“Çalışmalar Tekrar Başlayacak”
Çorlu Güncel

“Çalışmalar Tekrar Başlayacak”

  • 09 Mart 2020

Çorlu Belediyesi tarafından 2017 yılında yapımına başlanan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi binasıyla ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gazetemize konuştu.


2017 yılında temeli atılan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nde 780 kişilik ana salonu, 200 kişilik black box tiyatro ile 800 metrekare fuaye kafe alanı, 2 simultane tercüme odası, projeksiyon ve görsel efekt odaları, 11 adet sanatçı odası, çoklu kulislerin yanında engelli olmak üzere yaklaşık 250 araç parkı yeri bulunuyor. Trakya’nın en büyük kongre ve gösteri merkezi olacak bina ile ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt çalışmaların başlayacağını ifade etti. 
BİNADAKİ ÇALIŞMALARI EKONOMİK KRİZ ETKİLEDİ 
Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’yle ilgili gazetemize bilgi veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi bittiği zaman Trakya’nın en büyük kongre merkezlerinden birisi olacak. 2018 yılı içerisinde salonun ışık ses, koltuklarının yapılmasıyla ilgili de ihalesi ekonomik sebeplerden dolayı neticelendirilmesine imkan vermedi. Bilindiği üzere ekonomik zorluklar ülke genelinde hâkim olmuştu, doların hızla yükselmesi, kurların dalgalanması bizleri de etkiledi” dedi.  
BİR KISMINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK 
“Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgemizde Ergene İlçemizde, Çerkezköy İlçemizde kültür merkezleri yapılmıştı” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Biz büyükşehir belediye başkanımız Kadir Albayrak ile görüşmüştük. Bizim yaptığımız projede koltuklar, ses sisteminin niteliği ışık sisteminin niteliği ile ilgili yapacağımız en iyi işi yapmak için tercih ortaya koymuştuk. Yalnız Ergene ve Çerkezköy’de kültür merkezlerinin açıldığını görünce o kültür merkezlerine benzemesi için bir plan geliştirdik. Oraları görünce büyükşehirim destekleriyle yapılıp yapılmayacağıyla ilgili tartışmalara başladık” dedi. 
BİR İKİ HAFTA İÇERİSİNDE YAKLAŞIK MALİYETLER ÇIKACAK  
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt: “19’dan önce 23’ten sonra Senfonik Destanı sırasında salonun içinin tamamlanmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımıza konuyu ben paylaşmıştım. Kadir Albayrak Başkanımızda sağ olsun tabiî ki arkadaşlarımız baksınlar, projede gerekiyorsa revizyon yapsınlar diye bize destek verdi. Bu kapsamda da büyükşehir belediyemizin bürokratları bir çalışma yaptılar, yeniden yaklaşık bir maliyet ortaya çıkardılar. Başkanımız en son Çorlu’ya geldiğinde bize müjdesini verdi, biz yapacağız diye. Ümit ediyorum bir iki hafta içerisinde yaklaşık maliyetler çıkacak, büyükşehir belediyemiz içerdeki o alanları yapacak. Bizde Çorlu Belediye Başkanlığı olarak Kongre Merkezi’nin etrafında yapılması gereken yerler vardı oraları yapacağız” dedi. 
BÜYÜK BİR KISMINI BİTİRDİK  
Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin içerisiyle ilgili büyük bir kısmını bitirdiklerini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi olarak etrafının peyzaj düzenlemesi, kent mobilyalarının kullanılması gibi çalışmalara devam edeceğiz. Binanın içerisinde büyük çoğunlukla sergi salonu olarak kullanacağımız alanları hazırladık bittirdik. Bir büyük sahnemiz var. birde yanında cep sahnesi diyebileceğimiz konferansların yapılabileceği bir yer var” dedi. 
İMDAT ŞAHİN