlemeler ve esnafın beklentileri masaya yatırılıyor.
Ziyaretler sırasında esnafın taleplerini dikkatle dinleyen Samancı, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunuyor. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen temaslarda, oda-üye ilişkilerinin güçlendirilmesi, kurumsal iş birliklerinin artırılması ve şoför esnafının hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik atılacak adımlar ele alınıyor.
17 Ocak’ta gerçekleştirilecek Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerine tüm üyeleri davet eden Başkan Samancı, genel kurulun demokratik bir ortamda, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ettiklerini ifade etti. Samancı, güçlü bir katılımla yapılacak genel kurulun oda için önemli kararların alınacağı bir platform olacağını belirterek, tüm üyelerin sürece aktif şekilde katılım sağlamasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Nadir Samancı ve yönetiminin, genel kurul tarihine kadar ziyaret ve temaslarını sürdürerek hem davetiyeleri ulaştırmaya hem de esnafla birebir temas kurmaya devam edeceği öğrenildi.
Yargıtay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada partilerin üye sayılarını paylaşmıştı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısıyla Tekirdağ’daki üye sayısını açıkladı. Yapılan açıklamada: Yargıtay Başkanlığı tarafından 2 Ocak 2026’da açıklanan resmî verilere göre, AK Parti’nin üye sayısı 664.568 artarak 11.543.301’e ulaşmıştır. Bu artış, Türkiye siyasi tarihinde güçlü bir toplumsal karşılığın ve sahaya dayalı siyaset anlayışının somut bir göstergesi olmuştur” dedi.
TEKİRDAĞ’DA EN YÜKSEK ÜYE SAYISI REKORU KIRILMIŞTIR
Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş açıklamasının devamında; “Bu büyük yürüyüşe en güçlü desteği veren illerin başında ise Tekirdağımız gelmektedir. Teşkilatımızın özverili çalışmalarıyla şehrimizde son 5 ayda 13.013 yeni üye kaydı gerçekleştirilmiştir. Bu katılımlarla birlikte Tekirdağ’da 133.229 üyeye ulaşılarak, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana ilimizdeki en yüksek üye sayısı rekoru kırılmıştır. AK Parti, kurulduğu günden bu yana siyaseti milletin gündeminden koparmadan yürütmeyi esas almış; talep ve beklentileri doğrudan sahadan okuyarak karar süreçlerini bu iradeyle şekillendirmiştir. Atılan her adımda milletle kurulan bu güçlü bağ, AK Parti’yi Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketi hâline getirmiştir” ifadelerine yer verdi.
AK PARTİ MİLLETİMİZİN PARTİSİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR
“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geçen iktidar yılları boyunca AK Parti, siyaseti kapalı salonlardan değil; milletin içinde, milletle birlikte ve millet için yürütmüştür” diyen Ali Gümüş, “Açıklanan üye artışı, yalnızca sayısal bir büyümeyi değil; bu liderliğe, bu anlayışa ve ortaya konulan istikrarlı vizyona duyulan güveni de açıkça ortaya koymaktadır. AK Parti, farklı sosyal kesimleri ve hayat tarzlarını ortak hedefler etrafında buluşturan, “Biz Büyük Bir Aileyiz” anlayışıyla yoluna devam eden güçlü bir siyasi harekettir. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyen AK Parti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin taleplerini merkeze alan bir siyaset anlayışıyla çalışmalarını sürdürecektir. Teşkilatlarımızın sahadaki gayreti, üyelerimizin fedakârlığı ve milletimizin desteğiyle büyüyen bu yapı, ülkemizin geleceği için aynı inanç ve azimle çalışmaya devam edecektir. Yargıtay’ın açıkladığı tablo göstermektedir ki AK Parti, milletimizin partisidir ve milletimizin partisi olmaya devam edecektir” dedi.