“Oraya Anaokulu Yapmak İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“Oraya Anaokulu Yapmak İstiyoruz”

  • 09 Nisan 2018

21 Mart 2018 tarihinde gazetemizde yayınladığımız Eski Halk Eğitim Merkezi Uyuşturucu Yuvası oldu haberimiz sonrasında Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Eski Halk Eğitim Merkezi ile ilgili gazetemize konuştu.

Anaokul Projelerimiz Hazır

Eski Halk Eğitim Merkezi’nin yerine yapılmak istenen anaokulu projesinin hazır olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, “Bir hayırsever bulunursa süreç çok uzun sürmeden hemen anaokulu inşaatına başlayabiliriz. Orayı hayırsevere hemen teslim edebiliriz. Valilikte bir sözleşme imzalayarak, hemen inşaata başlanabilir. Orası için projeler de var. Proje oradaki arazinin büyüklüğüne göre bir proje olacak. 4 derslik veya 8 derslik olabilir. Hayırseverimizin proje masrafı da olmayacak, projelerimiz var. Mimari projesi hazır, her şeyi tamam, sadece hayırsever bulunup yapılması gerekiyor” dedi.

Eski Halk Eğitim Merkezi’ni anaokulu yapmak istediklerini belirten Ahmet Üzgün, “Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu yere bir anaokulu yapmak istiyoruz. Bir hayırsever bulursak hemen orayı yıkarak başlayabiliriz devletimiz bu müsamahayı gösteriyor. Hayırseverimizin ismi de o anaokulunda yaşar. Çıkmaz ise devletimiz yapacak fakat süreç daha uzun sürer” diye konuştu.  

Hayırseverimiz Çıkarsa Hemen Yapabiliriz

Eski Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu binaya deprem etüdü yapıldığını en kısa sürede bu sonuçlanacağını söyleyen Ahmet Üzgün, depreme dayanıklı değilse bina yıkılacak dedi. Üzgün, “Eski Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu binada depreme dayanıklı değilse o bina yıkılacak ve yerine Anaokulu yapılacak” diyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün bir hayırsever çıkarsa halk eğitim merkezi binasının hemen yıkılarak yeni bina için çalışmaların başlayacağını söyledi. “ 4 veya 8 derslik bir anaokulu yapılabilir. Sizin kanalınız ile seslenmiş olalım bir hayırsever çıkarsa hemen orayı yıkıp inşaatına başlayabiliriz. Çorlu’ya çok güzel merkezi bir yer oraya kendi adını vermek isteyen bir hayırseverimiz var ise, orda bir anaokulu yaptıralım ve yaptıran kişinin adını orada yaşatalım. Direk o binayı yıkarız, devletimizde öyle bir tahammülü var. Bina eski halde kullanılamıyor, deprem sıkıntısı yoksa devlet binasını çok kolay kolay yıkmaz. Ama bir hayırsever varsa, devletin cebinden para çıkmayacaksa devlet orayı yık yap, adını yaşat diyor. Orası çok merkezi bir yer, çünkü hayırsevere merkezi yerlerde yer verilip de, ismini yaşat denilmiyor, hep kenar bölgelerden veriliyor. Burası çok merkezi bir yer çok cazip bir yer. Bütçesi de çok çıkmaz, örneğin bir okul yapılırken 6-7 milyon tl para gerekirken, Eski Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu yere bir ana okulu için 1.5-2 milyon tl gideri olur. Bir okul yapmanın üçte bir dörtte bir fiyatına yaptırarak adını yaşatabilir” dedi.

Engelli Çocuklarımız İçinde Sınıflar Olacak

Anaokulunda engelli çocuklar içinde özel eğitim sınıflarının olacağını söyleyen Üzgün, Anaokullarında hem engelli çocuklarımızın sınıfları hem de engeli olmayan çocuklarımız için sınıf oluyor. Biz engelli sınıflarına özel eğitim sınıfları diyoruz. Özel eğitim sınıfları daha küçük oluyor öğrenci sayısı da ona göre oluyor. Bu sınıflarda üç veya dört öğrenci oluyor, ona göre planlanıyor ve iki öğretmen onların başında oluyor. O çocuklar özel öğretim isteyen çocuklar. Diğerlerinde ise sınıflar 15-20 öğrenciye kadar çıkıyor. Biz Eski Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak anaokulunda hem engelli öğrencilerimiz hem de engeli olmayan öğrencilerimiz için kullanılacak bir okul yapmak istiyoruz. Biz okulu bitirdikten sonra karar veriyoruz. Diyelim ki iki tane dersliği engelli çocuklar için planlıyoruz diğerleri engelli olmayan çocuklarımız için planlıyoruz” dedi.

Anaokulu Yapılana Kadar Esnaf Binayı Koruyabilir

Haberimizden sonra Halk Eğitim Merkezi’nin etrafının temizlettiğini ve araçların park etmemesi için alanı kapattırdığını belirten Ahmet Üzgün, “Halk Eğitim oradan çıktıktan sonra bina şu anda kullanılmıyor, bina korunaklı bir halde ama zaman zaman istenmeyen durumlar oluyor. Binanın etrafını temizlettim ve araçların park etmemesi için önlemler aldık. Buradan esnafa sesleniyorum, orada esnafla da konuştum arabalar girip park ediyordu, şimdi oraları kapattırdım. Esnafın Eski Halk Eğitim Merkezi’ne sahip çıkması çok güzel olur. Çünkü biz sürekli orada bekleme imkânımız yok. Esnafımız ilgilenebilirse çok seviniriz” dedi.

İmdat Şahin