Ergene Belediyesi tarafından 8-14 yaş çocuklar için başlatılan İngilizce kursunda öğrenciler yabancı dillerini geliştirmeye devam ediyor. Hafta içi düzenlenen kurstan öğrenciler kadar velilerde oldukça memnun.
Ergene Belediyesi tarafından 8-14 yaş çocuklar için başlatılan İngilizce kursunda öğrenciler yabancı dillerini geliştirmeye devam ediyor. Hafta içi düzenlenen kurstan öğrenciler kadar velilerde oldukça memnun.


Mezarlık ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen incelemeye Belediye Meclis Üyesi Ertan Arslan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de katıldı. Heyet, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak sahadaki düzenlemeleri değerlendirdi. İlçe genelindeki mezarlıklarda ot temizliği, çevre düzenlemesi, yürüyüş yollarının bakımı ve genel temizlik işlemleri titizlikle sürdürülürken, bayram öncesi vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu bir ortamda gerçekleştirmeleri hedefleniyor.
İncelemeler sırasında vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Sarıkurt ve beraberindeki heyet, mezarlık ziyaretinde bulunan hemşehrilerine iyi bayramlar dileklerini iletti.
Belediye yetkilileri, çalışmaların bayram süresince de ihtiyaç duyulan noktalarda devam edeceğini belirtti.
GÖKHAN DUMAN
Yıkılan binalardan geriye kalan molozlar ile gelişi güzel bırakılan çöpler, hem çevre kirliliğine yol açıyor hem de mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Bazı boş arsaların zamanla moloz ve çöp döküm alanına dönüştüğü görülürken, özellikle yıkımı yapılan eski binalardan kalan taş, tuğla ve inşaat atıklarının uzun süre kaldırılmaması bölgelerde bakımsız görüntü oluşturuyor. Ayrıca bazı kişilerin evsel atıkları da bu alanlara bırakması çevre kirliliğini daha da artırıyor. Vatandaşlar, mahalle aralarında oluşan izbelik görüntülerin bir an önce temizlenmesini ve soruna kalıcı çözüm bulunmasını istiyor.
MAHALLE SAKİNLERİ “İZBELİK ALANLAR VE YIKILAN BİNALAR TAMEMEN TEMİZLENSİN, ZEMİNLERİ İŞ MAKİNALARIYLA DÜZLEŞTİRİLSİN”
Mahalle sakinleri, boş arsaların ve yıkılmış yapıların bulunduğu alanların kontrolsüz şekilde bırakılmasının hem görüntü kirliliği oluşturduğunu hem de güvenlik açısından risk taşıdığını ifade ediyor. Özellikle çocukların bu alanlarda oynayabildiğini belirten vatandaşlar, molozların ve kırık malzemelerin tehlike oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Öte yandan bu tür alanların zamanla metruk ve izbe noktalara dönüşebildiğini dile getiren vatandaşlar, ilgili kurumların gerekli temizlik ve düzenleme çalışmalarını yapmasını istiyor. Mahalle sakinleri, hem çevre temizliği hem de güvenlik açısından boş arsaların düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, mahalle aralarında oluşan bu olumsuz görüntülerin ortadan kaldırılması için molozların temizlenmesini, çöplerin kaldırılmasını ve bu alanların daha düzenli hale getirilmesini talep ediyor. Bu tür görüntülerin mahallelerin yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade eden vatandaşlar, gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını bekliyor.
İMDAT ŞAHİN
Bozkurter, yaptığı paylaşımda söz konusu müdahalenin karşısında olduğunu belirterek, “partimin yanında olduğumu sizlerle paylaşıyorum” ifadelerini kullandı. 18 yaşından bu yana CHP üyesi olduğunu vurgulayan Bozkurter, partisinin örgütüyle birlikte dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.
Açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı veren Bozkurter, CHP’nin köklerini Kuvâ-yi Milliye’den alan bir parti olduğunu ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Bizi kimse bölemeyecek” dedi.
Parti içi dayanışmanın önemine dikkat çeken Bozkurter, sürecin sağduyu ve sükûnetle takip edilmesi gerektiğini belirtti. CHP’nin “emek, barış ve birlik yolu” olduğunu vurgulayan Bozkurter, hedeflerinin iktidar mücadelesi olduğunu ifade etti.
CANSEL SÖZER