Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Kent Konseyi Çevre Komisyonu tarafından hayata geçirilen “Eğitim Aileden Temizlik Mahalleden Başlar” kampanyasına destek vererek Reşadiye Mahallesi’nde çöp topladı.

Reşadiye Mahalle Muhtarlığı’nın önünde düzenlenen törene katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında Sarıkurt, vatandaşların çevreyi temiz tutmasını istedi. Düzenlenen programa CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve yönetimi, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
172 TEMİZLİK GÖREVLİSİ 2 BİN SOKAĞıMIZDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR
Düzenlenen programda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kent Konseyi Reşadiye Mahallesi Çevre ve Sağlık grubu tarafından düzenlenen “Eğitim Aileden, Temizlik Mahalle’den Başlar” etkinliğinde bir araya gelmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçiyoruz. Mahalle meclisimiz tarafından farkındalık etkinliğinin ilk olması sebebiyle büyük bir etkisi olacağına inanıyorum. 172 temizlik görevlimiz 2 bin sokağımızda toplum sağlığı için çalışma yürütüyor. Kullandığımız dikkat etmeyerek attığımız maskeleri topluyor eldivenleri topluyor ve şehrimizi temiz tutmaya çalışıyor” dedi.
AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK
Elbette bu belediyemizin görevi ancak bu topluma mensup vatandaşlarımızın da sorumluluklarından biridir. Yere atılan maskeleri yere eğilerek toplayan emekçi temizlik görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu farkındalık etkinliğinin diğer mahallerde de devam edeceğimize inanıyorum. Şehrimizin sorunlarına hep birlikte çözüm bulacağımıza inanıyorum. Derelerde, sanayi tesislerinden kaynaklanan sorunları hep birlikte çözüme kavuşturmamız gerektiğini bir kez daha altını çiziyorum. Bugün sokaklarımıza sahip çıkacağız, hep birlikte gezerek farkındalık yaratacağız.
İMDAT ŞAHİN