İsrail'in Saldırıları Lanetlendi
İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları için Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelinerek dualar edildi, İsrail’in soykırımı lanetlendi.
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, yönetim kurulu üyeleri ve STK temsilcileri Yatsı Namazının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda Filistinli vatandaşlar için dualar edilirken, İsrail’in saldırganlığı lanetlendi. AK Parti Çorlu İçle Başkanlığından yapılan açıklamada: Cumhuriyet Meydanı’nda Gazze için toplu dua edildi. Gazze’de yaşanan acılara dikkat çekmek, katliama dur demek ve mazlumlar için dualarımızı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen toplu dua programına İlçe Başkanımız Ali İhsan Şahpaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Ahmet Sefa Acar ve Yönetim Kurulu üyelerimizle katıldık. Katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, zulmün sona erdiği, barış ve huzurun hâkim olduğu bir dünya temenni ediyoruz” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Ergene'de Şalvar Gecesi Düzenlendi
Ergene Belediyesinin düzenlediği Şalvar Gecesi'nde kadınlar, geleneksel kıyafetleri ve coşkularıyla kültürlerini yaşattı.
Ergeneli kadınlar Şalvar Gecesiyle geleneklerini yaşattı. Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen gece Vakıflar Mahallesi Düğün Salonunda gerçekleşti. Yüzlerce vatandaşın katıldığı gece renkli görüntülere sahne oldu. Geleneklerimizin önemli bir parçası olan şalvarlar, yöresel müzikler ve kadın dayanışması geceye damga vurdu. Kadınlar, rengarenk şalvarları ve geleneksel aksesuarlarıyla kültürümüzü gelecek nesillere taşımanın gururunu yaşadı. Sadece kadınlara özel olarak organize edilen etkinlikte konuşan Ergene Belediyesi Başkanı Müge Yıldız Topak, “Göreve geldiğimizde kültürel değerlerimizi yaşatacağımız sözünü vermiştik. Bugün kadınlarımızın bu coşkulu katılımıyla bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kültürümüze sahip çıkan kadınlarımızla gurur duyuyoruz.” dedi.
Başkan Müge Yıldız Topak, kültürel etkinliklere verdiği desteği sürdüreceğini ve kadınların sosyal hayattaki etkin rolünü güçlendirecek çalışmalara devam edeceğini açıkladı. Düzenlenen programda kadınlar gönüllerince gecenin geç saatlerine kadar eğlenirken, etkinliği düzenleyen Başkan Topak ve gece boyunca çeşitli ikramlarda bulunan belediye ekiplerine teşekkür etti.
‘Bu Kadarda Olmaz' Dedirten Görüntü
Çorlu’da kaldırım üzerine bırakılan araçlar tepki çekmeye devam ediyor. 3 aracın aynı anda kaldırıma çıkıp park etmesi nedeniyle vatandaşlar “bu kadar da olmaz” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Her gün yaşanan soruna karşı yetkililerin sessiz kalması ise Çorlu’daki vatandaşların tepkisini artırıyor. Özellikle şehir merkezinde yaşanan soruna karşı cezaların kesilmesini isteyen vatandaşlar kaldırımlarda rahat yürümek istediklerini belirtti. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Her gün aynı sorunu yaşıyoruz, bazen tek araç park ediyorlar ama bugün 3 araç birden park etmiş, insanlar araçların arasından geçmek zorunda kalıyor. Yazık günah bu kadarda olmaz. Cezai işlemlerin uygulanıyor olması gerekiyor. Yoksa bu işin önüne maalesef geçilemiyor. Aracını çeken sürücüler ceza kesileceğini bilmesi gerekiyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN