Özel Trakya Koleji 35. Yılını Gururla Kutladı
Köklü geçmişiyle Çorlu’nun eğitimdeki öncülerinden biri olan Özel Trakya Koleji, 35. kuruluş yıl dönümünü coşkulu bir törenle kutladı. Etkinlikte okulun geçmişine, bugüne ve geleceğine dair anlamlı mesajlar verildi.
1991 yılında kurulan ve geçen 35 yılda binlerce öğrencinin hayatına dokunan Özel Trakya Koleji, eğitimdeki yolculuğunun 35. yılını görkemli bir programla kutladı. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve mezunların yoğun ilgi gösterdiği törende duygu dolu anlar yaşandı.
Okuldan yapılan açıklamada, 35 yıllık serüvene duyulan gurur şu sözlerle dile getirildi: “Bugün, 1991 yılında büyük bir inanç ve azimle başlayan yolculuğumuzun 35. yıl dönümünü kutlamanın tarifsiz gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ışığını, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini, bilimin ve sanatın gücünü rehber edindiğimiz bu yolda; binlerce öğrencimizin gülüşüyle, başarılarıyla, hayalleriyle büyüdük.”
KURUCULARA VEFA, EMEĞE SAYGI
Açıklamada, okulun kurucusu merhum Rasim Çalışkan rahmet ve minnetle anılırken, kurumun bugünlere taşınmasında büyük emeği olan Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan’a özel bir teşekkür sunularak; “Bu köklü kurumu aynı özveri, azim ve vizyonla geleceğe taşıyan, emeği ve katkısı büyük olan Kurucu Temsilcimiz Sayın Şule Çalışkan’a şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.
EMEKTARLARA PLAKET, MEZUN VELİLERE TEŞEKKÜR
Kutlamada, 20 yılı aşkın süredir kurumda görev yapan öğretmen ve personel ile mezun olup çocuklarını da Trakya Koleji’ne gönderen velilere plaket takdim edildi. “Onların sadakati, emeği ve bağlılığı; bu büyük yolculuğun en kıymetli hazinesi oldu.” ifadeleriyle vurgulanan törende, okul kültürünün nesiller boyu aktarılmasının önemi dikkat çekti.
KURUCU TEMSİLCİSİ ŞULE ÇALIŞKAN’DAN İLHAM VEREN KONUŞMA
Törende en dikkat çekici anlarından biri, Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan’ın yaptığı etkileyici konuşma oldu. Katılımcılardan büyük alkış alan konuşmada Çalışkan, geçmişin emeklerini, bugünün gururunu ve yarının umutlarını aynı potada buluşturdu. “Özel Trakya Koleji yalnızca bir okul değil; geleceği şekillendiren, insanı merkeze alan ve Cumhuriyet’in aydınlık yolunda ilerleyen bir ailedir.” diyen Çalışkan, konuşmasında; “Asıl hedefimiz yalnızca akademik başarı değildir; bilgisiyle donanmış, vicdanıyla yoğrulmuş, Cumhuriyet’in ilkeleriyle büyüyen nesiller yetiştirmektir. Bugün, 35 yılın onurunu taşıyor; yarının ışığını yüreğimizde büyütüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Özel Trakya Koleji yetkilileri, “Nice 35 yıllara, aynı inançla, aynı kararlılıkla…” mesajıyla eğitime olan bağlılıklarını bir kez daha yineledi.
HABER MERKEZİ
Stadyumun Duvarlar Yeniden Yapılıyor
Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nun duvarları yaşanan depremden dolayı zarar görmüştü, şimdi o duvarlar yıkılarak tekrar yapılıyor.
23 Nisan 2025 tarihinde Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem Çorlu'da korku ve paniğe sebep olmuştu. Çorlu beşik gibi sallanırken, depremden stadyumun duvarları zarar görmüştü. Stadyumun duvarlarında çatlaklar meydana gelmesi nedeniyle duvarlar yeniden yapılıyor. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan stadyumun duvarları ekipler tarafından bir kısmı yıkılarak tekrar taş duvarlar örülmeye başlandı.
YAŞANAN DEPREM SONRASI DUVARLARDA ÇATLAK OLUŞMUŞTU
23 Nisan 2025 tarihinde Marmara Denizi açıklarında meydana gelen deprem Çorlu’da güçlü şekilde hissedilmişti. Saat 13:00 sularında meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar panik yaşayarak meydanlarda toplanmıştı. Yaşanan o depremde her hangi bir binada zarar oluşmazken stadyumun duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Duvarlarda meydana gelen çatlaklar nedeniyle duvarlar yeniden yapılmaya başlandı.
ÇALIŞMALARIN 10 GÜN İÇİNDE BİTMESİ BEKLENİYOR
Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nun taş duvarları yeniden örülmeye başlandı. 3. Ligde mücadele eden Çorluspor 1947 takımı hafta sonu stadyumda maçlara başlamıştı. Sadece Çorluspor 1947 kulubü değil amatör kulüplerde General Basri Saran Stadyumunda hem antreman yapıyor hemde maçlarını oynuyor. Durum böyle olunca yetkililer çatlayan stadyum duvarlarını tekrar yapmaya başladı. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN
Aylardır Yapılmayan Yol, Haberimizden Sonra Yapıldı
Kemalettin Mahallesi Boyacılar Sokak ile Menekşe Sokağın kesiştiği noktadaki yol haberimizden sonra yapıldı.
Gazetemizin geçtiğimiz Pazartesi günü gündeme getirdiği Boyacılar Sokak üzerindeki yol sonunda yapıldı. Aylardır yapılmayan yol haberimizin ardından yapılırken vatandaşlar gazetemize teşekkür etti. Teski’nin yolu kazması sonrası yol aylardır yapılmayı bekledi. Haberimizin ardından yol 3 gün içinde yapıldı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Aylardır yapılmayan yol haberinizden hemen sonra yapıldı. Öncelikle sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu türlü haberler gerçekte yetkililerin dikkatini çekiyor ve hemen yapılıyor. Belediye ekipleri gelip yolun taşlarını tekrar döşedi ve yolumuz şu anda çok güzel oldu” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN