Yaşlılar Haftası Kapsamında Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında Çorlu Devlet Hastanesi’nde farkındalık etkinliği düzenlendi.
Farkındalık etkinliğiyle ilgili Çorlu Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada: “Yaşlılar Haftası kapsamında, Çorlu Devlet Hastanesi olarak büyüklerimize olan saygı ve sevgimizi bir kez daha vurguladık. Başhekimimiz Sayın Doç. Dr. Mustafa DOĞAN ve hastane yöneticilerimizin katılımıyla hastanemizde kurulan bilgilendirme standında, yaşlı bireylerimize yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladık. Evde Sağlık Hizmetlerimiz hakkında bilgilendirmelerde bulunarak; yaşlılıkta sık karşılaşılan hastalıklar, doğru beslenme alışkanlıkları ve sağlıklı yaşam konularında değerli büyüklerimize rehberlik ettik. Ayrıca hastalarımıza ve yaşlılarımıza bilgilendirici broşürler dağıtarak, sağlıklı ve bilinçli bir yaşam için destek olmayı hedefledik. Bunun yanı sıra yaşlılarımıza kolonya ve küçük hediyeler takdim ederek onların yüzlerinde bir tebessüm oluşturmayı amaçladık” denildi.
İMDAT ŞAHİN
“Çalışmaya Ve Üretmeye Devam Ediyoruz”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şeyhsinan Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden park projesini yerinde inceledi. Başkan Sarıkurt, parkın isminin merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek olarak belirlenmesi için meclis sürecinin başladığını da duyurdu.
Çorlu Belediyesi, kentin yeşil alan kapasitesini artırmak ve vatandaşlara modern sosyal donatılar sunmak amacıyla yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekliyor. Şeyhsinan Mahallesi, Özgürler Caddesi ile Anafartalar Caddesi’nin kesişim noktasında yükselen yeni yaşam alanı, tamamlandığında bölgenin en önemli nefes alma duraklarından biri olacak.
Ferdi Zeyrek’in İsmi Çorlu’da Yaşayacak
Çorlu Belediyesi Meclis Toplantısı’nda alınan kararla, 2025 yılında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in isminin bu parka verilmesi için ilgili komisyon sürecinin başlatıldığını da anımsatan Başkan Sarıkurt, yapılan inceleme sırasında bu kararın hem bir vefa göstergesi hem de dayanışmanın bir nişanesi olduğunu vurguladı.
"Çalışmaya ve Üretmeye Devam Ediyoruz"
İncelemeler sırasında teknik ekipten bilgi alan ve çalışmaları yerinde denetleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu’muz için durmaksızın çalışmaya, emek vermeye ve üretmeye devam ediyoruz. Şeyhsinan Mahallemize kazandıracağımız bu yeni projemiz; her yaştan hemşehrimizin huzurla vakit geçireceği, nefes alacağı çok güzel bir yaşam alanı olacak. 2025 yılında kaybettiğimiz değerli meslektaşım Ferdi Zeyrek’in adını burada yaşatmak bizim için büyük bir onur. Projemiz şimdiden tüm komşularımıza ve Çorlu’muza hayırlı olsun.” dedi.
Şeyhsinan Mahallesi’ne Yeni Bir Soluk
Yapımı devam eden park projesi; kafeteryası, açık hava sahnesi, spor alanları, modern oyun grupları, yürüyüş yolları ve zengin peyzaj düzenlemeleriyle her kesime hitap edecek şekilde tasarlandı. Kentin dört bir yanında bu tür projelerle Çorlu halkına daha kaliteli bir sosyal yaşam sunmayı hedefleyen Çorlu Belediyesi, çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde kararlılıkla sürdürüyor.
Bu Görüntüler Tepki Çekmeye Devam Ediyor
Çorlu’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı Çorlu Belediyesi Park Kafe önündeki yürüyüş yolunun kırık dökük görüntüsü tepki çekmeye devam ediyor.
Park içerisinde yer alan ve estetik görünümüyle dikkat çeken zemin kaplamalarının büyük bölümünde ciddi çatlaklar oluşmuş durumda. Özellikle siyah-beyaz desenli taşların bulunduğu alanda meydana gelen kırılmalar ve derin yarıklar, hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de yayalar için risk oluşturuyor. Yer yer çöken ve parçalanan zemin, yürüyüş yapan vatandaşların takılıp düşme ihtimalini artırıyor. Alanın deforme olmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Hem görsel olarak kötü bir görüntü var hem de güvenli değil” diyerek belediyeye çağrıda bulundu.
AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN BOZDUĞU ZEMİN AYLARDIR YAPILMAYI BEKLİYOR
Park ve kafe çevresinin özellikle aileler ve çocuklar tarafından yoğun şekilde tercih edildiğine dikkat çeken vatandaşlar, sorunun büyümeden çözülmesini istiyor. Zemindeki bozulmaların ilerleyen süreçte daha büyük kazalara yol açabileceği ifade ediliyor. Belediyeden bozulan yürüyüş yolunun yeniden yapılmasını isteyen vatandaşlar duruma tepki gösteri. Park Kafe’nin giriş kısmında bulunan alana çok fazla araç çıktığını belirten vatandaşlar ağır tonajlı araçlar nedeniyle zeminin bozulduğuna dikkat çekti. Bu alanın tekrar yapılmasını isteyen vatandaşlar Çorlu Belediyesi’nden bu bölgeye yatırım yapmasını istedi.
İMDAT ŞAHİN