Gazeteci Mehmet Akif Aldoğan'ın 33 Yıllık Meslek Yolculuğu Kitaplaştı
Yerel basının son otuz yılına tanıklık eden gazeteci ve medya yöneticisi Mehmet Akif Aldoğan, 33 yıllık gazetecilik deneyimlerini "Bir Şeyler Olup Biterken" adlı kitabında okuyucularla buluşturdu.
Gazetecilik mesleğine 1993 yılında başlayan Aldoğan, eserinde yalnızca kendi meslek hayatını değil, Türkiye'de yerel basının kurşun harflerden dijital haberciliğe uzanan dönüşüm sürecini de kaleme aldı. Kitapta, karanlık odalarda film banyolarının yapıldığı dönemlerden internet haberciliği ve yapay zekâ destekli yayıncılığa kadar uzanan değişim süreci, gerçek anılar ve yaşanmış olaylar eşliğinde aktarılıyor.
2010 yılından bu yana Çerkezköy’de medya çalışmalarını sürdüren Aldoğan, bugün Bakış Medya çatısı altında gazete, radyo, internet haber sitesi ve matbaa-reklam alanındaki faaliyetlerini yürütüyor. Yerel basının görünmeyen yönleri, gazeteciliğin ekonomik ve teknolojik dönüşümü, gece mesaileri, baskı süreçleri ve haber merkezlerinin değişen yapısına ışık tutan "Bir Şeyler Olup Biterken", özellikle gazetecilik öğrencileri, medya çalışanları ve yakın dönem basın tarihine ilgi duyan okuyucular için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.
Kitabın önsözünde eserinin çıkış noktasını anlatan Mehmet Akif Aldoğan, "Gazetecilik sadece yaşananı yazmak değil, aynı zamanda yaşanan zamanı kayıt altına almaktır. Bu kitap, unutulup gidecek anıları gelecek kuşaklara bırakabilmek için kaleme alındı." ifadelerine yer verdi.
HABER MERKEZİ
Peş Peşe Çıkan Yangınlar Vatandaşı Korkutuyor
Hafta sonu Zafer Mahallesi Toki Bölgesi’nde meydana gelen yangının ardından yine Rumeli Mahallesi Ziya Berhan Kılıç Basketbol Sahası’nın olduğu bölgede otluk alanda yangın meydana geldi.
Sadece Zafer ve Rumeli Mahallesi’nde değil Çorlu’nun birçok bölgesinde yangınlar meydana geliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte kuruyan otların tutuşması sonrası yangın bira anda büyüyor. Yerleşim yerlerinin dibinde meydana gelen yangınlar vatandaşları korkutuyor. Yangınların artık son bulmasını isteyen duyarlı vatandaşlar sigara izmaritlerinin yol kenarlarına atılmamasını istiyor. Belediyelerden de otluk alanların biran önce biçilmesini isteyen duyarlı vatandaşlar yangınların son bulmasını istiyor.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu'ya Gelen Özel'i Başkan Yüceer Karşılamadı
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Özgür Özel’i Karatepe Cezaevi girişinde karşılamaması dikkatlerden kaçmadı.
Mahkeme kararı sonrası CHP Genel Başkanlığı görevi sona eren Özgür Özel Çorlu Karatepe Cezaevi’nde, komedyen Deniz Göktaş’ı ziyaret etti. Ziyaret öncesi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Tekirdağ İl Başkanı Cenk Boduç, Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz Özgür Özel’i cezaevi önünde karşılarken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in karşılamada yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Candan Yüceer’in karşılamaya gitmemesi kulisleri de hareketlendirdi. Yapılan yorumlarda Candan Yüceer’in Özgür Özel’le yolları ayırdığı yorumları yapıldı.
ÖZGÜR ÖZEL’İ BAŞKAN SARIKURT KARŞILADI
Çorlu Karatepe Cezaevi girişinde Özgür Özel’i Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve yöneticiler karışladı. Başkan Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı paylaşımda: “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i, Tekirdağ İl Başkanımız, İlçe Başkanımız, meclis üyelerimiz ve örgütümüzle birlikte Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu önünde karşıladık. Gösterisindeki ifadeler nedeniyle tutuklanan komedyen Deniz Göktaş’a destek olmak, düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmak için bir aradaydık. Demokratik bir toplumun temel güvencelerinden biri ifade özgürlüğüdür. Farklı düşüncelerin cezalandırılmadığı, hukukun üstünlüğünün esas alındığı bir Türkiye için adalet mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.
KULİSLERDE CANDAN YÜCEER ÖZGÜR ÖZEL’LE YOLLARI AYIRDI YORUMLARI YAPILIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in Özgür Özel’i cezaevi önünde karşılamaması kulisleri hareketlendirdi. Özgür Özel’in CHP Genel Başkan Adaylığı döneminde Özgür Özel’i ilk destekleyen Candan Yüceer’in süreç sonrası Özgür Özel ile yan yana gelmemesi nedeniyle kulislerde Candan Yüceer Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacağı yorumlarına neden oldu. Tekirdağ’da Kılıçdaroğlu’nu destekleyen başkanların sayısı giderek yükselirken, Özgür Özel’i destekleyen başkanların sayısı ise azalıyor yorumları yapılmaya başlandı.
İMDAT ŞAHİN