Dişlerinizi 6 Ayda Bir Kontrol Ettirmelisiniz
Çorlu Güncel

Dişlerinizi 6 Ayda Bir Kontrol Ettirmelisiniz

  • 11 Eylül 2019

Diş hekimi Kemal Kavut," Aile Diş Hekiminizi periyodik olarak 6 ayda bir ziyaret etmeli ve kontrole gitmelisiniz” dedi.


Ağız bakımına gereken özenin gösterilmemesinin tıbbi-psikolojik-sosyolojik ve hatta ekonomik birçok sorunlara sebep olduğu ve önlem alınmaması durumunda organ kayıplarına ve genel vücut sağlığını tehlikeye attığını ifade eden Diş Hekimi Kemal Kavut,  Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki birçok hastalığın ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklanmaktadır” dedi. 
“DİŞ HEKİMİ HASTALIKLARI ERKEN TEŞHİS EDER”
“Önemsemediğimiz bir çürükten üreyen ve tüm vücudumuza hızlıca yayılan bakteriler bağışıklık sistemimizi zayıflatır ve genel vücut sağlığımızın tehlikeye düşmesine sebep olur” diyen diş hekimi Kavut konuşmasını sürdürdü. “Periyodik Diş Hekimi kontrolü ağız, diş ve çene bölgesinde ki kanser vakalarının erken teşhis ve güvenilir tedavisi için çok önemli ve gereklidir. Bu kontroller sırasında 1-2 yıl arayla ağız ve çene bölgesinden alınan Panoramik Röntgen filmi ile vücudumuzun herhangi i bir bölgesinde kötü oluşumların (Kanser) belirtileri tespit edilebilir ve erken teşhis doğrultusunda yapılacak erken müdahale ile kanser vakalarına zamanında, gerekli müdahaleler yapılabilir” dedi.
AĞIZ KANSERİNİN BELİRLTİLERİ NELERDİR?
“Ağız vücudun aynasıdır ve vücuttaki birçok hastalığın ağızda belirtileri vardır. Her zaman ağız kanserinin en erken uyarı işaretlerini fark edemeyebilirsiniz, bu yüzden 6 ayda bir yaptırdığınız düzenli muayeneler çok önemlidir” ifadelerini kullan Kemal Kavut şöyle devam etti, “Diş hekimleri ağız kanserinin  erken uyarı işaretlerini teşhis edecek  şekilde eğitim almışlardır .Diş muayenesine ek olarak aşağıdakilerden herhangi birini fark etmeniz durumunda, diş hekiminize başvurmanız büyük önem taşımaktadır; Dudaklarda, diş etlerinde veya ağzınızın içinde kolaylıkla kanayan ve iyileşmeyen bir yara Yanakta dilinizle hissedebileceğiniz bir şişkinlik veya kalınlaşma. Ağzınızın herhangi bir bölümünde his kaybı veya uyuşukluk, diş etlerinde, dilde veya ağız içindeki beyaz veya kırmızı benekler, lekeler, çiğneme veya yutma güçlüğü, ağzınızda acı veya tarifsiz bir ağrı veya bilinen bir sebep olmaksızın boğazınıza bir şey takılma hissi, takma dişlerin kötü bir şekilde yerleşmesine neden olan çene şişkinliği, ses değişikliği gibi belirtileri vardır” dedi. 
DIŞ SAĞLIĞINI İHMAL ETMEYİNİZ 
Diş Hekimi Kemal Kavut, “Şikâyetleriniz varsa mutlaka en kısa sürede bir Diş Hekimine muayene olmanız ve konu ile ilgili sağlık şikâyetlerinizi çok iyi aktarmanız gerekmektedir. Diş Hekimleri sizden aldığı bu bilgiler ışığında, gerekli tetkikleri yaparak ulaştığı sonuçlar çerçevesinde sizlere ağız, diş ve çene sağlığınız ile ilgili en etkili tedaviyi uygularlar. Bu süreçte genel vücut sağlığınız ile ilgili şikayetiniz olması durumunda sizleri ilgili tıp uzmanına yönlendirerek zaman kaybetmeden erken tanı, teşhis ve tedavi protokollerinizde stratejik yol haritası oluşturma aşamasında sizlere yardımcı olurlar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN