Akşener'e Sevgi Seli
Çorlu Güncel

Akşener'e Sevgi Seli

  • 01 Haziran 2018

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Çorlu mitingine binlerce vatandaş katıldı. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı miting duyurulan vakitten yaklaşık iki saat sonra başladı.

ADAY ÇEŞİTLİLİĞİ VAR

Akşener’in Çorlu mitinginde coşkulu kalabalık sık sık "Cumhurbaşkanı Meral Akşener", "Gençlerin umudu Akşener" sloganları attı. Miting İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akşener mitingde yaptığı konuşmada kendisinin cumhurbaşkanlığı için aday olmasına karşı çıkanlar bulunduğunu ve ortak aday çıkarılmasını öne sürenler olduğunu anımsatarak, ““Birbiriyle yan yana gelmeyecek insanlar bana sövdü. Neden çatı adaya karşı çıkmışım. Bakın ne güzel oldu. Cumhur ittifakının adayı Erdoğan var. Millet ittifakının 3 tane adayı var. Biz sözümüzün arkasında durmasaydık. Şimdi iki tane aday olacaktı” diye konuştu.

Mitinge gelen kadınların kendisine verdiği tülbentleri toplayan Akşener, bu tülbentlerle Çankaya Köşkü’nde bir müze açacağını söyledi. Akşener konuşmasında “Çeyizlerden çıkan kadının gelecek düşüncelerini, umudunu içine gömdüğü tülbentleri her yerden alıyorum, bunları sizlerle paylaşıyorum” dedi. Tülbent Müzesi projesine karşı çıkan Berat Albayrak’a da cevap veren Akşener, vatandaşların Albayrak’ı yuhalaması üzerine ““Yok “yuh” demeyin 24’ünde halledeceğiz” dedi.

“FETÖCÜ ZENGİNLER SERBEST, BUNLAR ÇAYCI PEŞİNDE”

Ergenekon Soruşturmalarını ve 15 Temmuz sonrasında askeri kurumların kapatılmasını da değinen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Cumhuriyete olan alerjileri TSK’ya da yansıdı. Önce FETÖ ile yumruk indirdiler. Sonra FETÖ bunlara yumruk atınca, işler değişti olan TSK’ya oldu. Bakın bir anne var. Harbiyeli oğluna müebbet vermişler. Buradaki mesele şu önce böyle içine tükürdüler arkasından 15 Temmuz’daki kalkışma sebebiyle tekrar bir yumruk geldi. Herkes yanındakinin kim olduğunu bilir. Zengin FETÖ’cüler serbest, bunlar çaycının peşinde. Ben yatılı okudum, babam beni verirken “Kızım devlete emanet” dedi. Bu hanımın oğlu da devlete emanetti. Askerlik yapanlara soruyorum komutan “Yürü” dedi “Hayır” diyebilir misiniz?  Bir başka şe daha var nasıl bir şeydir binalara savaş açtılar. Kuleli’yi, Işıklar’ı askeri okulları yeniden açacağım. GATA’yı da açacağız. Bunlar bilmez çocukları askere gitmemiş. Biz bir geline bir askere kına yakarız. Bunun adı adanmışlıktır. Bunların hatalarını sizin gibi anaların doğurduğu çocuklar yani sizler çekiyorsunuz” dedi.

Akşener konuşmasında, vatandaşın ekonomik sorunlarını çözmekle ilgileneceğini, vatandaşın cebine para girmesine çalışacağını belirterek, “Bu yağma ve talan iktidarını bitireceğiz. Vatandaşımızı zengin edeceğiz, yandaşımızı değil. Onlar 81 zengin çıkardılar ben 81 milyonu zengin edeceğim” dedi.

Akşener, konuşmasının ardından milletvekillerini sahneye davet etti ve “Benim 2 şapkam var. Biri kendim biri partim, adaylarımızı sizlere emanet ediyorum” diyerek oy istedi.  

SEYFİ GENÇ- İMDAT ŞAHİN