Yol Çizgileri Yenilendi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Omurtak Caddesi üzerinde silinmeye yüz tutan şerit çizgileri yeniden boyandı.
Çorlu’da Omurtak Caddesi boyunca çalışma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri şerit çizgilerini yeniden çizdi. Çizgi boya makinası yardımıyla trafik yoğunluğunun az olduğu gece saatlerinde yol çizgilerini yenileyen belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesine ait olan cadde ve bulvarlarda çalışma yapan ekipler yol çizgilerini tamamen yenilemesi bekleniyor.
YOL ÇİZGİLERİ BELİRGİN HALE GELDİ
Zaman içinde yıpranarak silik hale gelen yol çizgileri belediye ekiplerince belli dönemlerde yenileniyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendine ait ana caddelerde çalışmalara başladı. Omurtak Caddesi üzerinde çalışma yapan büyükşehir belediyesi ekipleri yol çizgilerini yeniledi. Vatandaşlar yol çizgileriyle birlikte yaya geçitlerinin de tekrar belirgin hale getirilmesini istiyor. Vatandaşlar Çorlu Belediyesi’nden de kendine ait olan yolların çizgilerini belirgin hale getirmesini istedi.
İMDAT ŞAHİN
Ergene'de Babalar Günü'nde Duygusal Buluşma
Ergene Belediyesi, Babalar Günü kapsamında anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, şehit ve gazi aileleriyle kahvaltı programında bir araya gelerek bu özel günde onları yalnız bırakmadı.
Ergene Göl Restoran’da düzenlenen programa Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Şentürk, Kent Konseyi Başkanı Ersin Koca ve belediyenin ilgili birim amirleri de katıldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte Başkan Müge Yıldız Topak ve Kaymakam Kadir Duman, konuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.
Programda konuşan Ergene Kaymakamı Kadir Duman, şehit ve gazilerin kıymetli emanetlerine hitaben, “Değerli şehit ailelerimiz, kıymetli gazilerimiz ve aileleri; birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Sizler şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin bizlere emanetisiniz. Babalar Gününüzü kutluyorum,” ifadelerini kullandı.
Duygusal bir konuşma yapan Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak ise, “Bugün, varlığıyla güç bulduğumuz, gölgelerine sığındığımız kıymetli babalarımızın günü. Hayatımıza kattığınız anlam ve gösterdiğiniz her bir fedakârlık için sizlere minnettarız. Şehit olmuş, gazi olmuş vatan evlatlarının aileleriyle bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sizler her zaman başımızın tacısınız. Allah birliğimizi daim eylesin. Babalar Gününüz kutlu olsun,” dedi.
Program, Başkan Topak’ın ailelerle tek tek ilgilenmesi, Babalar Günü tebriği ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. Etkinlik, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
GÖKHAN DUMAN
15 Temmuz Okulu Gün Sayıyor
2017 yılında temeli atıldıktan sonra atıl bırakılan 15 Temmuz Okulu’nda tekrar çalışmaların başlaması için geri sayım başladı.
Çorlu’da Cumhuriyet Mahallesine yapılmak istenen 15 Temmuz Okulu’nun temeli 8 yıl önce atıldı, daha sonra okul atıl bırakıldı. 2024 yılı içerisinde okullun projesiyle ilgili tekrar revize yapıldı, 24 derslikli olan okul 16 dersliğe düşürüldü. Temel ve perde betonları atılan okulla ilgili gerekli incelemeler teknik ekipler tarafından yapılarak projesi revize edilmişti. Daha sonra bakanlığa proje tekrar sunuldu, bakanlık projeyi onayladı, bütçesi hazırlandı, okulu Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığının yapması bekleniyor. Okulda tekrar inşaat çalışmaları başlayacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre maliyet araştırmaları da tamamlandı, yakın zamanda ihalesi yapılarak Eylül Ayı’nda inşaat çalışmalarına başlaması bekleniyor.
15 TEMMUZ OKLU İÇİN YİKOP DEVREDE
15 Temmuz Okulu hayırseverlerin girişimiyle 2017 yılında temelleri atılmıştı. Perde betonları atıldıktan sonra 15 Temmuz Okulu atıl kalmıştı. Son dönemlerde gazetemizin konuyu gündeme getirmesiyle birlikte okulla ilgili tekrar çalışmalar başladı. Uzun yıllar atıl kalan 15 Temmuz Okul7un Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı üstlenerek okulla ilgili çalışmaları titizlikle yürütüyor.
8 YIL SONRA OKUL İNŞAATI TEKRAR BAŞLAYACAK
15 Temmuz Okulu’nun yapılmasıyla ilgili gazetemize bilgi veren Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, okulla ilgili bakanlığın onay verdiğini, bütçesinin hazır olduğunu ve ihale aşamasında olduğunu ifade etti. Yakın zamanda okulun ihalesi yapılarak çalışmaların başlaması bekleniyor. Okul 8 yıl aradan sonra inşaatı tekrar başlayacak.
İNŞAAT ÇALIŞMALARININ YAKIN ZAMANDA BAŞLAMASI BEKLENİYOR
15 Temmuz Okuluyla ilgili yakın zamanda inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Okul inşaatının da kısa sürede tamamlanarak eğitim öğretime teslim edilmesi bekleniyor. Özellikle Cumhuriyet Mahallesinde okul ihtiyacı olurken, mahalle sakinlerini de okul inşaatının biran önce başlamasını ve tamamlanmasını bekliyor.
İMDAT ŞAHİN