Çorlu Tso'da Deprem Farkındalık Konferansı Düzenlendi
Çorlu Güncel

Çorlu Tso'da Deprem Farkındalık Konferansı Düzenlendi

  • 23 Ekim 2024

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile düzenlen Deprem Farkındalık Zirvesi Enis Sülün Konferans Salonunda gerçekleşti.

Olası depremde bölgemizi bekleyen risklerin, deprem hazırlıklarının ve depreme dirençli yapılar ve güçlendirme teknolojileri konularının görüşüldüğü toplantıya Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Namık Kemal Üniversitesi Rektor Yrd. Prof. Dr. Murat Taşan, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer katıldı. 

Konferansta TNKÜ Yapı ve Deprem Mühendisi Ahmet Bal, İTÜ Yapı ve Deprem Mühendisi Prof. Dr. Oğuz Cam Çelik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kurtuluş Atasever, NTU /US National Academy of Engineering Dr. Keh-Chyuan Tsai, National Center for Research on Eartquake Engineering Assoc.Rs.An-Chien Wu-Taiwan, National Cheng Kung University Asst. Prof. Pao-Chun Lin katılımcılara bilgiler aktardı. Konferansta konuşan uzmanlar bölgemizdeki olası deprem risklerini, depreme dayanıklı yapıların inşası için gerekli teknikleri ve en yeni güçlendirme yöntemlerini katılımcılarla paylaştı. Bu tür etkinliklerin, toplumun depreme karşı hazırlığını artırmak ve bilinç oluşturmak adına büyük önem taşıdığı vurgulandı. Zirve, katılımcılara depreme hazırlık konusunda yeni perspektifler kazandırdı.