Mahallere Yeni Parklar Yapılıyor
Çorlu Güncel

Mahallere Yeni Parklar Yapılıyor

  • 01 Ekim 2024

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden sorumlu Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Kum, Çorlu’ya yapılan yeni parklar ilgili açıklamalarda bulundu.

Çorlu’da Çobançeşme ve Nusratiye Mahallesi’nde sıfırdan 2’şer park yapıldığını belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, 12 tane parkta da yenileme çalışması yaptıklarını ifade etti. Selfi Parkın 2025 yılında tamamlanacağını belirten Adnan Kum Parklara verilen zararlarla ilgili de tepkisini dile getirdi. Mobese olan parklarda zarar veren şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yardımcısı Kum, parklara zarar verilmemesi yönünde çağrıda bulundu. 

ŞU ANDA 2 MAHALLEDE 4 PARKI SIFIRDAN YAPIYORUZ, AYNI ZAMANDA 12 PARKI DA YENİLİYORUZ 

“Selfi Parkla ilgili de bilgiler ver, “Selfi park yıllara yayılan bir proje o bu sene bitmeyecek önümüzdeki sene tamamlanacak. O projenin içerisinde birkaç çeşit imalat var, bir yap işlet kısmı var, birde bizim yaptığımız kısım var. O proje önümüzdeki sene 2025 yılının yaz sonu gibi bitecek” diyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Hatip Mahallesi’nde iki tane sıfırdan park yapıyoruz, Nusratiye Mahallesi’nde iki tane sıfırdan park yapıyoruz. Bunun dışında 12 tane birden çeşitli parklarımızda yenileme çalışması yapıyoruz. Bugün de Çoban Çeşme Mahallesi’nde bir park imalatına başladık” ifadelerine yer verildi. 

PARKLARIMIZA CİDDİ ZARARLAR VERİLİYOR, HERKESİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM

“Parklara ciddi zararlar veriliyor” diyen başkan yardımcısı Adnan Kum, tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Konuşmasını sürdüren Kum, “normalde bu parklara verilen zararı biz değil, emniyetin takip etmesi gerekiyor. Parkların olduğu yerlerin birçoğunda mobese kamera sistemleri var, olmayan yerlerde var, bu mobese kamera sistemlerinin olduğu yerlerde parka verilen zararda tespit yapıyoruz ve suç duyurusunda bulunmaya çalışıyoruz. Ama kameraların olmadığı yerlerde bunlara ulaşmamız mümkün olmuyor. Ben çok basit bir şey söyleyeyim bizim belediyenin girişinde cami tarafındaki bariyer dört seferdir kırılıyor. Tespitini yaptık 9-10 yaşındaki çocuklar gecenin bir yarısında bariyerin üzerine çıkıp sallanarak bariyeri kırıyorlar” dedi. 

İMDAT ŞAHİN