Pazar Yeri Kapatılacak!
Çorlu Güncel

Pazar Yeri Kapatılacak!

  • 03 Ekim 2024

Cemaliye Mahallesi’nde bulunan Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nin etrafı ve girişi kepenklerle kapatılacak sadece pazarın kurulduğu günler açık olacak.

Pazar yerinin etrafının ve ön girişinin açık olması nedeniyle Pazar yerinde olumsuz olaylar meydana geliyor. Pazarın içinde içki içilmesi ve diğer olumsuz olayların yaşanması nedeniyle Çorlu Belediyesi harekete geçerek Pazar yerinin girişlerini kapatma kararı aldı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre giriş kısmını Pazarcılar Odası kapatırken, yan taraflardaki çitleri de Çorlu Belediyesi kapatacak. Pazar yeri sadece pazarın kurulduğu Perşembe ve Cuma günleri açık kalacak.

PAZARIN İÇİNDE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER MEYDANA GELİYOR 

Cemaliye Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait Kapalı Pazar Yeri’nde istenmeyen görüntülerin meydana gelmesi tepki çekiyor. Cemaliye Mahalle Muhtarı Kazım Ayna pazarın kurulmadığı günler pazarın içinde içki içildiğini belirterek Pazar yerinin etrafının kapatılacağını ifade etti. Pazarın kurulduğu günlerin dışında Pazar yerinde düğünlerin olması içki içilmesi diğer olumsuz olayların olması tepkileri de beraberinde getiriyor. 

PAZAR YERİNİN TUVALETLERİ KÖTÜ DURUMDA 

Pazarın içinde içki içenler tuvaletleri de kötü kullanıyor. Tuvaletlerin kapalı olmasına rağmen sarhoşlar tuvaletlerin dışını kullanarak tuvalet ihtiyaçlarını gidiyor. Gazetemize bilgi veren mahalle muhtarı Kazım Ayna, “Burada içki içenler tuvaletleri de kötü kullanıyor. Tuvaletler kapalı olmasına rağmen dışına tuvaletlerini yapıyorlar. Her taraf pislik içinde, sinek oluşuyor” dedi. Tuvaletlerin kötü kullanılması nedeniyle etrafa da kötü kokular yayılmış durumda. 

PAZAR YERİ SADECE PAZARIN KURULDUĞU GÜNLER AÇIK KALACAK 

Pazar yerinin girişinin ve etrafının açık olması nedeniyle Pazar yerinin içinde olumsuz olayların yaşanması nedeniyle Pazar yerinin etrafı kapatılacak. Giriş kısmı kepenklerle kapatılırken yan tarafları da tel çitlerle kapatılacak. Pazar yeri sadece pazarın kurulduğu günlerde açılacak. Pazar güvenliğini sağlamak için Pazar yerine böyle bir önlem alınması düşünüyor. 

İMDAT ŞAHİN