Chp`li Gençler Yeniden Yargılanacak
Çorlu Güncel

Chp`li Gençler Yeniden Yargılanacak

  • 23 Aralık 2017

2013 yılında yaşanan 17 Aralık operasyonu sonrasında 22 Aralık tarihinde Çorlu’da yapılan protesto eylemleri sırasında Halk Bankası önüne ayakkabı kutusu bırakan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`a hakaret içerikli slogan atıldığı gerekçesiyle haklarında kamu davası açılan CHP Çorlu İlçe Gençlik Kolları Örgütüne mensup 8 kişinin yargılanarak beraat ettiği dava T.C. Yargıtay 18. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Dava yeniden görülecek

2015/34748 esas numarası, 2017/10294 Karar numarası ile kapatılan Çorlu 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alınan beraat kararı Yargıtay 18. Ceza Dairesi tarafından yapılan inceleme sonrası yerel mahkemece eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle bozularak davanın yeninden görülmesine karar verildi. Dava dosyasında sanıkların verdiği ifadelerinde suç unsuruna neden olan “Hırsız Tayyip” şeklinde ki sloganı atıp atmadıklarını hatırlamadıklarını beyan ettikleri fakat kamera kayıtlarının detaylı şekilde incelenip karar verilmediği ifadeleri dikkat çekti.

Arıcı; “Beraat hükmü bozulmuştur”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı soruşturmanın tekrar başladığını belirtirken; “Balyoz ve Ergenekon davalarında biber gazı yiyen, duruşmaya gitmeye çalışırken oraya ulaşılmasın diye ateşe verilen tarlaların içinde kalan, Gezi Parkı zamanında bir ay boyunca Çorlu`da binlerce kişiyle eylem yapan, 17-25 Aralık`ta Halkbank`ın önünde ayakkabı kutularıyla tepki gösteren ve bundan dolayı 33 yılla yargılanan bizim CHP Çorlu Gençlik Örgütünden arkadaşlarımız bugün tekrar yargılanmak üzere adliyeden bir yazı geldi. Bu genç fidanlarımız yapılan yargılamalar sunucunda beraat etmişlerdi. Ancak bugün gelinen noktada siyasallaşan yargının vermiş olduğu hukuki olmayan karar neticesinde beraat hükmü bozulmuştur” dedi.

Alınan karar siyasidir

Arıcı ayrıca; “Bu kararın siyasi bir karar olduğuna ilişkin hiçbir şüphemiz yoktur. Hukuk ve uluslararası sözleşmeler yok sayılmıştır. Burada yapılmak istenen genç fidanlarımız ve CHP üzerinde yargı eliyle baskı kurulmak istenilmesidir. Bu baskı partimizin en üst kademesinde bulunan Genel Başkanımızdan başlayarak belediyelerimiz ve gençlik kollarımıza kadar sirayet etmiştir. Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın İç İşleri Bakanı tarafından genel başkanımızın tehdit edilmesi, Süleymanpaşa Belediye Başkanımızın gözaltına alınması ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, nihayetinde 17-25 Aralık ile ilgili beraat kararlarının bozularak yerel mahkemeye geri gönderilmesi partimiz ve örgütümüz üzerinde yargı üzerinden yapılan siyasi baskıyı ortaya koymaktadır. Genç fidanlarımızın arkasındayız. Sahipsiz değiller. Ülkemiz, Cumhuriyetimiz, Anayasal hukuk düzenimiz için geçmişte olduğu bugünde bedel ödemeye hazırız” ifadelerine yer verdi.