Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Covid19 denetimleri kapsamında Ergene ilçesinde yoğunlaştırılmış dinamik denetimler gerçekleştirdi.

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Covid19 denetimleri kapsamında Ergene ilçesinde yoğunlaştırılmış dinamik denetimler gerçekleştirdi.
CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar yaptığı açıklamada MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi CHP’ye istikamet çizmekle eleştirmişti. Akar açıklamasında; CHP üyelerine istikamet çizmeye kalkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, biz Kuvayi Milliye ruhundan gelen CHP’liler olarak kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan, tam bağımsız, laik, parlamenter sistemle yönetilen, güçler ayrılığın olduğu Adalet sisteminden ve Demokrasi yolundan hiç vazgeçmedik. Siz MHP Genel başkanı olarak kurucu Önderiniz rahmetli Alparslan Türkeş’in yolundaysan bizi merak etme. Biz Türkiye Cumhuriyetini Kuran ve kollayan partinin CHP ‘sinin Kurucu Genel başkanı Mustafa Kemal ‘in askerleriyiz” ifadelerine yer vermişti. Bu ifadelere Cemal Daştan cevap verdi.
“İLÇE BAŞKANI AKAR’IN AÇIKLAMALARI CHP’NİN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ TUTARSIZLIĞININ AÇIK BİR GÖSTERGESİDİR”
MHP Çorlu İlçe Başkanı Cemal Daştan yaptığı açıklamada: “CHP İlçe Başkanı Cüneyt Akar’ın açıklamaları, CHP’nin içine düştüğü yönsüzlüğün ve tutarsızlığın açık bir göstergesidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu lideri Başbuğ Alparslan Türkeş, nasıl ki Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesinde sarsılmaz bir duruş sergilemişse; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli de aynı kararlılıkla milletimizin birliğini, dirliğini ve geleceğini savunmaktadır. Biz MHP olarak kimseye istikamet çizmek niyetinde değiliz; ancak millî değerlerimizi hiçe sayan yaklaşımlar karşısında da sessiz kalamayız” ifadelerine yer verdi.
“CHP’NİN YABANCI BAŞKENTLERDE UMUT ARAMASI ASIL İNKARIN VE YOZLAŞMANIN GÖSTERGESİDİR”
Açıklamasını sürdüren Cemal Daştan, “CHP, siyaseten her sıkıştığında gençleri sokağa çağırarak ülkeyi hangi Muasır Medeniyetler seviyesine ulaştırmayı düşünmektedir? Bir yandan Atatürk’ü ağızdan düşürmeyip, diğer yandan CHP Genel Başkanı’nın İngiltere’den demokrasi ve ekonomi için “Çare” aradığı bir tabloyu bu millet ibretle izlemektedir. Atatürk’ün kurduğu bir partinin bugün yabancı başkentlerde umut araması, asıl inkârın ve yozlaşmanın göstergesidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak; milletimizin birliği, devletimizin bekası ve Cumhuriyetimizin temel değerleri için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Dernek Merkezi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet desteğinde bulunan ABS Kültür Sanat Derneği ikinci el kıyafetleri dağıttı. Konuyla ilgili açıklama yapan ABS Kültür Sanat Derneği Başkanı Bedri Selvi, “ABS Kültür sanat Derneği’nin bayram arifesinde ikinci el ürünleri kültür ve sanat merkezimizin önünde halkımıza ücretsiz olarak dernek adına dağıtmış olduk. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Kurban Bayramı nedeniyle Atatürk Park Kafe’de düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu 5. Kolordu Komutanı Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kurum müdürleri, siyasi partilerin başkan ve yönetimleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin yer aldı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren bayramlaşma ritüeli olarak en başa geçerek bayram tebriklerini kabul etti. Herkesin bayramını kutladı.
KAYMAKAM EREN, HERKESİN BAYRAMINI KUTLADI
Park kafede bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar önce sohbet etti ardından protokolün sıraya girmesiyle bayramlaşma töreni başladı. Bayramlaşma töreninin ardından Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Tüm Çorlulu hemşehrilerimizin Kurban Bayramını kutlayarak bayramın güzellikler getirmesini Mevla’mdan diliyorum. Tatil sebebiyle hareketlilik çok oluyor, vatandaşlarımızı trafik kurallarına uyarak hareket etmeyi rica ediyoruz. Çorlu’da güzel bir bayramlaşma programı geçiriyoruz. Arife günü olması sebebiyle katılım da oldukça yüksek. Vatandaşlarımız dini vecibelerini yapmak üzere kurbanlarını kesecekler, bu yüzden bayram önlemlerimizi aldık, görevlilerimiz bayram boyunca sahada olacaklar, inşallah kazasız belasız bir bayram geçiririz” dileklerinde bulundu.
BAYRAMLAŞMA MERASİMİ HATIRA FOTOĞRAFLARININ ÇEKİLMESİYLE SONA ERDİ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta yaptığı konuşmada, vatandaşların bayramını kutladı. Başkan Sarıkurt, Kaymakam Bey’in önderliğinde bir araya geldik. Bu huzur ortamı için şehrimizin insanlarına teşekkür etmek lazım. Herkese sevdikleriyle beraber geçirecekleri huzurlu bir bayram diliyorum” dedi. Bayramlaşma töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle birlikte sona erdi.
İMDAT ŞAHİN