Direksiyon Sınavında Denetleme Yapıldı
Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol, Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Uygulama Sınavını denetledi.
Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSK) sürecini yerinde incelemek ve denetlemek amacıyla sınav alanını ziyaret ettiler. Sınavın mevzuata uygun, şeffaf ve güvenli bir ortamda yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimde, sınav komisyonu üyeleri ve görevli personelden sürecin işleyişine dair detaylı bilgiler alındı. Sınav alanındaki parkurları ve uygulama noktalarını tek tek gezen heyet, alınan güvenlik önlemlerini ve değerlendirme kriterlerinin uygulanışını titizlikle inceledi.
Denetimlerin ardından sınav heyecanını yaşayan kursiyerlerle bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, adayların taleplerini dinleyerek onlara başarılar diledi. Sürücü eğitimlerinin trafikteki can güvenliği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak kurallara uymanın önemini hatırlattı. Sınav sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için sahada görev yapan tüm direksiyon eğitimi dersi uygulama komisyonu üyelerine ve personele teşekkür eden il ve ilçe müdürleri, başarılı bir sınav dönemi temennisiyle alandan ayrıldı.
İMDAT ŞAHİN
Anıt Yapan Belediye Bakımını Neden Yapmıyor?
Çorlu Belediyesi Balkan Anıtı’nın ardından Göç Anıtını Cumhuriyet Parkı’na yaptı. Balkan Anıtı’nın bakımsız olmasını örnek gösteren vatandaşlar “Belediye anıt yapıyor fakat bakımını yapmıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.
İstanbul Yolu üzerinde Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı’nda bulunan, 4 metre yüksekliğinde 24 metre genişliğindeki Balkan Anıtı’nın havuzunun bakımsız olması ve heykellerin boyalarının dökülmeye başlaması dikkatlerden kaçmıyor. Cumhuriyet Dönemini Ölümsüzleştiren Heykeltıraş olarak anılan Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı’nın havuzu bir türlü yapılmadı. Havuzun dışında Balkan Anıtı’nda bulunan heykellerin renkleri değişmeye başladı. Yeşil rengin ortaya çıktığı Balkan Anıtı’nın vatandaşlar biran önce bakıma alınması istedi. Geçtiğimiz ay Cumhuriyet Parkı’nda Göç Anıtı’nın da açılışını yapan Çorlu Belediyesi’ne vatandaşlar belediye anıt açıyor ama bakımını yapmıyor diyerek tepkilerini dile getirdi.
EN SON CUMHURİYET PARKI’NDA GÖÇ ANITI YAPILDI
Çorlu Belediye Başkanlığı en son geçtiğimiz ay Cumhuriyet Parkı’na Göç Anıtı yaparak açılışını yapmıştı. Vatandaşlar anıt yapan belediyeden bakımlarının da yapılmasını istiyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar Balkan Anıtı’nın yıllardır atıl olduğunu belirterek biran önce bakım yapılmasını istedi.
BALKAN ANITI 120 YILLIK TÜRK TARİHİNİ ANLATIYOR
Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı 120 yıllık Türk tarihini 4 şeritte anlatıyor. Anıtın ilk parçasında Balkanlar'dan kaçışı, ikincisinde o mağlubiyetten sonra tekrar dirilen toplumu, üçüncü parçada Kocatepe'de devleşmiş bir Atatürk, bir efe, Anadolu kadını ile atıyla birlikte elinde bayrak tutan bir asker anlatılırken, son parçada ise Cumhuriyet, işçi bir kadın, elinde kitap tutan çocuklar ve önünde de silahıyla sınırları bekleyen bir komando figürü bulunuyor.
HAVUZUN PİSLİK İÇİNDE OLMASI VE MERMERELRİN DÜŞMESİ TEPKİ ÇEKİYOR
120 yıllık Türk tarihini anlatan Balkan Anıtı’nın havuzu pislik içinde olması tepki çekerken, havuztaki mermerlerin de düşmesi tepkileri artırıyor. Bakımsız duran havuzun biran önce yapılmasını isteyen vatandaşlar Çorlu Belediyesi’ne tepki gösteriyor.
HEYKELLERİN RENKLERİ DEĞİŞMESİNE RAĞMEN HİÇBİR ADIM ATILMIYOR
4 şeritte Türk tarihini anlatan Balkan Anıtı’nın heykellerinin boyalarının dökülmesi tepkilere neden oluyor. Yeşil rengin giderek yaygınlaştığı heykellere biran önce bakım yapılmasını isteyen duyarlı vatandaşlar gazetemize konuştu: “Orion Alışveriş Merkezi’nin karşısında yer alan Balkan Anıtı’nın boyaları dökülüyor. Yeşil renk heykellerde yaygınlaşmaya başlamış, uzaktan bile heykellerdeki renk değişikliği gözüküyor. Biran önce Balkan Anıtı’na bakım yapılmasını istiyoruz” dedi.
ÇORLU BELEDİYESİNİN İLGİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR
İstanbul Yolu üzerinde bulunan ve tarihi öneme sahip Balkan Anıtı’nın bakımsız olması nedeniyle vatandaşlar Çorlu Belediyesi’nden anıta ilgi göstermesini istedi. 120 yıllık Türk Tarihi’nin anlatıldığı Balkan Anıtı’nın havuzunun sürekli temizlenmesini isteyen vatandaşlar fıskiyelerin de çalışmasını istedi. Balkan Anıtı’ndaki heykellerinde boyanmasını isteyen vatandaşlar belediyeden ilgi bekliyor.
İMDAT ŞAHİN
Uluslararası Turnuvada Önemli Başarı
9 -12 Temmuz 2026 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ‘‘Uluslararası İstanbul Youth Open 2026 Turnuvası’nda ’’ Tekirdağ’ın sporcusu Feraye Özgan U-13 kategorisinde Tek Kadınlarda birinci, Çift kadınlarda üçüncü olarak ülkemize iki madalya kazandırdı.
Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Ayrıca Ela Keskin, Muhammed Emin Gözkaman, Elif Suden Ustaoğlu, Zeynep Topaloğlu ve Almina Aydoğan çeyrek finalde ülkemizi başarıyla temsil etmişlerdir. Çorlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Şenol Doğramacı turnuvaya katılan genç sporcularımızı ve antrenörümüz Mert Tunç’u tebrik ederek, bu mücadelenin gelecek büyük başarıların birer habercisi olduğunu belirtti” denildi. CANSEL SÖZER