Gururla Kutladılar
Çorlu Güncel

Gururla Kutladılar

  • 23 Kasım 2018

24 Kasım Öğretmenler Günü, Çorlu’da görev yapan öğretmen ve eğitimcilerin katılımıyla Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda kutlandı.

SINAV NEDENİYLE ERKEN KUTLAMA

Millet Mektepleri’nin açılışı, Atatürk’e Başöğretmen Unvanı verilişinin 90. Yılı ve bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlamasının 37.  yılı nedeniyle düzenlenen kutlama törenleri bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavları nedeniyle bir gün erken yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ve saygı duruşu ise bugün yapılacak.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamalar saat 10.30’da başladı. Törende öğretmenlere hitap eden Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, öğretmenlerin büyük sorumluluk ve özveri isteyen bir meslek olduğunu belirterek, “Ülkemizin geleceği yönünden önemli sorumluluklar taşıyan, güçlüklerle karşılaşsa da büyük bir hizmet aşkıyla çalışarak çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanına, milletine ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için çabalayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Üzgün konuşmasında bir öğrencinin öğretmenler hakkında yazdığı yazıyı okudu.

“YAKTIĞINIZ BİLGİ ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK”

Üzgün yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu duygu yoğunluğuyla aramıza yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor, emekli öğretmenlerimize tüm emekleri için teşekkür ediyor, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Değerli öğretmenlerimiz sizlere tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum. Başarılı ve fedakâr çalışmalarınızla ülkemizin geleceğine yaktığınız bilgi ateşinin hiç sönmeyeceğine olan inancımla öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

Üzgün’ün konuşmasının ardından Diyarbakır’da Şehit edilen öğretmen Neşe Alten’in hayatı Almanca Öğretmeni tarafından anlatıldı. Alten’in öğretmenlik sevgisi ve mesleğe bağlılığı dile getirildi.

EMEKLİLERE ŞEREF BELGESİ

Konuşmaların ardından Emekli Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri verildi. Öğretmenler arasında yapılan anı ve satranç turnuvasında dereceye giren öğretmenlere ödül verildi. Öğretmen konulu yarışmada dereceye giren ilk orta ve lise öğrencilerine de ödülleri Kaymakam Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün tarafından verildi. Ödül töreninin ardından mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler Türk bayrağına el koyarak öğretmenlik yemini etti.

ÖĞRENCİLER GÖZ YAŞARTTI

Törenin ardından İMKB Çorlu Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 24 Kasım Oratoryosu sunuldu. Oratoryada öğrenciler tarafından öğretmenlik mesleği, Atatürk ve eğitim üzerine şiir ve metinler okundu. Türküler seslendirildi ve zeybek ekibi tarafından zeybek gösterisi yapıldı. Öğretmenler tarafından büyük alkış alan 24 Kasım Oratoryasu’nun ardından kokteyl sunumuyla öğretmenler günü kutlamaları sona erdi.

Programa Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Birkan Korkmaz, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bugün 9.30’da Atatürk’e Başöğretmen Unvanı verilmesi nedeniyle Atatürk Anıtı’na  çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak.

SEYFİ GENÇ