Tekirdağ'da Pembe Festival Ile Meme Kanseri Farkındalığı Artacak
Çorlu Güncel

Tekirdağ'da Pembe Festival Ile Meme Kanseri Farkındalığı Artacak

  • 02 Ekim 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, MEMEDER (Meme Sağlığı Derneği) ve ÇİSAD (Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği) ortaklığıyla "Pembe Festival" düzenliyor. 5 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de başlayacak olan etkinlik, Süleymanpaşa sahil dolgu alanında gerçekleştirilecek.

 

 

Festival, katılımcılara meme kanseri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Program kapsamında, önde gelen uzmanlar bilim söyleşileri ile katılımcılara bilgi verecek. Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal, Prof. Dr. Beyza Özçınar, Yrd. Doç. Dr. Cihan Özgür, Doç. Dr. Şule Karabulut Gür, Doç. Dr. Elif Yüce, Doç. Dr. Hilmi Tozkır ve Dyt. Serkan Aksoy, meme kanserinin erken teşhisi ve tedavi yöntemleri üzerine bilgi paylaşımında bulunacak.

Etkinlikte ayrıca, master koç Arzu Pekünlü tarafından nefes egzersizi etkinliği gerçekleştirilecek. Katılımcılara stres yönetimi ve ruhsal sağlık konularında yardımcı olmayı hedefleyen bu etkinlik, katılımcılar için dönüştürücü bir deneyim sunacak.

Festivalin müzik ve hareket dolu anları, TBB Kent Orkestrası konseri ve zumba etkinliği ile devam edecek. Ayrıca, farklı yaş gruplarına hitap eden atölyeler düzenlenecek. Bu atölyelerde, katılımcılar çeşitli el becerileri geliştirme fırsatı bulacaklar.

Pembe Festival, toplumun her kesimini bir araya getirerek, meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı ve destek sağlamayı hedefliyor. Tüm Tekirdağ halkı, bu anlamlı etkinlikte yer almaya davet ediliyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlik için 5 Ekim Cumartesi günü saat 10.30 Çorlu Atatürk Meydanı Vakıf Bank önünden araç kaldıracağı bildirildi.