Korona virüs günlerinde Çorlu’daki esnaflar sokak hayvanlarının yemini ve suyunu eksik bırakmıyor.
Korona virüs günlerinde Çorlu’daki esnaflar sokak hayvanlarının yemini ve suyunu eksik bırakmıyor.


Ekonomik büyümenin toplumun tüm kesimlerinin refahını artırdığı ölçüde anlam kazanacağını ifade eden Aytuğ Aslan, “Ekonomik büyüme, ancak toplumun tüm kesimlerinin refahını artırdığı ölçüde anlamlıdır. Üretilen zenginliğin adil paylaşılmadığı, emeğin karşılığını bulmadığı ve milyonlarca insanın geçim sıkıntısıyla mücadele ettiği bir düzende gerçek kalkınmadan söz etmek mümkün değildir” dedi.
BUGÜN EN BÜYÜK SORUN GELİR DAĞILIMINDAKİ ADELETSİZLİĞİN DERİNLEŞMESİDİR
Açıklamasını sürdüren Aslan, “Bugün ülkemizin en önemli sorunlarından biri, gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleşmesidir. Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve alım gücündeki gerileme en ağır yükü dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın omuzlarına yüklemektedir. Çalışanlar, emekliler, çiftçiler, küçük esnaf ve gençler, artan yaşam maliyetleri karşısında her geçen gün daha fazla zorlanmaktadır. Gelir dağılımındaki bozulma yalnızca ekonomik bir mesele değildir. Aynı zamanda sosyal adaleti, fırsat eşitliğini, aile yapısını ve toplumsal huzuru doğrudan etkileyen önemli bir sorundur. Bir tarafta servet ve gelir belirli kesimlerde yoğunlaşırken, diğer tarafta milyonlarca vatandaşımız temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekmektedir. Yoksulluğunun yaygınlaşması, çocukların eğitim imkânlarından yeterince yararlanamaması ve gençlerin gelecek kaygısıyla yaşaması, bu adaletsiz tablonun en somut göstergeleridir” ifadelerine yer verdi.
BİZİM ANLAYIŞIMIZDA EKONOMİ, BELİRLİ BİR KESİMİN ZENGİNLEŞMESİNE DEĞİL; MİLLETİN TAMAMININ REFAHINA HİZMET ETMELİDİR
“Saadet Partisi olarak biz, ekonomik kalkınmanın yalnızca büyüme rakamlarıyla değil, vatandaşlarımızın yaşam kalitesi, alım gücü ve sosyal refahıyla ölçülmesi gerektiğine inanıyoruz” diyen Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Ekonominin merkezinde insanın yer aldığı, üretimin desteklendiği, emeğin hakkının korunduğu ve herkesin insanca yaşayabileceği bir düzenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Milli Görüş hareketi, yıllardır adil bir ekonomik düzenin gerekliliğini savunmaktadır. Bizim anlayışımızda ekonomi, belirli bir kesimin zenginleşmesine değil; milletin tamamının refahına hizmet etmelidir. Üretimin, istihdamın ve paylaşımın esas alındığı; faiz, rant ve spekülasyon yerine yatırımın, sanayinin, tarımın ve emeğin esas alındığı bir anlayışı ilk seçimde iktidara taşımamız gerekmektedir” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Geleceğin şampiyonlarını buluşturan turnuvada üstün bir performans sergileyen ÇBSK sporcuları; 31 altın, 20 gümüş ve 14 bronz madalya ile kürsüyü adeta işgal etti. Özellikle son Türkiye Şampiyonu ünvanına sahip 12 Yaş Kız Bayrak Takımı katıldığı tüm branş ve mesafelerde altın madalyaya uzanarak turnuvanın en çok konuşulan takımı oldu. Bireysel yarışlarda da Çorlu’yu ve kulübümüzü gururla temsil eden sporcularımız, sergiledikleri mücadeleyle farklı branşlarda podyumun zirvesinde yer aldı.
BAŞKAN SARIKURT’TAN TEBRİK
Sporcuların bu büyük gururu yaşatmasında emeği geçenleri tebrik eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tüm teknik kadroyu, antrenörleri ve evlatlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan fedakâr velileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kulüp yönetimi ve sporcular da spora ve sporcuya sunduğu imkânlar ve büyük destekleri sebebiyle Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt’a teşekkürlerini iletti. Çorlu’nun adını sporda en üst sıralara yazdırmaya devam eden tüm şampiyonları kutluyor, başarılarının artarak sürmesini diliyoruz.
Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel’in Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması üzerine yerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Burak Özer atanmıştı. Burak Özer Çorlu’ya gelerek görevine başladı.
KAYMAKAM ERTEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Burak Özer’i ziyaret etti. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada: “Kaymakamımız Niyazi Erten, Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN