Tcdd'den İlaçlama Uyarısı: Demiryolu Hatlarında 15 Gün Dikkat!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), otla mücadele çalışmaları kapsamında demiryolu hatlarında ilaçlama yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 6 Nisan 2026 ile 24 Nisan 2026 tarihleri arasında belirli hat kesimlerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilecek.
TCDD tarafından yapılan bilgilendirmede; Halkalı – Muratlı, Muratlı – Tekirdağ, Muratlı – Uzunköprü ile Pehlivanköy – Kapıkule hatları üzerindeki gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağı belirtildi. Yetkililer, kullanılacak ilaçların insan ve hayvan sağlığı açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekerek, vatandaşları uyardı. Açıklamada, ilaçlama yapılan bölgelerde ve demiryolu güzergâhına yakın alanlarda yaşayanların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. İlaçlama yapılan sahalarda, uygulama tarihinden itibaren 15 gün boyunca vatandaşların bu alanlara yaklaşmamaları, hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları ve arıcılık faaliyetlerinden kaçınmaları gerektiği ifade edildi.
Program kapsamında; 6-24 Nisan tarihleri arasında Halkalı – Muratlı ve Muratlı – Tekirdağ hatlarında,
6-8 Nisan tarihleri arasında Pehlivanköy – Uzunköprü hattında, 9-10 Nisan tarihleri arasında Muratlı – Pehlivanköy hattında, 13-16 Nisan tarihleri arasında ise Pehlivanköy – Kapıkule hattında ilaçlama çalışmaları yapılacak.
TCDD, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihlerde gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu.
Başkan Şahpaz Vatandaşın Derdini Dinledi
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz Halk Günü kapsamında vatandaşların derdini dinledi.
AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada: ilçe başkanlığımızda vatandaşlarımızla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledik. Halkla iç içe siyaset anlayışımız doğrultusunda gerçekleşen ziyaretlerde vatandaşlarımızın talep, öneri ve sorunları dinleyip; her bir konuyu titizlikle not alarak, takipçisi olduğumuzu belirttik. AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı olarak milletimizin sesine kulak veriyor, çözüm odaklı bir anlayışla her daim vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz” denildi.
GÖKHAN DUMAN
Geçici Düzenleme Yapıldı
İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever’in gündeme getirdiği okullar bölgesindeki bozuk yollara geçici düzenleme yapıldı.
Geçtiğimiz gün İlker Atasever okullar bölgesini gündeme taşımıştı. Daha sonrasında okullar bölgesiyle ilgili bir düzenleme yapıldı. Okullar bölgesinin içinde bulunan yollara dolgu malzemesi dökülerek düzleştirilme çalışması yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İlker Atasever, “Kim ya da hangi kurumun destek verdiğinin önemini yitirdiği bu aşamada elinize kolunuza sağlık teşekkürler ama kalıcı mı maalesef. Çok rötuş, az traş ile geçici makyaş. Zira Perşembe itibari ile tekrar yağışlı bir havanın etkisi ile eski manzara ile karşılaşmak mümkün, kalıcı çözümler ile projelendirmek elzem” dedi.
İMDAT ŞAHİN