Okullar Bölgesi Mi, Kamyon Garajı Mı?
Okullar bölgesinin ortasında kalan araziye proje yapılması beklenirken, kamyonların garaj olarak kullanması tepki çekiyor.
Yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullar bölgesinin ortasında kalan araziye yıllardır proje yapılması bekleniyor. Proje bir türlü yapılmazken alana park eden kamyonlar tepki çekiyor. Yıllardır boş olan araziye sosyal tesis yapılması için proje çizilmişti. Sosyal tesiste öğrencilerin yemek yiyebileceği kafeteryalar hemde öğrencilerin spor yapacağı alanlar bulunuyordu. Okullar Bölgesi kampüs şeklinde yapılması planlanıyordu, okullar bölgesine güvenlik girişi ve ortada kalan boş alana ise sosyal tesis projeleri yapılacaktı, fakat hiçbir şey yapılmadı, öğrenciler yine tozun toprağın içinde okula gidip geliyor. Bunlar yetmezmiş gibi kamyonların alana park etmesi tepki çekiyor.
OKULLAR BÖLGESİNE YAPILACAK PROJE SÖZDE KALDI
Okullar Bölgesine yapılması planlanan güvenlik girişi ve sosyal tesis projelerinin hiçbiri bu güne kadar hayata geçirilmedi. Yetkililer sadece projeyi dile getirirken şu ana kadar hiçbir somut adım atılmadı. Hem güvenlik girişi hem de sosyal tesis projesi hala yapılmayı bekliyor. Yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okullar bölgesinde öğrenciler duruma tepkili. Olumsuz olayların eksik olmadığı okullar bölgesine elini kolunu sallayan herkes rahatlıkla girebiliyor. Duruma tepki gösteren öğrenci velileri projelerin biran önce hayata geçirilmesini bekliyor.
KAMPÜS ŞEKLİNDE PROJE VAR FAKAT HAYATA GEÇİRİLMİYOR
Okullar Bölgesi’nde kampüs şeklinde proje olmasına rağmen hayata geçirilmemesine tepki gösteren öğrenci velileri yetkililere sert tepki gösterdi. Sosyal Tesis projesinde basketbol sahalarından yemekhaneye kafeteryaya kadar herşeyin olmasına rağmen bir türlü hayata geçirilmemesi kabul edilemez. Proje hayata geçirildiği zaman öğrenciler rahatlıkla burada yemek yiyip güvenli bir şekilde eğitimlerine devam ederler” dedi.
ELİNİ KOLUNU SALLAYAN OKULLAR BÖLGESİNE GİRİYOR
Okullar Bölgesi’nde güvenlik sorunlarının da yaşandığını belirten kimi öğrenci velileri gazetemize bilgi vererek; “Okullar Bölgesine elini kolunu sallaya sallaya herkes girebiliyor. Öğle saatlerinde teneffüslerde bazı kişiler gelip buralarda geziyor. Sadece emniyetten bazı polisler giriş çıkış saatlerinde buralarda bekliyor. Bu yeterli değil kampüs şeklinde yapılmalı burası” dedi.
OKULLAR BÖLGESİ EN SONUNDA KAMYON GARAJI OLDU
Sürücü kurslarına ait kamyonların alana park etmesi tepki çekiyor. Onlarca kamyonun park ettiği boş alana biran önce proje yapılmasını isteyen öğrenci velileri duruma tepki gösterdi: “Onlarca kamyon buraya park etmiş, burası kamyon garajımı yoksa okullar bölgesi mi? Bu görüntüler okullar bölgesine yakışmıyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Tarihi Cami 6 Aydır Hizmet Bekliyor!
2024 yılının Ekim Ayı’nda iskelesi kurulan Tarihi Süleymaniye Cami’nin minaresiyle ilgili her hangi bir çalışma başlamadı.
Çorlulu vatandaşlar biran önce tarihi camiyle ilgili çalışmaların başlamasını istedi. Minareden düşen taşlar nedeniyle Süleymaniye Cami’nin avlusu 2 yıl şeritle kapatıldı. 2024 yılının Ekim Ayı başında iskelesi kurulan Tarihi Süleymaniye Cami’nin minaresindeki iskele kurulalı tam 6 ay oldu. İskele kurulduktan sonra çalışmaların başlaması beklenirken bir türlü başlamaması tepki çekiyor. Tarihi cami olması sebebiyle Anıtlar Kurulu’nun kontrolünde olan Süleymaniye Cami 2024 yılının Ekim Ayı’nda iskelesi kurulmuştu.
İSKELE KURULALI 6 AY OLDU AMA ÇALIŞMA BAŞLAMADI
1521 Yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan Süleymaniye Cami’nin minaresinden taş düştüğü gerekçesiyle caminin avlusı 2 yıl güvenlik şeridine alınmıştı. Cami cemaati minareye yaklaşmaması için güvenlik şeridine alınırken birde uyarı yazısı yazılmıştı. Daha sonra ihalesi yapılan tarihi camiye 6 ay önce iskele kurulumu yapılmıştı. İskelesiyle birlikte caminin etrafı da çevrildi fakat bir türlü çalışmalar başlamadı. Cami cemaati çalışmaların ne zaman başlayacağını soruyor.
TARİHİ CAMİ DAHA NE KADAR BEKLEYECEK?
2 yıl güvenlik şeridi içine alınan Süleymaniye camiinde minareyle ilgili çalışmaların başlamaması tepki çekiyor. Gazetemize bilgi veren cami ceamati, “6 ay önce iskele kuruldu, etrafı kapatıldı, etrafı kapatıldığı için giriş çıkışlar gerçekten çok zor oluyor. Tarihi camiye bu görüntüler yakışmıyor. Çalışmaların biran önce başlamasını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri Kıray Makine'yi Ziyaret Etti
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel ve Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Biçer’in organizasyonuyla Kıray Makine fabrikasına teknik bir gezi düzenledi.
Endüstri, Makine, Biyomedikal ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinden 15 öğrencinin katıldığı ziyarette, firmanın üretim süreçleri yerinde incelendi.
Tekstil sektörüne yönelik makine ve yardımcı ekipmanlar üreten, 20 yıllık deneyime sahip Kıray Makine, yıllardır hem yurtiçi hem de yurtdışında birçok tekstil üreticisine çözüm ortağı olarak hizmet veriyor. 2011 yılında “Teknik Otomasyon” adıyla faaliyete başlayan firma, PLC kontrollü otomasyon panoları üretimiyle sektörde önemli bir yer edinirken, Kenar Kesme Üniteleri tasarımı ve üretimiyle de dikkat çekiyor.
Fabrika gezisi öncesinde, işletme sahibi Samet Kıray tarafından öğrencilere yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, firmanın mekatronik alanındaki inovatif çözümleri, üretim süreçlerindeki sürekli iyileştirme anlayışı, hızlı termin süreleri ve yedek parça tedariği konuları ele alındı. Öğrenciler, teknik gezi kapsamında üretim hattını gezerek makinelerin çalışma prensipleri hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu. Ziyaret, sanayi ve üniversite iş birliğinin önemini vurgularken, öğrencilerin sektöre dair bilgi ve deneyim kazanmasına da katkı sağladı.
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel, gençlerin sanayi kuruluşlarıyla iç içe olmasının önemine değinerek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Ziyareti organize eden Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Biçer ve öğrenciler kendilerine kapılarını açan Kıray Makine yetkililerine teşekkür etti.