Tegv'de Gönüllülük Eğitimi Gerçekleştirildi
Çorlu Güncel

Tegv'de Gönüllülük Eğitimi Gerçekleştirildi

  • 01 Ekim 2024

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Çorlu Aysel Öğücü – Lila Öğrenim Birimi’nde 18 gönüllünün katılımıyla temel gönüllü eğitimi düzenledi. Eğitime, gönüllülük faaliyetlerine dikkat çekmek amacıyla Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve eşi Emel Sarıkurt da katıldı.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesine katkıda bulunan TEGV, Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunmaya devam ediyor. Temel gönüllü eğitimi, gönüllülerin çocuklarla daha verimli etkileşim kurabilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Eğitim sonrası konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çok keyifli bir eğitimdi. Önce dijital platformda bir ön eğitim aldık, bugün de yüz yüze eğitimle pekiştirdik. TEGV’in ‘Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir’ mottosu, şehrimize ve çocuklarımıza önemli katkılar sağlıyor. Gönüllülük sürecinin yönetimi çok kıymetli; bu konuda bir sistematik oluşturulması gerekiyor. Eşimle birlikte bu eğitimlere katıldık ve umarım çocuklarla etkinliklerde keyifli vakit geçireceğiz,” dedi.

TEGV’nin Gönüllülük Süreci

TEGV’de çocuklar, gönüllü ‘abla’ ve ‘ağabey’leri sayesinde geleceğe hazırlanıyor. Her yıl binlerce eğitim gönüllüsü, TEGV’in faaliyetlerine destek veriyor. Vakıf, 29 yıllık süreçte 100 bin gönüllüye ulaşarak, Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldi.

Gönüllü Olma Süreci

TEGV’de gönüllü olmak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş ve lise mezunu olması gerekiyor. İstisnai durumlarda, 15-17 yaş aralığındaki gençler de gönüllü destek sağlayabiliyor. Gönüllü olmak isteyenler, www.tegv.org üzerinden başvuru yaparak sürece adım atabilir. Başvurunun ardından, vakıf tanıtımı, temel gönüllü eğitimi ve program gönüllü eğitimini içeren bir süreç izleniyor.