Okullarda 23 Nisan Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı stadın dışında okullarda da düzenlenen törenlerle kutlandı.
General Basri Saran Stadyumunda düzenlenen kutlama programı dışında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okullarda da kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı etkinlikler öğrenci velileri tarafından büyük beğeni aldı. Gösterilerin yanı sıra öğrenciler şiir okudu, yarışmalar yaptı. Gazetemize konuşan veliler, “23 Nisan Bayram coşkusu Çorlu’nun her yerinde yaşanıyor. Sadece statta değil, okullarda da etkinlikler düzenlendi. Çocuklarımız burada birbirinden güzel gösterilere imza attı. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet duyuyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105’üncü yıl dönümü Çorlu’da coşku ile kutlandı.
General Basri Saran Stadında gerçekleşen 23 Nisan kutlamalarına binlerce vatandaş katıldı. Atatürk Meydanı’nda çelenk koyma programının ardından General Basri Saran Stadyumunda kutlama programları devam etti. General Basri Saran Stadı’nda gerçekleşen kutlama törenine öğrenciler katılarak birbirinden güzel kaligrafi gösterileri sundular. Öğrencilerin gösterileri izleyicilerden tam not aldı.
PROTOKOL ÜYELERİ KUTLAMA TÖRENİNDE HAZIR BULUNDU
General Basri Saran Stadyumunda düzenlenen 23 Nisan gösterilerine protokol üyeleri katıldı. Başka Çorlu Kaymakamı Murat Eren olmak üzere 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğg. Şefik Atak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödülleri Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Garnizon Komutanı Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt verdi.
23 NİSAN DÜNYA ÇOCUKLARI İÇİN BAYRAM İLAN EDİLDİ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada: Ülkemizin ilk resmi bayramı olarak 23 Nisan 1921 yılında kabul edilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı'nın, 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Bu tarihten itibaren 23 Nisan ülkemizde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Tüm dünya çocuklarına atfedilmiştir. Kadim medeniyet sahibi olan bu milletin; bulunduğu zamana göre istişare ortamları; toylar, kurultaylar divanlar ve son olarak meclis yapısı ile ortaya çıkmaktadır. 23 Nisan 1920’de Toplanan birinci mecliste; İlk Meclis başkanı Gazi Mustafa Kemal’in belirttiği üzere “Hâlbuki asırların yarattığı millî bir ruha, kuvvetli ve daimî bir millî iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz”. Meclis Başkanı Atatürk “ 23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder” Sözü ile Tüm dünyaya milletin temsilcileri ile birlikte seslenmiş Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunu ilan etmiştir” dedi.
Konuşmasını sürdüren Hüseyin Erdoğan, “Dünya çocukları ile bayramı birlikte kutlayan ülkemiz bu bayramı bütün dünya ile paylaşan, misafir perverliğiyle ağırlayan bu medeniyetin temsilcileridir. Yarın seninle başlar çocuk, Seninle büyür bayrak, Seninle parlar sabahın ışığı, Seninle kurulur yarınlar. Anlayışıyla geleceğimizin teminatı göz aydınlığımız olan çocukları ülkenin kurtuluş gününün ilk adımları olan gün ile anarak Çocuğa verilen önem vurgulanmaktadır. 23Nisan; Çocukların en temel hakkı olan çocukluğunu doyasıya yaşayacağı bayrama dönüşmesi çoklarımızın geleceğini köklerinden beslenerek yaşayacakları zamana hazır halde yetiştirilmesinin mesajını da vermektedir. Bu hakların tüm çocukların hakkı olduğu düşünülerek; Dünyamızda bulunan mahzun ve çocuk haklarından yoksun çocukların da erişmesini temenni ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105 yıl dönümünü kutladığımız bu günde; İlk Meclis Başkanı ve Başöğretmen Atatürk´ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Milli Mücadeleyi sürdürerek günümüzde de canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmetle şükranla bir kez daha yâd ediyoruz” dedi.
ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Konuşmaların ardından General Basri Saran Stadında öğrencilerin kaligrafi gösterileri oldu. Öğrenciler birbirinden güzel gösteriler sunarak izleyicileri büyüledi. Halk oyunları gösterileri ve diğer kaligrafik gösteriler dakikalarca ayakta alkışlandı.
İMDAT ŞAHİN
Başkanlar Çorlu'nun Yeşil Alan Yatırımlarını İnceledi
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ile Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki sera ile üretim alanlarını ziyaret ederek Çorlu’nun yeşil alan yatırımlarını yerinde incelediler.
Gerçekleşen ziyarette, Başkan Yüceer ve Başkan Sarıkurt, Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinden üretim süreçleri, kullanılan bitki türleri ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Seralarda yetiştirilen çiçekler, fidanlar ve diğer bitki türlerini yakından inceleyen başkanlar, Çorlu'nun yeşil dokusunu zenginleştirmek amacıyla yapılan çalışmaları takdirle karşıladı.
Ziyaret sırasında, Çorlu'nun park ve bahçe düzenlemeleri, ağaçlandırma çalışmaları ve yeşil alan projeleri hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Sarıkurt, Çorlu Belediyesi'nin yeşil alanların korunması ve artırılmasına yönelik yürüttüğü çalışmaları anlatırken Başkan Yüceer de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki desteklerini ve iş birliği olanaklarını dile getirdi.
Başkan Sarıkurt, "Çorlu'muzun yeşil alanlarını korumak ve geliştirmek, bizim için büyük önem taşıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün seralarında ve üretim alanlarında yapılan çalışmalar, şehrimizin güzelleşmesine ve daha yaşanabilir bir hâle gelmesine katkı sağlıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Candan Yüceer'in ziyareti ve destekleri, bu çalışmalarımızı daha da güçlendirecektir.” dedi.
Başkan Yüceer ise, “Çorlu Belediyesinin yeşil alan yatırımlarını yakından görmek ve yapılan çalışmaları incelemekten memnuniyet duyduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu'nun yeşil dokusunu korumak ve geliştirmek için her türlü desteği vermeye hazırız. Başkan Sarıkurt ve ekibini, yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.