Siyaset Gerekçesi Istifa Getirdi
Çorlu Güncel

Siyaset Gerekçesi Istifa Getirdi

  • 07 Mayıs 2018

Ergene Erzincan Tunceli Bingöllüler Derneği kurucularından ve eski başkanı Celal Varol, derneğin geçen haftaki genel kuruluna siyaset karıştığını belirterek, kendisiyle birlikte 58 dernek üyesinin yeni bir dernek kurmak üzere istifasını açıkladı.

“PARTİLER ÜSTÜ BİR MİSYONLA ÇALIŞTIK”

Varol dernekten istifa eden üyelerle birlikte yaptığı basın toplantısında Ergene Erzincan Tunceli Bingöllüler Derneği’nin kuruluş amacını anımsatarak, hep siyasetten uzakta ve partiler üstü bir yapıda kalmaya gayret ettiklerini belirtti. Varol, “Derneğimiz bir seçim yaptı. Ergene İlçemizde yaşayan Erzincan, Tunceli ve Bingöllü vatandaşlarımızın hem süregelen kültür bağlarını sürdürmesi hem de içerisinde yaşadığımız toplum içerisinde birlik beraberlik ve dayanışmayı arttırmak ve birbirimize zor günlerde birbirimizle kenetlenmek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğini kurmuştuk. Yegâne amacımız birlik ve beraberlik duygusunu geliştirme ve ihtiyaç sahiplerine imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmak için bir araya geldik. Birliğimizi, beraberliğimizi geliştirmek için hiç bir zaman derneğimizde siyaset yer almamıştır. Tüm tersi partiler üstü bir misyonla çalışmıştır. Siyasi görüşleri ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız üye olmuş ve görev almıştır” dedi.

4 DERNEK BAŞKANI VE ÜYELER DESTEK VERDİ

Varol, kendisine destek amacıyla Ergene Trabzonlular Derneği Başkanı İsa Kalaycıoğlu, Ergene Sinoplular Derneği Başkanı Kadir Köse, Ergene Kızılay Şube Başkanı Bora Küçükçetin ve Ergene Engelliler Derneği Başkanı Müge Yıldız’ın da katıldığı toplantıda 58 üyeyle birlikte istifasını açıkladı. Varol, yaptığı istifa açıklamasında, “Üzülerek söylüyorum ki bugüne kadar siyasi partilerin düşüncesi daha derneğimiz içinde yer almazken, geçtiğimiz haftaki genel kurulda derneğimize siyaset bulaşmıştır. Dernekler toplumlara hizmet için kurulurlar, siyasi olarak kurulmazlar. Fakat akla hayale gelmez yöntemlerle seçimi kazanmıştır ve derneğimize siyaset bulaşmıştır. Siyasiler derneği böl parçala güçsüzleştir ki herhangi bir talepte bulunamasınlar taktiğiyle hareket ediyorlar. Üyelerimize de konuştum. Siyasetin buluştuğu dernekte olmak istemediklerini belirterek istifa etmek istediklerini belirtiler. “Birlik ve beraberlik çatışı altında yeni bir dernek kurmak üzere Ergene Erzincan Tunceli Bingöllüler Derneği’nden istifa ettik” dedi.

Açıklamanın ardından söz alan bazı üyeler Celal Varol’un arkasında olduklarını ve yeni dernekte kendisiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Varol’a destek için hazır bulunan Ergene’deki derneklerin yöneticileri de siyasetin ve siyasetçilerin, dernekleri ele geçirmeye çalışmasının yanlışlığına dikkat çektiler.

SEYFİ GENÇ