“Stm Tarım Aletleri Olarak Her Zaman Çiftçilerimizin Yanındayız”
Çorlu Güncel

“Stm Tarım Aletleri Olarak Her Zaman Çiftçilerimizin Yanındayız”

  • 12 Ağustos 2020

13’üncüsü düzenlenen Çorlu Tarım Fuarı’nda yerini alan STM Tarım Firması’nın sahibi Ziraat Mühendisi Suat Özay gazetemize konuştu. Özay, “Her zaman çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


2009 yılında kurulan STM Tarım Aletleri 11 yıldır tarım sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor. Çorlu ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye’de iki şubesi bulunan STM Tarımın Bulgaristan’da da bir şubesi bulunuyor. Fuarda ilginin iyi olduğunu ifade eden Ziraat Mühendisi Suat Özay, çiftçilerimiz fuarı ziyaret ediyor” dedi. 
STM TARIMDA BİRÇOK TARIM ALETİ MEVCUT
Gazetemize STM Tarım firmasını anlatan Ziraat Mühendisi Suat Özay, “STM Tarım olarak 2009 yılında kurulmuş bir firmayız, 11 senedir bu sektörün içindeyiz. Tekirdağ ve Çorlu olarak Türkiye’de iki şubemiz var, bunun dışında Bulgaristan’da bir şubemiz var. Toplam 3 şubeyle çiftçilerimize hizmet veriyoruz. STM Tarım’da römork, gübre serpme makinesi, yem ezme yem karma, patlatma mikser gibi çok fazla tarım aleti çeşitlerimiz var. Çiftçilerimize aynı zamanda balya ipi ve zirai yaprak gübresi olarak ta destek veriyoruz. Çiftçilerimize ziraat mühendisi olarak ta destek veriyoruz. Verimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi. 
 FUAR ŞU ANA KADAR KALABALIK 
“Pandemi sürecinden sonra ilk büyük fuarlarından birisi Çorlu Tarım Fuarı açıldı” diyen Özay, “Çiftçilerimizde olsun insanlarda olsun içlerinde korku var, bir çekingenlik var ona rağmen kalabalık şu ana kadar iyi. Verimlerimiz buğdayda iyi ile kötü arasında diyebileceğimiz bir yerdeydi. Ayçiçeğinde verimlerimiz şu anda iyi duruyor. Kurlarda oynamadan dolayı tarım aletlerinde oynamalar söz konusu. Ama çiftçilerimizin katılımı güzel” dedi. 
 TARIM ALETLERİNDE YÜZDE 30 YÜZDE 40’LIK BİR FİYAT ARTIŞI OLDU 
Tarım aletlerinin geçtiğimiz yıllara oranlar fiyatlarında yüzde 30 yüzde 40’lık bir artış olduğunu ifade eden Ziraat Mühendisi Suat Özay, “Tarım aletlerinde geçen yıla oranla yüzde 30-40 bir artış söz konusu. Örneğin geçen yıl 10 bin liraya sattığımız bir ürün bu sene 13-14 bin bandında oldu. Buğdaya o kadar zam gelmedi. Bizlerde aynı zamanda çiftçilikte yapıyoruz, bu konuda bizlerde mağduruz. Çiftçilerimizin geçmiş yıllarda alım güçleri daha yüksekti şu anda fazla alım gücü yok. geçmiş yıllarda çiftçiler tarım aletlerini 2-3 yılda bir yeniliyordu şimdi ise 5-6 yılda bir yenileyebiliyorlar. Çiftçilerimiz de bu konuda biraz üzgün, Ziraat Bankasından uygun kredi imkanları var, bizlerde elimizden gelen kolaylığı yapıyoruz. Firma olarak tüm gücümüzle çiftçilerin yanında olmaya çalışıyoruz. Tüm çiftçilerimizi de standımıza bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN