Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Ürünlerin Tüketimi Arttı
Çorlu Güncel

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Ürünlerin Tüketimi Arttı

  • 25 Nisan 2020

Korona virüse karşı vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirici ürünlerin tüketimini artırdı.


Dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı vatandaşlar eldiven maske tedbirlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini artırıcı ürünlerin tüketimini de yoğunlaştırdı. Çorlu’da bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bitkisel ürünler satan Mehmet İyidoğan “İlk korona virüs çıktığında vatandaşların bu tür ürünlere yoğun bir talebi oldu” dedi. 
Gazetemize konuşan Mehmet İyidoğan, “Korona virüsten korunmak için uzmanlarında tavsiyesi C vitamini almak önemli. Artı bağışıklık sisteminin gelişmesi ve akciğerin kuvvetlenmesi gerekiyor. Akciğer için keçiboynuzu özü, karadut özü bu tür ürünler tüketilmesi gerekiyor. Propolis tüketmeleri, arı sütü, arı poleni, bal tüketmeleri lazım. C vitamini içeren kuşburnumu bol tüketmek gerekiyor. Ihlamuru, adaçayını, papatyayı bol tüketmek gerekiyor. Evde lavanta kaynatıp mikrobu kırsın diye onun buharını evde gezdirmek gerekiyor. Bu tür ürünlere talep var. İlk başlarda satışlar çok yüksekti, son birkaç gündür insanlar evden çıkmıyor satışlar çok düştü tabi” dedi. 
İMDAT ŞAHİN