Sahile gitmek için Yeniçiflik otobüslerine binen Çorlulu vatandaşlar sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması ve şoförlerin belediyenin verdiği indirimli ve ücretsiz kartlara itiraz etmesine tepki gösterdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte Çorlulu vatandaşlar sahile gitmek için bindikleri Yeniçiflik araçlarında balık istifiyle yolculuk yapıyor. Minibüsçüler korona virüse aldırış etmeden, araçlarına çok sayıda yolcu alıyor ve Yeniçiflik’e kadar hiçbir kontrol noktasının bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor.
ŞOFÖRLER KURALLARI HİÇE SAYIYOR
Çorlu Otogarından çıkan Yeniçiflik arabaları Bülent Ecevit Bulvarı’ndan geçerek Yeniçiflik yolundan devam ederek, sahili gidiyor. Ayakta yolcu taşımanın yasak olmasına rağmen Yeniçiftlik araç şoförleri kuralları hiçe sayarak ayakta yolcu alıyor. Sosyal mesafenin sıfıra indiği Yeniçiftlik araçlarında yolcuların uyarılarına rağmen şoförler yine de yolcu alması tepkiyle karşılandı. Yaz ayı olması sebebiyle sahile giden Çorlulu vatandaşlar balık istifi bir şekilde yolculuk yapmaya tepki gösterirken yetkililerin inceleme yapması gerektiğini vurguladı.
İNDİRİMLİ VE ÜCRETSİZ KARTLARA ŞOFÖRLER İTİRAZ EDİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen indirimli ve ücretsiz kartlara tepki gösteren şoförler tam bilet parası almak için yolcularla tartışıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeniçiftlik araçlarına konulan kart okuma cihazlarına kartlarını okutan yolcularla tartışan şoförler tam bilet parası almak için elinden geleni yapıyor. Ücretsiz kartlar ve indirimli kart sahipleriyle tartışan Yeniçiftlik şoförleri tam bilet almak için yolculara söz söylemesine yolcular tepki gösterdi. Öğrenci kartı olmasına rağmen bir öğrenciden tam bilet parası alan şoförler hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam ediyor.
KURAL TANIMAKSIZIN İNSAN TAŞIYORLAR
Gazetemize konuyla ilgili konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Sahile gitmek için Yeniçiftlik otobüslerine biniyoruz, sosyal mesafe olmadan yolculuk etmek zorunda kalıyoruz. Bunun dışında bazı şoförler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz ve indirimli kartlar maalesef kabul etmiyorlar. Daha fazla para kazanmak için yolcularla tartışıyorlar. Ücretsiz kartı olan vatandaşlardan para almak için yolcularla tartışılması kabul edilemez” dedi.
HAFTA SONU DENETLENMESİ LAZIM
Denize girmek için Yeniçiftlik sahiline giden vatandaşlar, otobüslerin hiçbir şekilde denetlenmediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Yeniçiftlik araçları çok kalabalık oluyor. Sosyal mesafe diye hiçbir şey kalmıyor. Buna rağmen sahile kadar hiçbir şekilde otobüsler denetlenmiyor. En azından hafta sonları otobüslerin denetlenmesi lazım” dedi.
İMDAT ŞAHİN