Başkan Sarıkurt, Çevre Sorunlarına Dikkat Çeken Eyleme Katıldı
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Nehri'nin kirliliğine ve yarattığı kötü kokuya dikkat çekmek amacıyla Ergene’de düzenlenen eyleme katıldı.
Sağlık Mahallesi Ergene Kültür Merkezi önünde hava ölçüm aracının da bulunduğu alandaki eyleme Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve derneklerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yıllardır bölge halkının hem çevresini hem de sağlığını tehdit eden kirliliğe karşı seslerini yükselten katılımcılar, "Ergene direniyor, mücadelemiz sürüyor!" sloganlarıyla hem nehrin temiz akması taleplerini dile getirdi hem de artık zehir solumak istemediklerini haykırdı.
Eyleme katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, "Kirli su ve kötü koku, ile yaşam yok ediliyor. Biz buna razı değiliz. Ergene Nehri’nin temiz akması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu sorun sadece çevresel bir mesele değil, aynı zamanda halk sağlığı sorunudur. Yetkililerin bu konuya acil çözüm getirmesi gerekiyor. Bu kirlilik hem tarım alanlarımıza hem de insan sağlığına büyük zarar veriyor.” dedi.
Diğer katılımcılar ile vatandaşların da görüşlerini dile getirdiği ve kirlilik karşısında tepkilerini ortaya koyduğu eylemde sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar nehrin temizlenmesi yönündeki kararlılıklarını göstererek yetkililere olan çağrılarını da yinelediler.
Çorlu'da 660 Bin Ders Kitabı Dağıldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere Çorlu’da 660 bin 487 kitap dağıtımı gerçekleşti.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan ders kitapları okullarda dağıtıldı. Anaokulu, ilk, Orta ve lise düzeyinde öğrencilerin ders kitapları sıralara konuldu, öğrenciler kitaplarıyla buluştu. 8 Eylül Pazartesi Günü ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrencilerin ders kitapları da verildi. Türkiye genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan milyonlarca öğrencinin yararlanacağı ders kitapları öğrencilere dağıtılırken, öğrenciler ders kitaplarıyla buluştu. Çorlu’da toplam 69 resmi 70 özel okulda okuyan yaklaşık 58 bin öğrenciye ders kitapları verildi.
YAKLAŞIK 58 BİN ÖĞRENCİNİN DERS KİTAPLARI SIRALARA KONULDU
Çorlu’da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 58 bin öğrenci ders kitaplarına kavuştu. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dağıtılan ders kitabı sayısını gazetemizle paylaştı. Çorlu’da yaklaşık 660 bin 487 ders kitabı dağıtıldı öğrenciler ders kitaplarını alarak eğitim öğretime başladı.
İMDAT ŞAHİN
Ak Parti'den Teski̇'ye Sert Tepki
TESKİ tarafından Necati Perihan Kervancı Ortaokulu önünde başlatılan kazı çalışmalarına AK Parti’den sert tepki geldi.
Okulların açıldığı saatlerde okul önünün kazılmasının kabul edilemez olduğunu belirten AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, “Yine TESKİ, yine mağduriyet, yine ihmalkarlık” diyerek duruma tepki gösterdi. Pazar Günü okul önünde yapılan çalışma nedeniyle AK Parti’den açıklama geldi. 3 aylık yaz tatili boyunca yapılmayan çalışmaların okulların açılmasıyla birlikte yapılmasını sert dille eleştiren Şahpaz, “Çocuklarımızı ve velilerimizi mağdur eden bu anlayış kötü yönetimin en açık göstergesidir” ifadelerine yer verdi.
3 AYLIK YAZ TATİLİNDE YAPILMAYAN ÇALIŞMANIN OKULLARIN AÇILACAĞI GÜN YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, “Okulların açılmasına 24 saat kala TESKİ, Necati Perihan Kervancı Ortaokulu ön ve arka kapı girişlerinde çalışma başlattı. Bu durum, öğrencilerin okula girişini engelleyerek büyük bir mağduriyet oluşturuyor. Oysa önümüzde tam 3 aylık yaz tatili vardı. Bu süre içinde yapılmayan işlerin, okullar açılacağı gün başlatılması kabul edilemez. Bu sorumluluk doğrudan TESKİ ve CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Çocuklarımızı ve velilerimizi mağdur eden bu anlayış, kötü yönetimin en açık göstergesidir. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.
İMDAT ŞAHİN