Arazi Otopark Ve Çöplük Haline Geldi
Nusratiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi üzerinde yıllardır boş duran alandaki çöpler vatandaşların tepkisini çekiyor.
Çöplük haline gelen eski askeri lojmanların olduğu yer aynı zamanda otoparka dönmüş durumda. Boş duran araziye giren kimi sürücü aracını bırakıp gidiyor. Boş alanda sadece araçlar değil, çöplerin de yığılmış olması vatandaşların tepkisini artırıyor. Yıllardır atıl duran arazinin biran önce değerlendirilmesini isteyen vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan arazinin Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilerek okul yapılması düşünülen araziyle ilgili bugüne kadar atılmış herhangi somut bir adım yok. Vatandaşlar biran önce 10 dönümlük arazinin kullanılmasını istiyor.
VATANDAŞLAR BU GÖRÜNTÜLERE TEPKİLİ
Erdal İnönü Caddesi üzerinde bulunan boş arazinin yıllardır kullanılmaması ve olumsuz görüntülerin olmasına tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “2018 yılından beri arazi boş bekliyor. Mahalle sakinleri buraya okul yapılmasını istiyor fakat bu bir türlü gerçekleşmedi. Bununla ilgili çalışmalar olduğunu duyuyoruz fakat henüz somut bir adım yok. Görüldüğü gibi burası otopark ve çöplük durumuna geldi. Bu görüntüler Çorlu’ya yakışmıyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Kongre Tarihi 28 Eylül'e Ertelendi
21 Eylül Pazar Günü yapılacak olan CHP Çorlu ilçe Başkanlığı kongresi 28 Eylül Pazar Günü’ne ertelendi.
CHP Çorlu İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada 22. Olağan Kongre tarihi ile ilçe kongresi aynı güne denk geldiği için ilçe kongresinin tarihi yeniden düzenlendiği belirtildi. CHP’nin açıklamasında, Partimizin aldığı 22. Olağanüstü Kongre tarihi ile 39. Olağan İlçe Kongremizin aynı güne denk gelmesi nedeniyle, 39. Olağan İlçe Kongremizin tarihi yeniden düzenlenmiştir. Buna göre, 39. Olağan İlçe Kongremiz 28 Eylül 2025 Pazar günü saat 10:00'da Ünal Baysan Kültür Merkezi'nde yapılacaktır. Katılımınız bizler için büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
Müge Başkan'dan Minik Öğrencilere Sürpriz!
Ergene Belediyesi, 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı başlangıcında ilkokul öğrencilerine çanta ve kırtasiye desteği sağladı.
Eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, bu yıl da geleneği bozmadı. İlçe genelindeki 14 ilkokulda öğrenim gören 4 bin 150 öğrenciye çanta ve kırtasiye seti hediye edildi. Gerçekleştirilen dağıtımlarda okul sıralarına özenle yerleştirilen setler, minik öğrencilere büyük bir sürpriz oldu. Özellikle 1. sınıf öğrencilerine çanta ve kırtasiye seti verilirken, bu yıl ilk kez 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine de kırtasiye desteği sağlandı.
Başkan Müge Yıldız Topak, yaptığı açıklamada; “Ergene’mizde eğitime desteğimiz hız kesmeden devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin yanında olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu yolculukta onların yükünü bir nebze olsun hafifletebildiysek ne mutlu bize” ifadelerine yer verdi.
Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerini ileten Başkan Topak, “Geleceğimiz çocuklarımızın ellerinde şekillenecek. Biz de Ergene Belediyesi olarak onların eğitim yolculuklarında daima yanlarında olmaya devam edeceğiz. 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun.” dedi.
Okul ziyaretlerinde öğrencilerle sohbet eden ve onlardan yoğun ilgi gören Başkan Topak, hediye dağıtımı sonrası öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Miniklerin teşekkürleri ve sevgi gösterileri, ziyaretlere renk kattı.