Çiftçiler Fiyatlardan Memnun Değil
Çorlu Güncel

Çiftçiler Fiyatlardan Memnun Değil

  • 20 Haziran 2018

Kanola, arpa ve buğday hasatının yapıldığı şu günlerde Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz gazetemize konuştu. Topuz, “çiftçiler açıklanan fiyatlardan memnun değil” dedi.

Çiftçinin ürününün para etmediğini söyleyen Ali Topuz, “Çiftçiler fiyatlardan memnun değil, girdiler çok yüksek, mazotta yüzde 35 artış oldu, gübre de yüzde 40 artış oldu, ilaçlarda yüzde 30 artış oldu. Buğdayda ise çiftçilerimize yüzde 10 bir artış yapıldı. Girdiler bu kadar artarken buğdaydaki bu artış oranı çiftçiyi tatmin etmedi” dedi.

BUĞDAY ALIMLARINA BAŞLADILAR

Toprak Mahsulleri Ofisi ve Lisanslı Depoculuğun buğday alımına başladığını söyleyen Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, “ Bölgemizde Toprak Mahsulleri Ofisleri ve Tekirdağ’da da Lisanslı Depoculuk var, evren depoları olarak geçiyor. Tabi çiftçilerimiz açısından Toprak Mahsulleri Ofisi, 11 Haziran itibariyle sistemlerini randevuya açtı, Toprak Mahsulleri Ofisi randevu ile çalışıyor. Çiftçilerimiz internete giriyor randevu alıyor 18 Haziran’dan bu zamana da ürünlerini ofise götürüyor. Tekirdağ’daki Lisanslı depoculuk ise onlar 11 Haziran itibariyle randevusuz ürün alımı yapıyor. Çiftçilerimiz 11 Hazirandan buyana biçtiği buğdayı götürüp Lisanslı Depoculuğa sıraya girerek ürününü teslim ediyor” dedi.

NAKLİYEDE BÜYÜK KOLAYLIKLAR GETİRİLDİ

Lisanslı Depoculuğa ürünün teslim eden çiftçilerimiz için nakliyede büyük destekler veriliyor diyen Ali Topuz, 20 tonda 500 lira destek veriliyor dedi. Topuz, “Lisanslı depoculuk çiftçimize şu kolaylıkları sağlıyor. Çiftçilerin en büyük sıkıntısı nakliye idi, Lisanslı Depoculuk ’ta nakliyeye destek veriliyor. Tekirdağ Çorlu’daki çiftçiye uzak olduğu için nakliyede büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Lisanslı Depoculuğa buğday götüren çiftçiye nakliye de 20 tonda 500 lira destek verilecek. Bir kamyon 20 ton alıyor yani bir kamyon buğday Çorlu’dan Tekirdağ’a götürüldüğünde devlet bu nakliyenin hemen hemen hepsini karşılamış oluyor. Çünkü buradan Tekirdağ’a bir kamyon 500 liraya gider. Yani devlet nakliyenin hepsini karşılamış oluyor. 40 tonda ise bin lira destek veriyor. Her 20 tonda 500 lira destek vermiş oluyor” dedi.

İmdat Şahin