CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’da arka arkaya çıkan orman yangınlarını soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’da arka arkaya çıkan orman yangınlarını soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt açıklamasında “Bu gece yine zehirleniyoruz. Türkiye’nin nüfusu itibariyle 78 inci en büyük yaşam alanı. Yaşattığınızı yaşarsınız inşallah” sözleriyle sert tepki gösterdi. Çorlu’nun farklı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, özellikle akşam ve gece saatlerinde pencerelerini açamadıklarını, yoğun koku nedeniyle nefes almakta zorlandıklarını ifade ediyor. Vatandaşlar, yıllardır dile getirilen bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını isterken, denetimlerin artırılması gerektiğini belirtiyor.
BAŞKAN SARIKURT, “TEMİZ HAVA BİR AYRICALIK DEĞİL EN TEMEL YAŞAM HAKKIDIR”
Sonraki gün hava kalite raporunu paylaşan Başkan Sarıkurt, “Dün gece bir kez daha kötü koku ve kirli havayla karşı karşıya kaldık. Temiz hava bir ayrıcalık değil, en temel yaşam hakkıdır. Bugün Çorlu’muzda hava kalitesi 107 olarak ölçüldü ve bu değer “sağlık açısından sakıncalı” seviyede. Kent genelinde hissedilen kötü kokuya ilişkin şikâyet ve bildirimlerinizi ALO 181 hattı üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iletebilirsiniz. Daha temiz, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Çorlu için hep birlikte sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.
KESKİN KOKU NEFESLERİ TIKIYOR
Bazı zamanlarda Çorlu’da meydana gelen keskin kötü kokular nedeniyle vatandaşlar nefes almakta zorlanıyor. Kapı pencere açılmamasına rağmen evin içinde dahi hissedilen keskin kokular vatandaşları zehirlemeye devam ediyor. Çorlulu vatandaşlar yıllardır duruma isyan ederken sorun bir türlü çözülemiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına seslenen vatandaşlar Çorlu’nun koku sorunun biran önce önüne geçilmesini istiyor.
ARTIK ÇEVREYİ KİRLETEN FİRMALAR İFŞA EDİLSİN
Gıda sektöründe olduğu gibi çevreyi kirleten firmaların ifşa edilmesini isteyen vatandaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu konuda çalışma yapmasını istedi. Gıda sektöründe koşullara uymayan firmalar kamuoyuna duyurulurken çevreyi kirleten firmaların ifşa edilmemesi de tepkiye neden oluyor. İfşa edilmesi halinde belki çevre sorunlarının önüne geçilebileceğinin altını çizen vatandaşlar yetkililerden destek istedi.
İMDAT ŞAHİN
Tam puan alarak dereceye giren öğrenciler Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu, TED Çorlu Kolej ve Bahçeşehir Koleji öğrencileri arasında çıkarken, Lise tercihleri ise 13-27 Temmuz 2026 tarihleri arasında yapılacak. 13 Haziran tarihinde yapılan LGS sınav sonuçları açıklandı. 3 bin 251 öğrencinin girdiği LGS sınavında Çorlu’dan 3 öğrenci 500 tam puan alarak adını LGS 1’incisi olarak yazdırdı. LGS puanlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler 13-27 Temmuz tarihleri arasında lise tercihlerinde bulunacaklar.
İMDAT ŞAHİN
Geleceğin şampiyonlarını buluşturan turnuvada üstün bir performans sergileyen ÇBSK sporcuları; 31 altın, 20 gümüş ve 14 bronz madalya ile kürsüyü adeta işgal etti. Özellikle son Türkiye Şampiyonu ünvanına sahip 12 Yaş Kız Bayrak Takımı katıldığı tüm branş ve mesafelerde altın madalyaya uzanarak turnuvanın en çok konuşulan takımı oldu. Bireysel yarışlarda da Çorlu’yu ve kulübümüzü gururla temsil eden sporcularımız, sergiledikleri mücadeleyle farklı branşlarda podyumun zirvesinde yer aldı.
BAŞKAN SARIKURT’TAN TEBRİK
Sporcuların bu büyük gururu yaşatmasında emeği geçenleri tebrik eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tüm teknik kadroyu, antrenörleri ve evlatlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan fedakâr velileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kulüp yönetimi ve sporcular da spora ve sporcuya sunduğu imkânlar ve büyük destekleri sebebiyle Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt’a teşekkürlerini iletti. Çorlu’nun adını sporda en üst sıralara yazdırmaya devam eden tüm şampiyonları kutluyor, başarılarının artarak sürmesini diliyoruz.